Megmutatjuk az Acer Iconia W700 tabletet billentyűzetes gúnyába bújtatva

A több részben korábban bemutatott Acer Iconia W700 tablet kapcsán a legnagyobb problémánk azt volt, hogy egy ilyen remek hardverhez (ami Intel Ivy Bridge-et jelent) miért nem jár valamiféle kompakt, esetleg dokkolható billentyűzet, mint például kistestvéréhez, az Intel Atom processzoros W510/511-hez. Kérdésünket persze nem voltunk restek feltenni a londoni Acer Windows 8 termékbejelentés alkalmával, ahol Oliver Ahrens, az Acer európai divíziójának elnöke elárulta, hogy a W700-hoz már készül az úgynevezett „keyboard cover” megoldás, ami 2013-ban lesz elérhető.


[+]

Akkor részletek híján még csak körvonalazódott bennünk, hogy milyen lehet ez a valóságban, de szerencsére nem kellett a jövő évet kivárnunk ahhoz, hogy élőben is megtekinthessük, sőt kipróbálhassuk, hogy nagyjából milyen lesz a végeredményt, hiszen egyelőre (szokás szerint) csak mintapéldányt kaphattunk.


[+]

A könyvszerűen nyitható, puha, hasított bőr(szerű?) tok egyik felén a billentyűzet, másikon pedig egy rugalmas bölcső található. Utóbbiba a tabletet helyezhetjük, ilyenkor azonban a hátlapi kamera takarásban van, de minden más (hangszóró, portok, kapcsolók) számára biztosítottak kivágásokat.

 


[+]

Lényegében egy vezeték nélküli megoldásról beszélhetünk, hiszen a W700-as tableten, ha nem az asztali bölcsőben használjuk, csak egy szem USB port van, azt pedig nem lenne jó ötlet ilyen célra állandóan lefoglalni. Habár előfordulhat, hogy erre az USB-re mégis szükség lesz, ugyanis a billentyűzet (vezeték nélkülisége révén) beépített akkumulátorról üzemel, ami ha lemerül, akkor a rajta található micro USB bemeneten keresztül tölthető – akár a tablet USB portjáról is. Adatátvitelre viszont nem alkalmas, erre a célra kizárólag csak a Bluetooth kapcsolat használható, és ezen keresztül pillanatok alatt párosítható a W700-zal. Ez a folyamat a billentyűzeten található bekapcsológomb folyamatos nyomva tartásával kezdeményezhető – ilyenkor az akkutöltöttség és állapotjelző felváltva villog.


[+]

Bizonyára mindenkinek feltűnt, hogy ez a kiegészítő szó szerint csak egy billentyűzetes tartó, hiszen touchpad nincs rajta, így jelentősen eltér a W510-nél látott dokkolós megoldástól, és vezeték nélkülisége révén beépített akkumulátora is csak önmaga táplálására képes. Cserébe rendkívül vékony és könnyű, gombjai pedig valódi fizikai, lenyomható billentyűk, amelyek nem járnak hosszú úton, de jól használhatóak. Valójában, ha jobban megvizsgáljuk, akkor az Acer Aspire S7 érintőképernyős Ultrabook billentyűzete fekszik előttünk, csak más formába csomagolva.


[+]

A billentyűzet sarkaira pedig apró gumibakokat helyeztek a kijelző maximális védelme érdekében. Erre szükség is van, mert a vékony kivitel miatt a billentyűzet egy kicsit hajlékony, és talán ez a legnagyobb hátránya, amit említeni tudunk. Reméljük a végleges kivitelen picit erősítenek rajta.

A billentyűzetes tok megjelenése 2013 februárjában várható, de az egyelőre még nem tisztázott, hogy alapfelszereltség része lesz, vagy csak és kizárólag külön lesz megvásárolható, így azt sem tudni, hogy mennyit fognak érte elkérni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények