Acer blog: Iconia A3 tablet 3G-vel

Egy tablet esetében a 3G megléte nem mindenki számára kardinális kérdés, hiszen a legtöbb okostelefon már képes megosztani az internetet, sokan pedig nem szeretnék a SIM-et cserélgetni, vagy éppen még egy előfizetést tartani, de mégis számos felhasználási terület van, ahol jól jöhet egy ilyen készülék tudása, a kényelemről pedig nem is beszélve. Az új generációs Iconia tableteknél biztosra megy az Acer, hiszen az A1 óta mindegyik windowsos és androidos tabletjükből elérhető a mobilnetes képességekkel felruházott változat, azaz mindenki kedvére válogathat.


[+]

Szerencsés esetben egyes típusoknál már a bevezetéskor elérhető ez az opció, de van ahol csak fokozatosan kerülnek forgalomba. Ez a helyzet a tízcolos A3 családban is, ahol a december óta kapható A3-A10 jelzésű masinák csak Wi-Fi vezérlővel rendelkeznek, de hamarosan érkezik a 3G-vel felvértezett A3-A11 is, melyből most egy mintapéldányt kaparintottunk meg egy röpke próba erejéig. Noha nem példa nélküli, hogy a 3G-s verzió erősebb SoC-ot kap, mint a Wi-Fis (konkrét esetet említve a B1-nél találkoztunk hasonlóval), de erre most nem számíthatunk, hiszen az alapként használt négymagos, 1,2 GHz-es MediaTek MTK MT8125 SoC-nak van 3G-s megfelelője, a paramétereiben és IGP-ben (PowerVR SGX544MP) teljesen megegyező MTK8389. Ez a SoC kellően erős ahhoz, hogy szépen mozgassa az Android 4.2.2 operációs rendszert, illetve a programokkal is könnyedén megbirkózik.


[+]

A technikai paramétereket böngészve a SoC cseréjén kívül mindössze annyi látszik, hogy a 3G-s verzió tömege 10 grammal nőtt a Wi-Fis változathoz képest. Ez tehát arról is árulkodik, hogy az akkumulátor kapacitása nem lett nagyobb, így az elérhető maximális üzemidő változatlan (11 óra), de bekapcsolt 3G-vel némi többletfogyasztásra kell számítani. Továbbá marad az 1 GB RAM, a 16 vagy 32 GB eMMC tároló, kapunk GPS és Bluetooth modult, automatikus fényerő-szabályozást, 5 megapixeles hátlapi és 0,3 megapixeles előlapi kamerát, illetve microSD bővíthetőséget. Utóbbi mellett található a microSIM fogadására felkészített foglalat, ami a HSPA+ képességgel rendelkező vezérlőhöz csatlakozik, tehát legfeljebb 21 Mbps sebességgel tölthetünk lefele.


[+]

Az Acer Iconia A3-A11 3G-vel március elején érkezik a boltokba és a Wi-Fis verziókhoz képest 15 000 forinttal kerülnek többe, azaz tárolókapacitástól függően 90 000 és 100 000 forintos bruttó áron juthatunk hozzájuk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Előzmények