Hirdetés

A 3200 MHz-es JEDEC profilt is támogatják a Zen 2 magot használó CPU-k

Kompatibilis memóriamodulokból ugyanakkor még nincs túl sok a piacon, de ezt az idő úgyis megoldja.

Még a hónap elején írtunk arról, hogy a memória tuningja szempontjából erős lehet az új generációs, Zen 2 magokat használó Ryzen, ami nyilván lényeges információ, viszont a többség inkább a garantált tudást veszi figyelembe a vásárláskor. Ez igazából nem is akkora baj, hiszen a JEDEC szabványon kívüli képességekre se az alaplap, se a memória, se a processzor gyártója nem szokott garanciát vállalni, így némi szerencse is kell hozzá, hogy megvásárolt memória el tudja érni a rá írt, sokszor egészen magas órajeleket.


(forrás: momomo_us)

A momomo_us néven tevékenykedő Twitter felhasználó ugyanakkor kirakott egy képet az említett közösségi platformra, amely az új, Matisse kódnevű AMD fejlesztésről azt állítja, hogy a 3200 MHz-es JEDEC profilokat is hivatalosan támogatja.

Kisebbfajta a búslakodásra ad okot azonban, hogy a 3200 MHz-es JEDEC profillal rendelkező memóriamodulok jelenleg eléggé ritkák, de ez valószínűleg gyorsan változni fog, hiszen a megfelelő processzorok kiadása után a memóriagyártók jellemzően szokták hozni az új memóriáikat.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés