Abit KT7A - Morgannal megy?

A Morgan az új Duron mag, ami az Athlon XP-t megkülönbözteti az Athlontól, az a Morgan magos Duronokat megkülönbözteti a Spitfire magos Duronoktól. Másképpen: mostanáig Athlon (Thunderbird, 256 KB L2-es cache) = Duron (Spitfire, 64 KB L2-es cache) procikat vásárolhattunk. A két proci között mindössze az L2-es cache méretében volt különbség. A helyzet nem változott, csak mostantól Athlon XP (Palomino, 256 KB) = Duron (Morgan, 64 KB). Az új Duronok 1.0 GHz-től indulnak.

Öröm az ürömben, már ami a KT7A v1.2 és ennél régebbi lapok tulajait illeti, hogy az új Duron tökéletesen működik ezekkel a lapokkal. Egy Athlon XP-hez pedig úgy is egy ütős DDR-es kombó dukál (tudjuk, sovány vigasz), így talán nem olyan tragédia, hogy az új high-end AMD proci nem megy ezen Abit lapokban. Tényleg nem megy, legújabb BIOS ide, vagy oda, ugyanis hardveres "bakiról" van szó.

Egy Abit KT7A + Duron (Morgan) ugyanakkor ütős kombináció, mely még jóideig elég lehet, ráadásul olcsó megoldás, tehát komoly aggodalomra semmi ok...

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés