Hirdetés

IFA 2012: A Samsung megtette – ilyen lett az androidos Galaxy Camera

Hirdetés

Úgy tűnik, az Android a fényképezőgépek gyártóit is megfertőzte. A Nikon például nemrég mutatta be Android 2.3.3-mal okosított Coolpix S800c kameráját, míg az IFA 2012, pontosabban a Mobile Unpacked keretei közt a Samsung ma este jelentette be Android 4.1 operációs rendszerű fényképezőgépét, amely Wi-Fi, valamint 3G/4G hálózati eléréssel is fel lett vértezve. A gépen belüli szerkesztés, az online közösségi élet (ezzel együtt az anyagaink megosztása közvetlenül a készülékről Facebookra, vagy a Google+ oldalára) és a 21-szeres átfogású objektív szinte természetes velejárója az újdonságnak. A 16 MP-es CMOS szenzor köré épített gépezet objektívje ekvivalens 23 mm-ről indul; a Smart Pro rendszer pedig kezdőknek is segít kiaknázni a fényképezőgép teljes tudástárát.

A Galaxy Camera kezelőfelülete a 4,8 hüvelykes, 1280 x 720 pixeles kijelző és az Android hangvezérelhetősége, ami külön mókás módja lehet egy fényképezőgép kezelésének. A masina belseje amúgy már a Galaxy S III okostelefonból is ismerős lehet, így például a processzor ugyanaz a négymagos, 1,4 GHz-en üzemelő egység, mint az említett telefonban. Az Android operációs rendszernek hála a lehetőségek szinte korlátlanok, így az elkészített fényképek kezelése, szerkesztése és megosztása szinte tetszés szerint végezhető.

A Wi-Fi Direct közvetlen vezeték nélküli szolgáltatással pedig több eszköz között oszthatjuk meg anyagainkat közbenső továbbító lépcső nélkül. Nos, rövidre fogva, mindent megtalálunk, ami egy Androidos csúcskategóriás okostelefonban is jelen van, kivéve, hogy a meglévő HSPA+ modem kizárólag adattovábbítási célokat képes ellátni – tehát telefonálni nem lehet vele. A Samsung Galaxy Camera microSD memóriakártyára menti álló- és mozgóképeinket, ami nem annyira praktikus, mint a hagyományos SD, SDHC, illetve SDXC megoldás.

A készülék rendelkezik egy úgynevezett „Expert” móddal, ahol a fotózásban már jártasabbak mindent maguk állíthatnak be, így például az expozíciós értékeket is. A gyártó nem felejtette ki a derítéshez nagyszerűen használható Xenon vakut sem, igaz, majd élőben is meg kell tapasztalni, mennyire okoz majd gondot a fehéregyensúly beállításánál a villanó fénye. A Samsung Galaxy Camera pontos ára egyelőre nem ismert, de valamivel 500 dollár fölé jósolják a szakújságok. 2012 negyedik negyedévétől kerül a boltok polcaira.

Hirdetés

Előzmények

Hirdetés