Hirdetés

Az Acer is a passzív 3D-t erősíti

Egyre több gyártó teszi le a voksát a passzív szemüveggel működő 3D mellett. Az LG a Cinema 3D sorozattal lépet rá erre az ösvényre, és az eladások alapján a vásárlók jobban szimpatizálnak ezzel a technológiával, így az aktív szemüveges 3D népszerűsége csökken. A passzív szemüveg alkalmazása tulajdonképpen adja magát, hiszen a felhasználók visszajelzései szerint a szemüveg jelenti az aktuális sztereó 3D-s technológiák Achilles-sarkát, így ha már nem lehet megszabadulni a pápaszemtől, akkor annak viselését kell elfogadhatóvá tenni. Az aktív szemüvegek ezen a ponton elvéreznek, ugyanis elektronika található bennük, így a súlyuk sosem veheti fel a versenyt a passzív megoldások tömegével. Szintén probléma, hogy az aktív szemüveget a működéshez fel kell tölteni, ami ugyan nem mondható hosszú folyamatnak, de mégis pár percet igénybe vesz, ami sokszor kellemetlen lehet. A passzív szemüvegek ettől a problémától mentesek, mivel teljes mértékben nélkülözik az elektronikát.

Hirdetés

A 27 hüvelykes mérettel és 16:9 képaránnyal rendelkező, HR274H jelzésű kijelző natív felbontása 1920x1080 pixel, míg a fényerő a dokumentáció szerint 250 cd/m². A LED-es háttérvilágítással felvértezett, 60 Hz-es frissítésre képes megjelenítő – szürkéből szürkébe történő váltás esetén – 2 ms-os válaszidőt alkalmaz, a bemenetek tekintetében pedig egy D-Sub, és két darab HDMI 1.4-es interfész van jelen. Fontos megjegyezni, hogy a 3D aktiválásának hatására a felbontás függőlegesen feleződik, mivel a páros és a páratlan sorok eltérő polarizációjú fényt biztosítanak a passzív szemüvegek számára.

A gyártó a 100 000 000:1 dinamikus kontrasztaránnyal rendelkező, TN panelt használó terméket felvértezte egy sztereó hangrendszerrel, mely 4 wattos összteljesítmény leadására képes. Az újdonság maximális fogyasztása 27,5 watt, míg készenléti állapotban 1 wattnál is kevesebb energiát igényel. Ezenkívül a kijelző a talpazathoz mérten 60 fokos szögben dönthető.

Az Acer HR274H automatikusan 3D-be konvertálja a hagyományos 2D-s tartalmakat, de a jobb minőség érdekében érdemes eleve 3D-s anyagot nézni a monitoron – a mellékelt passzív szemüveget használva. Sajnos a játékokhoz használható keretprogram kilétére még nem derült fény, de túl sok lehetőség nincs, így ha a vállalat mellékel a termékhez szoftveres támogatást, akkor a kiválasztott program, vagy az iZ3D, vagy a TriDef lesz. A HR274H már elérhető a nagyobb webáruházakban, az ajánlott fogyasztói ára pedig 599 dollár.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés