A Fujifilm leáll a Fujicolor Pro 800Z gyártásával

2009 szeptemberében a Fujifilm Professional befejezi a Fujicolor Pro 800Z gyártását. A cég készlete nagyjából ez év novemberéig elég a kereslet kielégítésére. A csúcsminőséget képviselő sorozat azért érdekes, mert a hagyományos filmhez képest egyel több réteget (cián) tartalmaz a valósághűbb színvisszaadás érdekében.

Hirdetés

Russ Gunn, a Fujifilm Professional Film szakágának gyártási menedzsere elmondta, hogy a Pro 800Z összes fajtáját eltávolítják a választékukból. Erre az ISO 800-as érzékenységű film alacsony eladási mutatói miatt kerül sor. A kínálat átformálásával próbálják megőrizni a profi vonal még fennmaradt keresletét.

Gunn kifejtette, hogy meglepő módon több filmfajtánál (például a színes negatív esetében) is fellendülést tapasztaltak a közelmúltban. "A jövőben is támogatni fogjuk azokat a fotósokat, akik értékelik a film minőségét és rugalmasságát. Igyekszünk életben tartani a fotózás ezen ágát is, ezért filmes pályázatokat hirdetünk, és egyéb módokon igyekszünk megőrizni a film népszerűségét.”

Hirdetés