A világ leghosszabb fotója

A világ leghosszabb fotója” megtisztelő címet szerezte meg a brit Clare Newton, aki a „Jump4London” projektjének keretei közt alkotta meg összesen 81 663 fényképből a világ leghosszabb fotóját. A végterméket tízméteres szekciónként nyomtatták ki egy Agfa Anapurna M2050 masinán, de nem papírra, hanem az Amari Digital Supplies által rendelkezésre bocsátott banner alapanyagra (ponyva-féle PVC). A rekordméretű (1 kilométernél valamivel hosszabb) fényképen körülbelül 5000, ugrás közben lefotózott ember látható – a fotós két éven keresztül dolgozott a projekten, aminek csak a kinyomtatása majdnem három napot vett igénybe.

„Az emberek az ugrás által váltak művészetté: az egyszerű mozdulat által bárki részt vehet a témában. A nagysebességű kamera az embereknek nem csak a spontán mozdulatait veszi fel, hanem a nemzetiségek, az egyének képességeinek, színeinek és hangulatának dinamikus és érdekes keveredését is – mindezt természetes, vagy kreatív háttér előtt.

A panoráma történetet mesél a résztvevőkről és életükről, de valójában nem csak egy fényképről szól. „A műalkotást átszövik rejtett titkok, nyomok és rejtélyek, melyek csak arra várnak, hogy a nézelődő felfedezze őket.” – mondta Clare Newton. A jump4london honlapján további részletek és információk olvashatók a projektről.

Azóta történt

Hirdetés