Abit videokártyák gyári tuningfunkciókkal

Az Abit az alaplapjairól már jól ismert μGuru tuningfunkcióhoz hasonlóval látja el videokártyáinak egyes típusait is. A vGuru egységes grafikus felületet biztosít a hardver egyes jellemzőinek megfigyeléséhez és finomhangolásához. Az OC Guru nevű komponens segítségével a GPU és a memória órajele és feszültsége állítható be, valamint leolvashatók a hőmérsékleti értékek és a ventilátor fordulatszáma. A Fan EQ révén a hűtőventilátor hőfokfüggő szabályozására van lehetőség, míg a BlackBox a terméktámogatást egyszerűsíti: szükség esetén összegyűjti és e-mailben továbbítja a kártya valamennyi fontos adatát a gyártónak.

A vGuru mellett egyes modelleken az XTurbo szolgáltatás is elérhető lesz, amely két BIOS-chipet takar – az egyik a normál beállításokat tartalmazza, míg a másik olyan opciókat, amelyekkel akár 25 %-os gyorsulás is elérhető. A kettő között egy hardveres jumperrel lehet váltani. A dupla BIOS természetesen biztonsági tartalékként is használható: ha az egyikkel nem indulna a videokártya, a másik ugorhat be helyette, amíg egy flash-elés ismét rendbe nem hozza.

Hirdetés

A vGuru az Abit RX600 Pro-Guru, RX300 SE-Guru és RX600 Pro-HDTV jelzésű, PCI Express x16 csatolójú kártyáin mutatkozik be, az első kettőn az XTurbo is igénybe vehető.

A 400 MHz-en hajtott ATI Radeon X600 Pro chipre épülő RX600 Pro-Gurun 256 MB DDR memória kapott helyet. A kártya DVI, VGA és S-Video kimenetekkel van ellátva, kiegészítőként DVI/VGA és S-Video/kompozit adaptert is mellékelnek hozzá.

A 325 MHz-es Radeon X300 SE lapka köré épülő RX300 SE-Gurun 128 MB DDR RAM található, az interfészek megegyeznek a nagyobb modellével.

Az ugyancsak X600 Próra alapozó RX600 Pro-HDTV segítségével nagy felbontású (HDTV) videók lejátszása és rögzítése is megoldható. Az alapkártya a szokásos DVI, VGA és S-Video csatlakozókkal rendelkezik (ez utóbbin S-Video és – adapterrel – kompozit jelek foghatók és küldhetők), míg egy pótpanel a HDTV-hez igényelt komponens és D csatlakozókat biztosítja. A kártya 480p, 480i, 720p és 1080i felbontású, 16:9 és 4:3 arányú videók megjelenítését támogatja. A PowerDVD-n kívül ehhez a modellhez a PowerDirector 3 is jár.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Abit

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés