Hirdetés

A Zalman is beállt a vízhűtések klón hadseregébe

Hirdetés

A Zalman egykoron egyet jelentett az innovatív hűtési megoldásokkal, soha nem féltek valami formabontót és különlegeset alkotni, azonban mára valahogy megkopott ez a lendület. Még a kezdetek kezdetén vízhűtésekkel is foglalkoztak, főleg a méretes passzív torony radiátoruk, a Reserator család és a mindenféle CPU és GPU blokkjaik voltak ismertek. Most viszont úgy döntöttek, hogy beszállnak a gyárilag összeszerelt és feltöltött vízhűtők piacára, ennek első tagja a CNPS20LQ.


[+]

Mint oly sok gyártó, a Zalman sem feszítette meg magát, hogy valami újat alkosson, hanem ők is inkább a kényelmes utat választották, fogták egy OEM gyártó termékét és pár logóval és a márkára jellemző némi kék színezettel „magukévá tették”. A beszállító, csakúgy, mint például az Antec, a Corsair, a PNY vagy éppen az AMD esetében, most is az Asetek, vagyis a kísérteties hasonlóság ezekre a termékekkel nem véletlen. Ez persze nem azt jelenti, hogy ne lenne jó hűtő a kategóriájában, hiszen az Asetek kiváló munkát végez, csak sokan nem nézik jó szemmel ezt az átcímkézős össznépi játékot.


[+]

Felépítése a szokásos, egy 120 mm-es hőleadó radiátor egy ehhez méretben passzoló ventilátorral hűti a folyadékot, a keringetést pedig a CPU blokkal egybeépített pumpa végzi. Ennek táplálása az alaplapi 4 tűs ventilátor csatlakozóról történik, így támogatja a PWM szabályozást is. A hűtési körben ugyan az a réz blokk található, mint ami például a Corsair H70 CORE hűtőkben is szerepel, a Zalman egy adag hővezető pasztát is felkent a talapzatra, hogy ezzel se kelljen vesződni. Kompatibilitása teljes, minden forgalomban lévő processzorra felszerelhető (Intel LGA2011, LGA1155/1156, LGA1366, LGA775 és AMD AM3+, FM1, and AM3/AM2+/AM2). Vételára 69,90 euró.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés