Hirdetés

A legolcsóbb PC-s megoldások egyike lehet a Lite-On Blu-ray olvasója

Hirdetés

A világ első PC-be építhető Blu-ray olvasójaként hirdeti decemberben piacra kerülő új optikai egységét a Philips Lite-On Digital Solutions (Lite-On). A gyártó új kék lézeres olvasója bizonyos tekintetben valóban piacelső, ebben a szegmensben legalábbis eddig még egyetlen gyártó sem állt elő olyan megoldással, mely a támogatott médiumok egyikére sem képes adatot rögzíteni.

A Lite-On szerint a DH-401S típusjelzést viselő olvasó ezért számottevően olcsóbb lehet, mint a kék lézeres lemezek olvasására és vörös lézeres adathordozók (CD-k, DVD-k) írására alkalmas kombó egységek. Az újdonság csakugyan olcsón, 199 dolláros (ez átszámítva nagyjából 35 000 forint) ajánlott fogyasztói áron debütálhat a tengerentúlon, ráadásul ennyi pénzért a beépítéshez szükséges kellékek (csavarok, kábel) mellé a filmek PC-s lejátszásához szükséges Cyberlink PowerDVD programot is megkapja majd a vásárló.

Az új kék lézeres olvasó minden Blu-ray adathordozót négyszeres sebességgel kezel, a DVD-ket típusuktól függően maximum 12-szeres, a CD-ket pedig legfeljebb 32-szeres tempóval olvassa. A leginkább a nappalikban üzemelő HTPC-kbe szánt Lite-On DH-401S Serial ATA csatolófelülettel csatlakozik majd az alaplaphoz, az egység egyéb, részletesebb műszaki paraméterei azonban egyelőre nem nyilvánosak.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés