Acer blog New York: Aspire P3 - tabletből lett Ultrabook

A New York-i bemutató alkalmával egy új Ultrabookkal is gazdagodott az Aspire család, nevezetesen a P3-mal. A megszokottaktól eltérően nem éppen egy hagyományos, notebookszerű géppel van dolgunk most ebben a kategóriában, hanem sokkal inkább egy tablettel, amihez van billentyűzet, de ez is vezeték nélküli formában.


[+]

Lényegben a P3 koncepciója, hogy a Windows 8-at futtató Iconia W700 tabletet finomított verzióját párosították egy vezeték nélküli billentyűzettel és tartóval egybeépített tokkal – olyannal, mint amit korábban már mi is bemutattunk. Ez a tok lehetővé teszi, hogy a gépet többféleképpen használjuk, akár a rugalmas bölcsőből kiszedve, egyedülálló tabletként is munkára bírjuk, ugyanakkor notebookszerű formát is felvehet - ilyenkor viszont a dőlésszög állítása csak szűk keretek között lehetséges. Bár a billentyűzet vezeték nélküli, és a hardver a tablet részben található, a gyártó meg tudta oldani, hogy a becsukáskor a készülék automatikusan alvó üzemmódba váltson – amiből kinyitáskor természetesen másodpercek alatt képes felébredni.


[+]

Opcionálisan stylus is beszerezhető a 19,5 mm vastag és 1,39 kg-os géphez, amivel a HD felbontású, 11,6"-es IPS érintőkijelző kezelése is könnyebb lehet, hiszen touchpad nem jár a géphez, így kénytelenek leszünk a tapogatós bevitelre támaszkodni.

A tok és a billentyűzet - P3 nélkül
A tok és a billentyűzet - P3 nélkül [+]

A P3 hardver tekintetében is többféle opciót kínál pénztárcától függően, így lehet majd válogatni az Intel Core i3 és i5 processzorok közül, illetve a tárhely is variálható attól függően, hogy 60 vagy 120 GB SSD-t kérünk. Az egyéb kiegészítőkből, mint Wi-Fi vezérlő, micro HDMI kimenet, USB port, 720p-s elő- és 5 megapixeles hátlapi kamera nem lesz hiány.


[+]

A most bemutatott többi termékkel ellentétben az Aspire P3 azonnal elérhetővé válik 599 eurós  kezdőáron.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények