2019. augusztus 24., szombat

Útvonal

Hírek » Digicam rovat

A Panasonic felvásárolta a Sanyo-t

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

Új tulajdonos kezében a népszerű Eneloop akkumulátorok gyártója.

Hirdetés

Lassan hónapok óta szállingóznak a hírek arról, hogy a Panasonic felvásárolja a Sanyo-t. Nos, a fő részvényes (Goldman Sachs) végül elfogadta a Panasonic 131 jen-es (1,48 USD) ajánlatát a Sanyo részvényeire.  Külön érdekessége a dolognak, hogy az alig két hete tett ajánlatnál mindössze 1 jen-el volt magasabb a mostani ár.

A felvásárlás teljes értéke eléri a 800 milliárd jen-t (kb. 1700 milliárd HUF), ezzel a világ egyik legnagyobb elektronikai cégévé lép elő a Panasonic.

A Panasonic ezzel a felvásárlással nagyobb szeletet hasít magának az újratölthető akkumulátorok piacából, ahol eddig is jelen volt. A Sanyo nagyon jó nevet szerzett magának ebben a szegmensben például a fotósok által itthon is jól ismert, s kedvelt Eneloop akkumulátorokkal.

A Sanyo-t Konosuke Matsushita, a Panasonic cég alapítójának sógora alapította, és bár  a mai napig népszerű márka, nehezen tudott versenyre kelni nagyobb riválisaival (többek közt a Panasonic-kal) az elektronikai szektorban. A felvásárlástól mindkét fél azt várja, hogy a mostani nehéz gazdasági helyzetben előnyhöz jussanak versenytársaikkal szemben.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.