Közösen készíti az ígéretes StarVR headsetet az Acer és a Starbreeze

Lassan egy év is eltelik azóta, hogy a játékokat fejlesztő Starbreeze először megmutatta a StarVR headset koncepcióját, amit lapunk hasábjain is részletesen ismertettünk. Azóta nagy volt a csend, ám színfalak mögött dolgozott a vállalat, aminek eredményeképpen az Acerrel összeállva létrehoztak egy vegyesvállalatot. Utóbbi a továbbiakban felelős a StarVR headset (azaz HMD) fejlesztéséért, előállításáért, marketingjéért és magáért az értékesítéséért is.


[+]

A lépés teljesen érthető mindkét cég részéről, hiszen a Starbreeze-nek szüksége volt egy tapasztalt, saját erőforrásokkal rendelkező, globális piacon jelenlévő hardvergyártóra, hiszen elsődlegesen szoftvergyártóként nem lett volna könnyű dolga a VR-piacon, ahol olyan erős szereplők vannak már jelen a teljesség igénye nélkül, mint az Oculus vagy éppen a HTC. Az Acer számára is jól jött ki a lépés, hiszen így könnyen beugorhatnak a VR headsetek piacára, ráadásul úgy, hogy a Starbreeze hátterével exkluzív tartalmakat is tudnak biztosítani a potenciális vásárlóknak.


[+]

A StarVR koncepciója elméletileg nem változott az eredetileg kitűzött és már felvázolt célokhoz képest, ám az egyelőre kérdéses, hogy mikor lesz sorozatgyártásban a termék, és mindezért mennyit fognak kérni, de várhatóan az idei év hátralévő részében ez is kiderül majd.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények