2019. augusztus 20., kedd

Útvonal

Hírek » Videokártya rovat

A HIS szállítja az X850 XT CrossFire változatát

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

Az egyedi hűtés ezúttal elmarad.

Noha hónapokkal ezelőtt beharangozták, mindeddig csak az ATI webboltjában volt fellelhető a kanadai gyártó két videokártyát alkalmazó CrossFire technológiáját kiaknázó X850 XT grafikus vezérlő. A hongkongi Hightech Info. Systems, ismertebb nevén HIS megtörvén a jeget az ATI partnerei közül elsőként jelentette be tegnap, hogy szállítja a saját márkajelzését viselő X850 XT CrossFire Edition csúcskártyákat.


Egyelőre nyoma sincs az IceQ-nak

A vállalat új terméke mindazonáltal egyetlen matricát leszámítva minden tekintetben az ATI referenciakártyájára építkezik, az egyedi hűtési megoldással szerelt változatra (sokak bánatára) minden jel szerint még várni kell. A HIS X850 XT CrossFire Edition-ben szunnyadó lehetőségek teljes kiaknázásához ugyanakkor szükséges egy CrossFire támogatással bíró alaplap is, mely a videokártyákhoz hasonlóan továbbra is hiánycikknek minősül, noha néhány gyártó már jelezte, hogy hamarosan szállítja a végleges kereskedelmi termékeket.

A HIS első és egyetlen CrossFire kompatibilis videokártyájának a fogyasztói ára egyelőre nem ismert, nem kizárt ugyanakkor, hogy a kártya az ATI webboltjában szereplő hasonló termék 400 dolláros (mintegy 85 000 forintos) listaáránál olcsóbban kerülhet majd forgalomba.

Hirdetés

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.