SD 7.0 minősítésű memóriakártyát dobott piacra az ADATA

A kétféle kapacitással elérhető SD Express kártya SSD-khez mérhető sebességre képes.

Hirdetés

Az SD Association még 2018-ban publikálta az SD 7.0 néven ismert szabvány specifikációit, amelyben gyakorlatilag egyesültek a PCI Express csatolós SSD-k jellemzői az SD-kártyák kialakításával, megtartva az UHS-II szabvánnyal való kompatibilitást. Az új SD Express kártyák ennek a széleskörű kompatibilitásnak köszönhetően ugyanúgy használhatóak lesznek például egy UHS-I vagy UHS-II foglalattal rendelkező fényképezőgépben, ahogy hagyományos, SD néven emlegetett társaik, az extra érintkezőkkel működő x1-es PCI Express 3.0-s csatolónak hála viszont az arra alkalmas olvasókkal számítógépen sokkal gyorsabban dolgozhatunk velük, mint a korábbi kártyákkal.


[+]

Az ADATA legújabb memóriakártyáját már a fenti szabványt figyelembe véve tervezte, amit már a Premier Extreme SDXC SD 7.0 Express Card elnevezésből is sejthetünk. Ahogy azt már említettük, a kártya az SD 7.0-nak megfelelően x1-es PCI Express 3.0-s interfésszel rendelkezik, emellett támogatja az NVMe protokollt is, míg a memóriachipek vezérléséért az SMI SM2708AB kontrollere felel. Az olvasás és írás maximuma 800, illetve 700 MB/s lehet, ami az UHS-II sebességénél 2,7-szer gyorsabb, ez főleg adatok másolásakor, vagy azok munka közben történő közvetlen elérésekor jöhet majd jól.


[+]

A vízálló Premier Extreme SDXC SD 7.0 Express Card 256, illetve 512 GB kapacitással érhető el, hazánkban nagyjából 50 és 100 000 forint körüli összegért.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ADATA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés