Hirdetés

Lineáris olvasásban sebességbajnok SSD-t avatott az ADATA

Az XPG brandbe érkező újdonság "teraszos" hűtőbordájával 30 százalékos hőmérséklet-csökkenést ígér a brosúra.

Néhány napja adtunk hírt az ADATA XPG GAMMIX SSD családjának bővüléséről, és máris megérkezett a termékfamíliának egy újabb, M.2 2280-as formátumú tagja, ami már egy fokozattal (lehet van az kettő is) feljebb kapcsolt a "sebességváltóval": bemutatkozik a x4-es PCI Express 4.0-s interfészt és NVMe 1.4-es protokollt használó GAMMIX S70. A meghajtó 7400/6400 MB/s-os szekvenciális írásával/olvasásával az egyik leggyorsabb konzumer megoldás jelenleg a piacon, és testes, "teraszos"/"lépcsős" kivitelű, belül üreges, alumínium hűtőbordát visel chipjein; a "CoolArmor" névre keresztelt dizájnnak köszönhetően lényeges mértékben megnő a hőátadó felület és a levegő is jobban jár a lamellák között, ami bizonyosan kifejti pozitív hatását az üzemi hőmérsékletekre.


(forrás: ADATA) [+]

Az egyelőre még nem látott napvilágot, hogy milyen kontroller dolgozik a gyártó üdvöskéjén, és a NAND flash lapkákról is csak annyit árultak el, hogy 3D-sek, viszont a kategóriát, a márkatársakat és a beígért, korrekt írástűrést tekintve valószínű, hogy TLC-ről van szó.


(forrás: ADATA) [+]

Az S70-es – az S50 Lite mintájára – természetesen képes dinamikus SLC gyorsítótárazásra és rendelkezik DRAM pufferrel, miközben az LDPC hibajavítás, az E2E adatvédelem, a RAID Engine támogatása, továbbá a 256 bites AES titkosítás szintúgy részét képezi a csomagnak. Az 5 év garanciával értékesítésre kerülő adattároló 1, illetve 2 TB-os kapacitással készül, de az árakkal kapcsolatban még nem tudunk nyilatkozni.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • ADATA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés