AeroCool blog: egy sokoldalú házkvartett

Gamer konfigurációhoz, de akár az irodába is megfelelő választás lehet ez a négy miditorony, melyek átlátszó oldalpanelt és RGB világítást is kínálnak.

Ha az AeroCool neve hallatán először a hűtések ugranak be, akkor nem vagyunk egyedül; a 2001-bem alapított cég az első években valóban erre koncentrált, de aztán elkezdtek terjeszkedni a tápegységek és számítógépházak irányába is. Az utóbbi időszak divatja az RGB-vel és átlátszó oldalpanelekkel természetesen őket sem hagyta érintetlenül: kínálatukban négy olyan alsó-középkategóriás miditorony is található, melyek nincsenek ezeknek híján, és tulajdonságaikat nézve egy kisebb gamer konfigurációnak vagy irodai gépnek is otthont adhatnak.


AeroCool Bolt (forrás: AeroCool) [+]

A négyes – ábécésorrendben – első tagja a Bolt, mely talán a leginkább „gamer” külsővel rendelkezik, előlapja ugyanis mintha két egységből állt volna össze, melyeket középen egy RGB fényben pompázó elem választ el egymástól (ennek beépített vezérlője hat flow és hét fix színű üzemmódot ismer). Ez az előlap egyébként nem szimpla szálcsiszolt mintázatot, hanem karbonszálas hatást keltő kialakítást kapott, ami talán a szimulátorokhoz passzol leginkább.


AeroCool Bolt (forrás: AeroCool) [+]

A 444 x 194 x 410 mm-es gépház legfeljebb ATX alaplapokkal szerelhető, van benne hely hét bővítőkártyának, két 3,5”-es és két 2,5”-es meghajtónak, illetve jó pár ventilátornak. Ez utóbbi azt jelenti, hogy felülre két 12 cm-es légkavaró kerülhet, és elöl három, hátul pedig egy ilyen egységnek van hely. Az utóbbit a cég gyárilag mellékeli is, aki pedig vízhűtést szeretne, az egy 240 mm-es radiátort helyezhet el az előlap mögött. A tápegységet rejtő kamra tetejére is szerelhetünk két ventilátort, melyek a grafikus kártyára fújhatják a levegőt. Ez utóbbi esetében 355 mm a maximális hosszúság, feltéve, hogy lemondunk az előlapi ventilátorokról – a processzorhűtő maximális magassága pedig 155 mm lehet. A kínálatból persze nem hiányzik a csatlakozósor sem, ami egy USB 3.0 és két USB 2.0 portot, hangcsatlakozókat és vezérlőgombokat is kínál.


AeroCool Rift (forrás: AeroCool) [+]

Ha a Bolt inkább a gamer, akkor a Rift inkább az irodai környezetbe passzol: ez a 461 x 194 x 411 mm-es gépház klasszikus szálcsiszolt előlapot kapott, melyen egy vékony csík kínál 13 különböző fényeffektet – ha kikapcsoljuk, akkor pedig igazából észrevétlen is marad. Belül a Bolthoz hasonló módon ATX méretig terpeszkedhetünk hét bővítőkártyával, de háttértárból már jóval komolyabb kínálatot is kiépíthetünk, hiszen a két 3,5”/2,5”-es fiók mellett három dedikált 2,5”-es egység is található a házban.

A hűtést illetően három 12 cm-es légkavaró kerülhet előre, egy 12 cm-es felülre és egy ugyanekkora hátulra – ez utóbbit meg is kapjuk a csomag részeként. Nem hiányzik a Boltnál megismert dupla VGA-hűtő lehetőség sem. A fedlap első felén találjuk a csatlakozósort, rajta pedig nemcsak USB portokat, de SD és microSD kártyaolvasót is találunk. Itt a videokártya 371 mm-ig terpeszkedhet, ha lemondunk az előlapi ventilátorokról (azokkal együtt 346 mm-ben gondolkodhatunk), a processzor hűtője pedig itt is maximum 155 mm-es lehet.


AeroCool Shard (forrás: AeroCool) [+]

Shard, azaz szilánk nevet kapta a harmadik modell, melynek előlapja ennek megfelelően jórészt háromszögekből áll össze, középen egy RGB-s elemmel. Ez a tudásában a Boltra hasonlító, 444 x 194 x 424 mm-es ház is ATX, microATX, illetve Mini-ITX alaplapokkal kompatibilis, és két-két 3,5”-es illetve 2,5”-es meghajtó fogadására képes. A ventilátorok és az előlapi panel esetében ugyanazokat a lehetőségeket kapjuk, mint a Boltnál, és a CPU-hűtő, illetve a grafikus kártya is hasonló méretekkel rendelkezhet.


AeroCool Streak (forrás: AeroCool) [+]

Utolsó a sorban a Streak, mely az előlapon két ferde sávban kínál RGB világítást. Itt egyébként a többi dizájnelem is követi ezeket a sávokat, így elölről nézve ez a 413 x 190 x 383 mm-es ház határozottan csíkos benyomást kelt. Követve a hagyományokat, ATX, microATX és Mini-ITX alaplapok kerülhetnek bele hét bővítőkártyával, viszont a háttértáraknál rendelkezésre áll két dedikált 2,5”-es hely, egy dedikált 3,5”-es hely, illetve két kombinált változat is. Ventilátorból az előlap mögé két 12 cm-es légkavaró fér be, hátulra pedig egy 92 vagy egy 80 mm-es egység kerülhet (a gyári csomagban az utóbbit találjuk). A grafikus kártyánál itt már oda kell figyelni, mert az előlapi ventilátorok elhagyásával 335 mm lehet a maximális hossz és a CPU-hűtő sem magasodhat 142 mm fölé, különben beleér az átlátszó oldalfalba.

Azóta történt