A Microsoft bemutatta .NET Alerts szolgáltatását

Hirdetés

A Microsoft bemutatta a .NET Alerts szolgáltatás előzetes verzióját, amely a felhasználók számára lehetővé teszi a szükséges információkról szóló értesítések egyéni beállítások szerinti menedzselését. E szolgáltatással a felhasználók saját beállításaik és engedélyezéseik révén az általuk meghatározott időben és eszközön tájékoztatást kaphatnak - pl. az aktuális moziműsorról, az aukciós site-ok legfrissebb kínálatáról, a részvényárfolyamok változásairól, utazással, banki tranzakciókkal kapcsolatos információkról - SMS vagy e-mail üzenet formájában. A szolgáltatás legelső felhasználói közé olyan vállalatok tartoznak, mint az eBay, az MSN Carpoint és a CNBC on MSN Money, a közeli jövőben pedig további húsz vállalat tervezi, hogy ajánlani fogja .NET Alerts szolgáltatását ügyfeleinek.

A .NET Alerts kézzelfogható példája annak, hogyan válik valósággá a Microsoft .NET My Services víziója, s hogyan válhatnak elérhetővé a szükséges információk - bárhol, bármikor és bármilyen eszközön is igényeljük azokat. A .NET Alerts mindazonáltal csak egy apró eleme a jövőbeli webszolgáltatások valóságos tárházának. A .NET Alerts megjelenése nemcsak nagyobb kényelmet jelent a felhasználók számára, hanem egyúttal új üzleti lehetőségeket, számtalan új ügyfelet jelenthet mindazon cégek számára, amelyek alkalmazzák és ajánlják majd e szolgáltatást.

A közeli jövőben olyan nagyvállalatok kívánják tesztelni, majd bevezetni a .NET Alerts szolgáltatást, mint a Tesco, a NASDAQ.com, a Virgin Entertainment Group és a Verisign.

A felhasználók maguk dönthetik el, mely vállalatok számára, mikor és mely eszközön engedélyezik a kívánt információk megjelenését. Engedélyezhetik egyes üzenetek megjelenését az asztali gépen akkor, amikor a Messenger szolgáltatás éppen üzemben van. Ennek kikapcsolt állapotában azonban kérhetik, hogy az információ a mobiltelefon készüléken jelenjen meg.

A .NET Alerts az első olyan webszolgáltatás, amely a nemzetközileg elfogadott és nyílt XML (Extensible Markup Language) szabványra épül, ez ugyanis a webes szolgáltatások alapköve. Az XML révén a .NET Alerts értesítések bármely platformon értelmezhetőek és megjeleníthetőek lesznek, legyen az Windows XP operációs rendszer vagy akár Apple Macintosh.

Az üzenetek bármilyen e-mail formátumban (AOL mail, MSN, Microsoft Outlook, IBM-Lotus Notes, MCI mail) és bármilyen MSN Mobile-t támogató eszközön olvashatóak lesznek (WAP-os mobiltelefonok és más PDA-k; Pocket PC, Handspring és Palm operációs rendszerrel ellátott kéziszámítógépek).

A .NET Alerts újfajta marketingkommunikációs lehetőségeket is jelent azon vállalatok számára, amelyek e szolgáltatást ügyfeleiknek ajánlják. Az üzenetek immár meddő szórás nélkül, célirányosan jutnak el a felhasználóhoz. A .NET Alerts szolgáltatást az MSN Messenger segítségével világszerte 36 millió felhasználó veheti igénybe, a Windows XP október 25-ei megjelenése után pedig további milliókkal bővülhet e tábor, az XP-be integrált Windows Messenger révén.

A Microsoft továbbra is támogatja a .NET Alerts-fejlesztéseket azáltal, hogy az október 22-26 között Los Angelesben megrendezésre kerülő Professional Developers Conference (PDC) fejlesztői konferencián ingyenesen rendelkezésre bocsátja a .NET Alerts Developer Editiont több száz regisztrált fejlesztő számára. Ennek segítségével a fejlesztők könnyebben folytathatják majd munkájukat a .NET My Services világában. A fejlesztőeszköz-csomag széleskörű megjelenésére ezév végén lehet számítani.

[Microsoft sajtóközlemény]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés