Hirdetés

Vezeték nélküli Adesso slim billentyűzet-egér kombó egy kis rozsdamentes acéllal

Az Adessonál mindig szerették a különleges beviteli eszközöket, így gyakran előfordul, hogy a dizájn és a funkcionalitás első látásra nem feltétlenül találkoznak, vagy nincs teljesen átfedésben egymással. Most piacra kerülő új termékük, a vezeték nélküli SlimTouch 1200 egér és billentyűzet kombó készlet esetében is valami hasonlóról van szó.


[+]

A csomag részét képező vékony kialakítású klaviatúra igen mutatósra sikeredett, főleg ha oldalról vagy alulról nézzük, amiben nagy szerepet játszik a rozsdamentes acél fenéklemez, amire a gyártó szerint szükség van a 4,5 milliméteres vastagságú beviteli eszköz stabilizálása érdekében. Az ollós mechanikájú, alacsony profilú billentyűk felől nézve – amelyek viszont már műanyagból vannak – nagyon mutatós a szinte keret nélküli felépítés, de az már kevésbé örömteli, ahogyan a 103 gombot a rendelkezésre álló helyre összezsúfolták.


[+]

A numerikus részt kicsit (alig láthatóan) elkülönítették, de a kurzor billentyűk, a felette elhelyezett gombok, valamint a felső, multimédiás kezelőszervként is használható funkciógombok sor között notebookklaviatúrákhoz hasonló káosz uralkodik. A mellékelt – szintén műanyag – egér túlzott egyszerűsége sem fogja a sokak szívét megdobogtatni: a két gombon és egy görgőn kívül nem kínál extrát az 1000 dpi-s optikai szenzorral felvértezett digitális rágcsáló, noha kialakítása kétkezes használhatóságról árulkodik.


[+]

A pontot az i-re a 10 méteren belül hatékony 2,4 GHz-es vezeték nélküli technológia teszi fel, amihez USB-n kapcsolódó vevőt csomagol a gyártó. Ebből is látszik, hogy a 2-2 darab AAA méretű elemmel vagy akkuval működtethető, viszonylag kompakt méretű és könnyű, 40 dollárba kerülő beviteli eszköz páros komoly munka vagy játék helyett inkább a fotelben ülve lehetnek hasznos, ahonnan segítségével kényelmesen elindíthatjuk a filmeket vagy válaszolhatunk üzeneteinkre, esetleg tekereghetünk az interneten. Ám arra azért nem árt odafigyelni, nehogy a hideg acél combunkhoz érintése könnyen megzavarhatja ezt a kényelmet.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés