A Creative kezében a Sensaura

Hirdetés

A Creative Technology a múlt héten befejezte a Scipher 3D Sound üzletágának felvásárlását. Az akvizíció nyomán a szingapúri vállalat tulajdonába kerül a térbeli hangzás világában igen népszerű Sensaura technológia.

A Creative a beszámolók szerint 5,6 millió dollárt fizetett az üzletágért, mely összeget a Scipher működésének finanszírozására fordítja majd. Ennek fejében a Creative tulajdonába került a Sensaurával kapcsolatos szellemi jogok összessége és a technológia licencelésének joga is. A Sensaura adatai szerint a szabványt a PC-s hangkeltők piacának közel 60 százaléka használja, a partnerek között olyan vállalatok szerepelnek, mint a Yamaha, az NVIDIA, a VIA Technologies, az ESS Technology, az ADI, a Cirrus Logic vagy a C-Media.

Nemrég múlt három éve, hogy a Creative felvásárolta egyik korábbi riválisát, az Aurealt. Akkor a szingapúri cég tulajdonába került az ígéretes Aureal 3D szabvány, amely a felvásárlást követően nyomtalanul eltűnt a PC-s piacról. Egyelőre nem láttak napvilágot részletek azzal kapcsolatban, hogy a Creative milyen jövőt szán a Sensaurának, illetve hogy folytatja-e a technológia fejlesztését és licencelését.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés