Acer blog: az Aspire 4755 játszani is enged, ha akarjuk

Elöljáróban kihangsúlyoznánk, hogy az Aspire 4755G notebook nem egy kifejezett csúcs-játékgép kategóriába sorolt termék, de 150 000-200 000 forintért nem is várhajuk el tőle, viszont erre is módot ad, ha igényeink nem akkorák, mint egy többszázezer forintos konfiguráció esetében. Ez a gép amolyan mindenes cseléd, aki tud főzni, mosni, takarítani és még a kertet is rendben tartja, ráadásul mindezt egyszerre, kielégítő színvonalon képes művelni, ám mégsem olyan, mintha minden feladatra tartanánk egy-egy külön személyt. Valahogy talán így lehetne körülírni ezt a 14"-es masinát, ami egyébként mindent tud, amit a 15"-esek, csak annál éppen egy fokkal egyszerűbb magunkkal vinni.


[+]

Van benne egy normális, használható processzor, dedikált NVIDIA GeForce GT 540M grafikus vezérlő, kielégítő mennyiségű memória, és tárkapacitásból sincs hiány, igény szerint pedig Windows 7 vagy Linux operációs rendszerrel is választható, illetve az optikai meghajtó is alapból jár hozzá (azaz inkább megtalálható benne). Ami az árát alacsonyan tartja, hogy az imént felsorolt dolgokból csak kevés az, amiből ne lehetne jobb részegységet találni a piacon, csakhogy azok alaposan megdobnák az árat. Mire gondolunk ezalatt? A processzorkínálatban például második generációs Core i3-2330M/2310M és Core i5-2430M/2410M processzorok vannak, Core i7 egyáltalán nincs (most...de lesz). Ellenben a memóriakínálat nem is lehetne jobb, legkevesebb 4, maximum pedig 8 GB DDR3 kérhető, ez pedig bőven elegendő túlnyomó részben.


[+]

Merevlemezből 500 GB a legkisebb, opció viszont a 640 és 750 GB, de ezekből gyorsabb, 7200 rpm-es változat nincs, és SSD sem kérhető gyárilag. Az említett dedikált NVIDIA GeForce GT 540M 1 GB fedélzeti memóriával mindegyik konfigurációban helyett kapott, mellette pedig az Intel integrált HD Graphics 3000 is hadra fogható, hála az Optimus technológiának. Ez sem egy GTX kategóriás játékvezérlő, de ésszerű keretek között szépen elmuzsikál, külső beviteli eszközöket használva pedig jókat lehet vele játszani. Ha pedig mindez nem lenne elég, akkor rátesz még egy lapáttal az, hogy bordó, barna, zöld és fekete színben is megvásárolható, de arra számítani kell, hogy a szépségért az ujjlenyomatainkkal kell fizetnünk.


[+]

Az Aspire 4755G összességében véve olyan, mint egy igényesen összerakott, kis pénzből fenntartható gépjármű: keveset fogyaszt, minden nap elvisz minket A-ból B-be, gyorsul, fékez, kanyarodik, dudál, világít, fűt, hűt, és még a gyári fejegység is zenél nekünk. De ezért az árért nem várhatjuk el tőle, hogy legyen benne hat vagy több henger, bőrülés és ülésfűtés, többzónás klíma, xenonos kanyarfényszóró és 8 légzsák, mindez prémium audiorendszerrel. Mégis szeretjük, mert nem vettünk fel rá devizahitelt, és a mindennapi teendők elvégzésére bőven elegendő, de nem csak a munkában, hanem a kikapcsolódás során is ideális választást képvisel, külső kiegészítőket használva pedig az asztali gépet is elfelejthetjük.


[+]

Részletes Acer Aspire 4755G teszt mérésekkel, még több képpel, hamarosan a PROHARDVER! notebook rovatában!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények