Hirdetés

A 80 colos falitabletek jelentik a jövőt?

Ma már nem titok, hogy a Microsoft a Windows 8 felhasználói felületét erősen az érintésérzékeny kijelzőkhöz igazította, de természetesen a korábban megszokott vezérlési forma is megmarad. Nem lehet azonban elmenni amellett, hogy az új felület milyen lehetőségeket tartogat. A tabletek, illetve az érintőkijelzős monitorok esetében egyértelműen előnyt jelent a Windows 8, de talán az irodák képét is átrendezheti.

Hirdetés

Frank Shaw, a Wired számára adott interjúban elmondta, hogy Steve Ballmer (a Microsoft elnök-vezérigazgatója) egy 80 colos falitableten dolgozik, melyen Windows 8 operációs rendszer fut. A vállalat kommunikációs alelnöke azt is elárulta, hogy a Microsoft szándékában áll a termék piacra dobása is, de arról már nincs adat, hogy erre mikor kerülhet sor.

Ilyesmi masináról lehet szó
Ilyesmi masináról lehet szó

Azt persze meg kell jegyezni, hogy a falitablet lényegében egy érintőképernyős monitor, melybe PC van szerelve. Ezen a vonalon maradva konstatálható, hogy számos mai egybegép kijelzője érintésérzékeny, így ezeken a Windows 8 Metro felülete is tökéletesen használható lesz. Persze e termékek nem 80 hüvelykesek, de lényegében a kijelzőméret nem befolyásolja a működést, így nincs akadálya az óriási falitabletek piacra dobásának. Az egyetlen kérdés a termékek lehetséges fogadtatása. Nyilvánvaló, hogy megcélozható területként az irodák szerepelnek, üzleti felhasználás szempontjából az ötlet nem elvetendő, de a nem túl nagy vásárlóbázis következtében a termék valószínűleg pokolian drága lesz.

Előzmények

Hirdetés