A Samsung nagyon bízik a 8K-ban

A vállalat Európában is három szériát és rengeteg extrémen nagy felbontású tévét küld idén csatába.

A Samsung Máltán, a Samsung European Forumon bemutatta 2020-as, Európában elérhető televízióit. Az eseményen kiderült, hogy a cég komoly potenciált lát a 8K megjelenítők piacában, hiszen a konszern idén három új szériával bővíti választékát.

A csúcsot a Q950TS képviseli, amelyről már mi is írtunk korábban. E modell rokonaihoz hasonlóan QLED képalkotási eljárásra épül, valamint a saját, Tizen alapú okostévé rendszer fut rajta, és HDMI 2.1 csatlakozókkal látták el. A 65, 75 és 85 hüvelykes méretben elérhető készülék különlegessége a keret nélküli kialakítás, valamint a 8 hangszóróból álló, a szokásosnál jóval erőteljesebb megszólalást produkáló hangrendszer

Samsung Q950TS
Samsung Q950TS (forrás: Flatpanels HD) [+]

Emellett a Q900TS (65, 75") és a Q800TS (55, 65, 75, 85, 98") sorozatokkal bővül a választék. A fő különbség köztük, hogy amíg az előbbiben a háttérvilágítást szolgáltató LED-eket nagyjából 300, egyedileg vezérelhető csoportba osztották, addig a Q800TS esetében ez a szám lényegesen kevesebb.

Mindhárom család megkapta a cég saját fejlesztésű, exkluzív képfeldolgozó chipjét, mely különféle képmódosító, képjavító eljárásokat kínál, így például a Quantum Dot AI nevű technológiát, amely mesterséges intelligencia segítségével skálázza fel az alacsonyabb részletességű anyagokat. A vállalat állítása szerint ez képes arra, hogy a valós 8K tartalmakét megközelítse a végeredmény, ezáltal kihasználható az extrém magas felbontású panelben rejlő erő. Azt egyelőre még sajnos nem lehet tudni, hogy mikor és milyen áron lehet majd megvásárolni az új televíziókat.

Előzmények

Hirdetés