A SiS licencelte az Intel 533 MHz-es P4-es rendszerbuszát...

Hirdetés

A hivatalos szerződésnek ugyanis többek között ez volt a tétje. Az új P4-es rendszerbusz licence nélkül ugyanis a SiS új generációs chipsetjei (SiS 645DX, 648, stb.) ugyanis illegálisan kerülnek forgalomba (hasonlóan a VIA P4X266/A megoldásaihoz). A SiS az utóbbi időben egész komoly részesedést szerzett a "P4-es tortából", önmagához képest legalábbis... ez főleg az integrált grafikus magot is tartalmazó SiS 650-re vonatkozik, melyből csak márciusban 600.000 db-ot adott el a SiS (sima 645-ösből csak 200.000-et!).

A SiS megrendelői között olyan nevek vannak, mint a HP és az IBM (asztali gépek), a HP, az NEC és a Toshiba (notebookok) és az ECS (alaplapok). Ez pár éve még elképzelhetetlen lett volna, a SiS 650 azonban olyan jó áron kínálja tudását, hogy a nagy gyártók sem tudtak ellenállni.

Ez az Intelnek sem jó hír, és nyilván mindent meg is tesznek, hogy visszafogják a "kis tigrist". Ezért húzódhatott olyan sokáig a licenc-megállapodás, melyet most végül mégis tető alá hoztak.

Mi ennek csak örülhetünk, hiszen a SiS 645DX és a SiS 648 is nagyon komoly ellenfélnek ígérkezik. Szüksége is lesz a frissen szerzett erejére a SiS-nek, az Intel ugyanis itt kopogtat a szintén erősnek ígérkező 845G/GL/GLL hármassal, és a VIA sem feltétlen tervezi feladni jelenlegi állásait (P4X333, P4M333, stb.).

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés