Adattárolás gyorsan és stílusosan

Bemutatkozott a Foremay új, EC188 M szériás SSD tárolója a tavasszal megjelent D sorozatúak után, amely 5 Gbps-os SATA interfészen csatlakoztatható a számítógépre. Az friss típus vállalati felhasználásra lett kifejlesztve. A sorozat legnagyobb kapacitású tagja 500 gigabájtos, a tárolók átviteli sebessége pedig 450 MB/s-os olvasásnál, és 350 MB/s írásnál, tehát a teljesítményére nem lehet panasz. Az EC188 meghajtókat már szállítják, de egyelőre kis mennyiségben.

Foremax X188 M-series SSD
Foremax X188 M-series SSD

Az OCZ is egy gyors flash-alapú háttértárral állt elő, mégpedig a már ismert Onyxok utódaként érkező Onyx 2 modellekkel. Ezek a 2,5”-es készülékek 3 Gbps-os SATA csatlakozóval rendelkeznek, ami a SandForce vezérlőchipjével 270 MB/s-os olvasási és 265 MB/s-os írási átviteli tempót tesz lehetővé, 4 kB-os véletlenszerű írásnál pedig 10 000 IOPS a teljesítménye. A maximum átviteli sebességet persze általában nem tudják az SSD-k tartani folyamatosan, ahogy az Onyx 2 sem, de átlagosan 240 MB/s-mal így is tud másolni. Az 1,5 millió órára jósolt MTBF értékű, MCL-NAND flash chipekből felépülő OCZ-k egyelőre 120 és 240 GB-os méretekben lesz elérhető, két év garanciával, de sajnos még ismeretlen áron.

OCZ Onyx 2 SSD
OCZ Onyx 2 SSD

Ismét bővült a Toshiba Canvio külső, hordozható merevlemezcsaládja a széria harmadik verziójával, a neves egyszerűséggel Canvio 3.0-ra keresztelt modellekkel. A külső megjelenésük formára maradt a régi nagyjából, de a díszítésen természetesen újítottak. Oldalukon gumiszalag fut végig, felületük pedig zöld, piros, fehér, ezüst vagy kék négyzetes mintával van ellátva. A tárolók már 3.0-s USB aljzattal rendelkeznek, így minden bizonnyal a sebességük is rendben lesz. Egyébként három változatuk került piacra most: az 500 és 750 GB-os, illetve az 1 TB-os kapacitású Canvio, amelyek árára is fény derült már, 120, 130 és 180 dollárt kérnek értük, ami a hasonló termékekéhez képest nem is tűnik vészesnek. Három év garancia vonatkozik rájuk, és előtelepítve megtalálható rajtuk az NTI BackupNow EZ szoftver is, amely a biztonsági mentések készítésében lesz a felhasználók segítségére.

Toshiba Canvio 3.0 Portable HDD [+]
Toshiba Canvio 3.0 Portable HDD [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés