Acer blog: az Aspire és a TravelMate széria sem maradt változatlan

A tajvaniak a cég hagyományosabb portfólióján is dolgoztak, az újdonságok közül talán a TM P6 a legérdekesebb.

A már említett gamer és „dizájner” kategóriák mellett a cég termékkínálatának gerincét alkotó Aspire sorozat és az üzleti piacra szánt TravelMate család is frissült vagy éppen új tagokat kapott.

Acer Aspire 7
Acer Aspire 7 [+]

Az Aspire-ek esetében inkább frissítésről van szó, ez viszont érintette a hármas, ötös és hetes családot is. A lényeg persze minden esetben a friss(ebb) CPU-k és GPU-k alkalmazása, így például a felső kategóriát megcélzó, valamikor a nyár közepén 1000 eurós induló áron érkező Aspire 7-be nyolcadik generációs Core i7 CPU, új GeForce GTX GPU, 16 GB RAM, RAID 0-ba kötött NVMe SSD-k és egy 2 TB-os HDD is kerülhet. Mindezek felett egy 15,6”-es, Full HD felbontású IPS panel tetszeleg, a gépház és összerakás pedig a tapogatós teszt alapján megfelel annak, amit ezért az árért elvárhatunk, az extrák közül pedig megemlítenénk az ujjelnyomat-olvasót, amit manapság már nem csak az üzleti kategóriában használhatunk.

Acer Aspire 5
Acer Aspire 5 [+]

Az általános felhasználásra szánt új Aspire 5 család több opcióval érkezik, így választhatunk például Core i7-et GeForce MX250-nel, vagy mobil Raven Ridge SoC APU-val, mellé pedig egy Radeon RX 540-nel a komolyabb feladatokhoz. A viszonylag vékony, 18 mm-es gépházba 14 vagy 15,6”-es kijelző kerülhet, Full HD felbontással és vékony kerettel, az opciók között pedig itt is szerepel az ujjlenyomat-olvasó, de ez nem alaptartozék.

Acer Aspire 3
Acer Aspire 3 [+]

Megújul az Aspire 3 is, amely igazán széles kínálattal érkezik, 14, 15,6 és 17,3 hüvelykes méretek is jönnek, és minden esetben Full HD felbontású paneleket is választhatunk. Ezek a gépek már jóval „olcsóbb” külsőt kaptak, de a hardverben nem kell kompromisszumot kötni, az opciók nagyjából megegyeznek az Aspire 5-nél látottakkal, tehát nyolcadik generációs Core i7, GeForce MX250 vagy Raven Ridge SoC APU és Radeon RX 540 szerepel a menü csúcsán, a RAM 16 GB-ig bővíthető, a háttértár pedig egy M.2-es SSD és egy 2,5”-es HDD kombinációiból állhat, a legjobb esetben 512 GB+1 TB méretben.

Valamennyi új Aspire a nyár közepe-vége felé érkezhet, az induló árak a szériák függvényében 1000, 500 illetve 380 euró lesznek.


[+]

Nem frissítést, hanem teljesen új modellel bővül a TravelMate széria a P6 képében – ez egy teljes egészében a professzionális piacra szánt notebook, amely ugyanakkor már az eleganciára is figyel. A noteszgép magnéziumötvözetből készült házba került, így tömege alig éri el az 1,1 kg-ot, vastagsága pedig 17 mm alatt van, tehát a hordozhatóság nem rossz. Az ehhez kapcsolódó extrák közül többször is hangsúlyozták, hogy akár 20 óra üzemidőre is számíthatunk a géptől, bár valószínűleg ez csak gyenge terhelés mellett képzelhető el. Fontos még, hogy a gépházat a MIL-STD 810G és 810F szabványokban leírtaknak megfelelően is tesztelték.

Acer TravelMate P6 Acer TravelMate P6
Acer TravelMate P6 [+]

A 14”-es, Full HD kijelző mögé opcionálisan GeForce MX250 is kerülhet, a CPU-t pedig egészen nyolcadik generációs Core i7-ig (egész pontosan a Core i7-8665U-ig) tornázhatjuk fel, amelyet 24 GB RAM és 1 TB-os x4-es PCI Express SSD egészíthet ki. A vékony gép oldalaira bőven kerültek csatlakozók, így van köztük Thunderbolt 3-at kezelő USB Type-C és több USB 3.1-es Type-A is, de kapunk microSD kártyaolvasót, SmartCard olvasót, HDMI-t, DisplayPortot, NFC-t és még vezetékes Ethernet portot is. A billentyűzet felett középen elhelyezett bekapcsoló gombba ujjlenyomat-olvasót is integráltak, a kijelző feletti webkamera pedig fizikailag is lezárható. Van lehetőség 4G-s modem használatára, piactól függően akár eSIM-es kivitelben is, mindez pedig nyáron érkezik majd, 1250 euróról induló árakkal.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények