Hirdetés

3:2 képarányú Huawei monitorról szólnak a pletykák

A színek megfelelő reprodukálását előtérbe helyező, nagyméretű képernyő asztali szinten szokatlan felbontással és képfrissítési frekvenciával kecsegtet.

Hirdetés

Kína legnépszerűbb mikroblogján – a Weibón – az a hír járja, hogy a Huawei egy új, MateWiew szériás monitorral készül meghódítani a fotósók asztalait, ami a laptopok kategóriájában sikeres 3:2 képarányt használja. A típus pontos nevét egyelőre homály fedi, de azt már tudni lehet, hogy egy 32 hüvelykes, 10 bites (valószínűleg IPS) panelről van szó, amely 4500x3000 pixelt varázsol elénk natívan. Ezek után furcsállnánk, ha az 1,07 milliárd szín megjelenítése FRC segítségével történne, mindenesetre a képfrissítési ráta sem szokványos, hiszen 90 Hz-ről beszélünk.


(forrás: Uncle Mountain/Weibo) [+]

A többi specifikáció még kérdéses, bár az ultravékony kávával szerelt kijelző elvileg VESA DisplayHDR400-as plecsnivel (és HDR10 támogatással) fog érkezni, szóval a maximális fénysűrűség legalább 400 cd/m² lesz. Csatlakozók tekintetében ugyancsak a terra incognitát rójuk, noha a felbontás a színmélységgel és a képfrissítéssel egyetemben a szükséges sávszélesség szempontjából DisplayPort 1.4-et vagy HDMI 2.1-et feltételez. A közelgő újdonságot ábrázoló, megszellőztetett kép azt sugallja, hogy a talpba egy Qi töltőt fognak beépíteni, ami ugyan nem egy kifejezetten nehezen implementálható extra, mégis ritkán találkozunk vele.

"Kép" a 42 hüvelykes gaming kijelzőről a bélyegalbumba
"Kép" a 42 hüvelykes gaming kijelzőről a bélyegalbumba (forrás: Weibo) [+]

A tervek szerint a gyártó május 16-án rántja le a leplet a készülékről, amit amúgy egy 42 hüvelykes, szintén MateView termékcsaládba tartozó, ám ezúttal játékosokat célzó, 3440x1440-es felbontású, 165 Hz-es modell is kísér. Az árakról nyilván még korai nyilatkozni, ahogy arról is, hogy a páros kapható lesz-e az öreg kontinensen, viszont mivel a Huawei nem gyárt paneleket, előfordulhat, hogy ha a mobilgépek ihlette koncepció asztalon is meleg fogadtatásban részesül, egy új trend megszületését érhetjük meg.

Előzmények

Hirdetés