3G-vel is kiegészíthető vezeték nélküli router a Media-Techtől

Hirdetés

A lengyel székhelyű Media-Tech olyan kisméretű WLAN eszközt mutatott be, amely többféle üzemmódban, hozzáférési pontként, routerként és vezeték nélküli kliensként is használható. A funkciók közül egy háromállású kapcsoló segítségével lehet választani. Az MT4205 jelzésű készülékbe épített Ralink típusú vezeték nélküli egység a 802.11 b és g szabvánnyal kompatibilis, de vezetékes hálózatokhoz is csatlakoztatható, erre egy 100 megabites LAN és WAN csatlakozó áll rendelkezésre. Szolgáltatásai között WEP, WPA, WPA-PSK titkosítás, elrejthető SSID, MAC-cím szűrés, dinamikus és statikus IP-kezelés, NAT és beépített tűzfal is szerepel.

MT4205 Portable WLAN Server Router 3.5G Pro
MT4205 Portable WLAN Server Router 3.5G Pro

A terméken két USB 2.0 port is található, amelyekhez többféle eszköz is csatlakoztatható. Segítségükkel könnyen üzembe helyezhető egy hálózati nyomtató, de egy USB-s merevlemezt vagy pendrive-ot felhasználva ftp-szerverként is működtethető. Lehetőség van webkamera csatlakoztatására is, ami távolról is vezérelhetővé válik, a készített képeket vagy videofelvételeket pedig egy USB-s tárolóra mentheti el. A készülék legnagyobb fegyverténye az UMTS vagy HSDPA modemek csatlakoztatásának lehetősége, így a mobilhálózatok nyújtotta sebességet is képes kiaknázni, de természetesen hívások kezdeményezésére és fogadására is használható.

A 91 x 80 x 29 mm méretű, beépített tápegységgel rendelkező hálózati eszköz képes a magyarországi mobilszolgáltatók által biztosított USB-s modemek nagy részével együttműködni. A kompatibilitási listáról egyedül a T-Mobile Globetrotter belsejű web ’n’ walk, és a Vodafone kínálatában található Huawei E272 típusú modem hiányzik. A támogatási lista a legutolsó, még béta állapotú firmware által kezelt 3G-s modemeket tartalmazza, később várhatóan tovább fog bővülni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés