Itt a világ legvékonyabb keretű kijelzője

A kültéri, általában üzleti célokra használt monitorok termékcsoportjában az utóbbi időszakban óriási versengés alakult ki. A meghatározó vállalatok rengeteg időt és energiát ölnek abba, hogy minél vékonyabb kávájú kijelzőt fejlesszenek ki. Nyilvánvalóan ennek elsősorban egy videofal esetében van jelentősége, hiszen ezáltal a képernyők közötti háló kevéssé zavaró.

Hirdetés

Nyár közepén a Sharp vette át a kezdeményezést, hiszen bemutatták az akkori idők legvékonyabb kerettel bíró kijelzőjét, amely azóta már egy tokiói vasútállomáson bevetésre is került. A japán konszern azonban nem sokáig örülhetett a sikernek, ugyanis a Samsung az ősz elején bejelentette, hogy az általuk kifejlesztett modellel lefőzik a Sharp készülékét, hiszen két elem összeillesztése során a képernyőik közötti távolság mindössze 5,7 millimétert tett ki.

Az LG számára azonban a Samsung sikere a jelek szerint még mindig olyan, mintha vörös posztót ráznának egy bika előtt. Ezt bizonyítja az is, hogy az LG most bejelentette, hogy kifejlesztettek egy olyan kijelzőt, amely még ennél is vékonyabb kerettel bír. A 37 hüvelykes képátlóval rendelkező készülék alsó és jobboldali kávája 2,5 milliméter vastag, a tetején és a baloldalt pedig mindössze 1,5 milliméter. Ennek megfelelően a két kijelező között a távolság mindössze 4 mm, vagyis 0,16 hüvelyk, ha azokat egy videofalba építik. az LCD technológiára épülő kijelző technikai specifikációiról egyelőre nem lehet sokat tudni, hiszen a nagyközönség előtt először 2010 november 10-én mutatkozik be a Csibában (Japán) megrendezésre kerülő FPD International 2010 névre hallgató kiállításon. Az biztosnak tűnik, hogy magas lesz a fényereje és a kontrasztaránya, hiszen vékony keret ide-vagy-oda, enélkül ma már nem lehet labdába rúgni az üzleti kijelzők piacán.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

  • Megérkezett a színes E Ink kijelző

    Az E Ink bemutatta a Triton Imaging Film megjelenítőt, amivel a Hanvon már készíti is az első e-könyv-olvasót. Továbbá boltokban a Sony e-olvasója is.

Előzmények

Hirdetés