3D-szkenner és kötőgép, így készül az egyedi pulóver

A ruhagyártásban nem újdonság az egyénre szabott végtermék, de az olyan nagy cégek, mint az Adidas, nem szoktak ilyesmivel foglalkozni. Most azonban egy berlini, Knit for You nevű pop-up boltban olyan kísérleti rendszert építettek, amely lehetővé teszi, hogy a betérő vendég pár órán belül egy tényleg egyedi pulóverrel távozhasson.

Hirdetés

A vásárlás első lépéseként egy lézeres 3D-szkenner digitalizálja alakunkat (aki ettől tartana, az választhat a megszokott S-M-L méretekből is), majd testünkre vetíti a lehetséges mintázatokat, amelyeket gesztusokkal  mozgathatunk, helyezhetünk el magunkon. Ha elégedettek vagyunk az eredménnyel, akkor immár egy számítógép előtt még beállíthatjuk a színeket, majd hátradőlve csak meg kell várni, míg a CNC kötőgépek és emberi segítőik elkészítik a pulóvert.


[+]

Mondjuk a képeket elnézve a technológia még gyerekcipőben jár, a dizájn ugyanis a Ford T mintájára (minden szín van, ha feketét szeretne) olyan, hogy bárkinek jó, aki éppen terepmintát keres. Ehhez képest egy pulóver 200 euróba kerül, azaz nem tartozik az olcsó mulatságok közé egy ilyen egyedi ruhadarab.

Hirdetés