A beágyazott rendszerek felé tesz kitérőt az AMD

Ahogy a szaksajtó figyelme elsősorban a napokban zajló Intel Developer Forumra irányul, mondhatni hagyományosan a rivális AMD is igyekszik figyelemfelkeltő termékbejelentésekkel ellensúlyozni ellenfele fokozott médiaszereplését. A vállalat a hét elején jelentette be, hogy a jövő év első hónapjaiban merőben szokatlan megoldásokkal, hárommagos CPU-kkal bővíti kínálatát, ma pedig három új, javarészt beágyazott rendszerekbe szánt Athlon 64 CPU-ról rántotta le a leplet.

Hirdetés

A 2000+, 2600+ és 3100+ típusjelű Athlon 64 processzorok a felhasználási terület által támasztott igényeknek megfelelően leginkább energiatakarékos működésükkel hívják fel magukra a figyelmet: az AMD közleménye szerint az AM2 foglalatba illeszkedő újdonságok rendre 8, 15 és 25 wattos TDP-vel kecsegtetnek majd. A fogyasztási értékek jelen esetben olyannyira hangsúlyos szerephez jutnak, hogy a processzorok más lényeges paramétereit nem is hozták nyilvánosságra.

Az Embedded Systems Conference nevű rendezvényen bejelentett újdonságok ugyanakkor nem csak a jórészt ipari felhasználásra szánt beágyazott rendszerekben teljesíthetnek majd szolgálatot; ugyanígy használhatók lesznek csendes, akár teljesen passzív hűtéssel ellátott HTPC-k alapjaiként is, igaz, a HD minőségű videók lejátszásához könnyen kevésnek bizonyulhat erejük, különösen ha a dekódolásba nem segít be egy erre a célra is alkalmas grafikus processzor.

Az AMD a tervek szerint az év utolsó hónapjaiban kezdené meg az energiatakarékos Athlon 64 modellek szállítását. A konkrét megjelenési időpont és az árak egyelőre nem ismertek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés