3D csodák az LG-től Berlinben

Hamarosan kezdődik Németország fővárosában a világ egyik legfontosabb szórakoztatóelektronikai rendezvénye, az Internationale FunkAusstellung, azaz az IFA. A vállalatok számára ez egy remek alkalom, hogy bemutassák a karácsonyi szezonra szánt modelleket, illetve természetesen számos olyan új technológiáról is lerántják a leplet, amely esetleg csak egy-két év múlva kerül be a tömegtermékekbe.

Az LG már konkrétumokról is beszámolt, így többek között kiderült, hogy az idei őrület, avagy a 3D-s tartalmak megjelenítése őket sem kerülte el. A Blu-ray lejátszók, projektorok és házimozi rendszerek mellett a fő hangsúly természetesen a tévékre kerül.

Hirdetés

A LEX8 8 mm-es vastagságával a világ jelenlegi legvékonyabb Full HD-s, LED-es háttérvilágítást alkalmazó tévéje. Ebbe építették bele elsőként a hangzatos Nano Lightning névre hallgató eljárást, amely a vállalat szerint a korábbinál tisztább, élesebb képek megjelenítését teszi lehetővé. Ráadásul megkapta a Micro Pixel Control elnevezésű, fejlesztett Local Dimming technológiát, ami a tartalomtól függően a háttérvilágítás egyes zónáinak fényerejére van hatással.

LG LEX8
LG LEX8

Ott lesz Berlinben az LEX9 is, amely elsősorban méretével hódít, hiszen 72 hüvelykes képátlóval büszkélkedhet. Emellett nem maradhat ki a szórásból az LX9500 sem, amelyet az év elején mutattak be Las Vegasban. Mindhárom modell rendelkezik a vállalat gyors mozgások megjelenítését javító interpolációs eljárásával, a 400Hz-TruMotion technológiával.

A gyártó a plazmákat sem hanyagolja el, így a július végén bejelentett PX950 széria két tagját, az 50 illetve 60 hüvelykes képátlóval bíró modellt is kiállítják Németországban. Ezek kapták meg a világon elsőként a 3D THX tanúsítványt, úgyhogy az LG valószínűleg nem túloz, amikor a kép minőségét méltatja. Az integrált 600Hz-es technológia a gyors mozgások folyamatos megjelenítéséért felel. E termékcsalád támogatja az MPF, vagyis a Multi Picture Format funkció kezelését, ami azt jelenti, hogy a felhasználó hozzácsatlakoztathat egy 3D-s kamerát a készülékhez, így közvetlenül a nagy képernyőn nézheti 3D-ben, hogy pontosan mit is rögzít.

Ennél is nagyobb – szó szerint – durranás lehet a beharangozott 180 colos 3D plazma prototípus, amelyet állítólag szintén megcsodálhatnak a rendezvényre kilátogatók. Sokat erről egyelőre nem lehet tudni, hisz a konszern csak annyit árult el, hogy ez minden korábbinál jobb mozi élményt ígér, ami a méret alapján elsőre egészen hihetőnek tűnik.

LG PX950
LG PX950

Természetesen az összes említett TV számtalan különféle, sokoldalú használatot biztosító interfésszel rendelkezik. Képesek az internetes tartalmak megjelenítésére, megkapták a DLNA tanúsítványt, valamint módot adnak a vezeték nélküli kapcsolat megteremtésére is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés