A Philips lefújta a Pronto bizniszt

Úgy tűnik, hogy a Philips az elmúlt egy-másfél évtizedben gyakran nem tudja, hogy pontosan mit is akar. Beleszállnak egy üzletágba, hogy rövid időn belül csapot-papot otthagyva sutba dobják a befektetett időt, pénzt és energiát. Ez történt a hűtőszekrény szegmensben például, de említhetnénk akár a telekommunikációs üzletágat vagy az LG-vel közös tévégyártásra fókuszáló projektet.

Hirdetés

A holland gigakonszern tíz évvel ezelőtt határozott úgy, hogy belép a többfunkciós, programozható távirányítók piacára. Tíz évig tartották is magukat, de most úgy határoztak, hogy ebből is elég volt. Pedig két éve még nagy reményeket fűztek a Pronto névre hallgató termékcsaládhoz, amelybe a Philips távvezérlők legújabb generációi tartoztak.

Philips Pronto TSU-9300
Philips Pronto TSU-9300

Nyilván nem a névválasztás az első számú ok, de talán a sikertelenségbe az is belejátszott, hogy Pronto márkanév alatt megvásárolható például bútortisztító vegyszer, létezik egy ilyen légitársaság, sőt vannak országok, ahol ilyen név alatt egy bizonyos gumi óvszer is beszerezhető. A Philips közleménye szerint egyeztettek a piackutatókkal és kereskedelmi partnereikkel, és ezt követően határozták el azt, hogy azonnal beszüntetik az ilyen irányú fejlesztéseket és kivonulnak a piacról. Ez csak azért meglepő kicsit, mert egy hónappal ezelőtt a CEDIA Expon mutatták be a legújabb Philips Pronto távirányítót, a TSW9500-at, amely ráadásul nagy tetszést aratott, és kiváló kritikákat kapott.

Az tény és való, hogy ez a termékcsalád sose futotta ki magát annyira, mint amennyire a szakértők azt várták. Ráadásul a Logitech dominál ebben a szegmensben, és őket elég nehéz megszorítani. Emellett az új generációs televíziók, házimozi rendszerek és Blu-ray eszközök távirányítója már sok esetben kompatibilis, így kissé feleslegessé is válnak ezek az eszközök.

Előzmények

Hirdetés