DIWA díjak digi-díváknak

Hirdetés

A DIWA (Digital Imaging Website Association), egy világméretű, együttműködő weboldalakat tömörítő  szervezet bejelentette, hogy a Panasonic LUMIX DMC-LX3 és a Panasonic LUMIX DMC-G1 DIWA Gold díjat kapott.

Az LX3 esetében a kiemelkedő képminőség és a 24 mm-es, nagylátószögű optika volt a döntő szempont, de a f2.0-2.8 fényerő is hozzájárult a díj elnyeréséhez. A csúcskompakt rendelkezik a legtöbb jellemzővel, melyet a kor megkövetel: 10 megapixeles érzékelő, Mega O.I.S. optikai képstabilizátor és 2,5x-es zoom kapott helyet a vázban.
.
.
A másik díjazott készülék a DMC-G1. A DIWA zsűrije úgy ítélte meg, hogy az első, 4/3-os szabványra épülő gép képminősége mindenképpen elismerést kíván, hiszen akár egy dSLR-rel összehasonlítva sem kell szégyenkeznie. A G1 tükröt és hagyományos értelemben vett keresőt (helyette egy elektronikus megjelenítőn tekinthető meg a megörökítendő kép) sem alkalmaz, mégis kitűnő fényképek készíthetők vele. A cserélhető objektíves újdonságnak többek között innovatív, kompakt felépítése miatt sikerült elnyernie a kitüntetést.

Azóta történt

Hirdetés