A Dell bemutatta az Adamót

Hetekkel ezelőtt megjelent az interneten egy honlap, amely később számos találgatásra adott okot. Tartalma mindössze egy név, ami arra utal, hogy a Dell hamarosan egy új terméket kíván hamarosan piacra dobni, de hogy pontosan mi is ez, csak találgatni lehetett. Az Adamo nevet többféle elektronikai eszközzel próbálták összekötni, de végül azok tippeltek jól, akik egy MacBook Air riválisra gondoltak.

Noha a honlapon még mindig csak az alábbi felirat látható, a Dell az idei CES-en bemutatta az ultravékony notebook prototípusát. A szerencsések kipróbálhatták az alumíniumházba burkolt, 13 hüvelykes, LED-es háttérvilágítású kijelzővel szerelt Adamót, melynek további adatairól egyelőre semmit nem árultak el.


[+]

A kiállításon készült képeken egy DisplayPort, egy eSATA, két USB port és egy Ethernet csatlakozó látszik a notebook hátsó részén, de hogy kiderüljön, mi lapul a belsejében, arra legkésőbb tavaszig várni kell. A Dell egy fekete és egy fehér színű modellt tervez, a várható árakról nem érkezett információ.


[+]

Bővül a Dell Mini család is, a 9-es és 12-es modell hamarosan újabb társat kap a Mini 10 érkeztével. A 10 hüvelykes, 1280x720 pixeles felbontású kijelzővel szerelt netbook Intel Atom Z530 processzort, beépített GPS-t és tévétunert, valamint 3G modult és multi-touch képességgel felvértezett tapipadot is kap. Többféle színben is elérhető lesz, de az Adamóhoz hasonlóan pontos megjelenési időpontja nem ismert (várhatóan tavasszal válik elérhetővé).

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés