300 gigabájtos zseb-HDD a Fujitsutól

A Fujitsu volt az első gyártó, amely a 2,5 colos méretkategóriában 300 GB-os merevlemezeket kezdett szállítani. A nagy kapacitású winchester külső, USB 2.0 csatolós tárolóegységként ezentúl kiskereskedelmi forgalomban is elérhető – legalábbis az Egyesült Államokban.

Hirdetés

Az egyszerűen External HDD megnevezésű tároló egyelőre két változatban kerül piacra: a 300 GB-os, 4200 rpm fordulatszámú merevlemezt tartalmazó modell mellett van egy 120 GB-os, ám 5400 rpm fordulaton üzemelő diszkre alapozó típus is. Mindkettő 8 MB-os puffermemóriával rendelkezik. Külön táplálást a kis adattárak nem igényelnek; fizikai ellenállóképességüket az ütődések energiáját elnyelő belső felfüggesztés hivatott fokozni.

A gyártó az Apricorn szoftvercsomagját mellékeli új termékéhez. Az EZ Gig II biztonsági mentések készítésében, fájlok helyreállításában, az adatok jelszavas védelmében segédkezik. A Cryptainer révén 256 bites AES vagy 448 bites Blowfish titkosítással lehet védeni a meghajtó adatait az avatatlan szemek elől. A Second Copy 2000 nevű programmal a tároló, illetve egy vagy több számítógép adatait lehet szinkronizálni. Végül a SMART-ER a merevlemez állapotjellemzőit szemmel tartva az esetleges hibákra figyelmeztet. A kisebbik kapacitású külső HDD-ért a tengerentúlon 129 dollárt kérnek, a 300 GB-os modell ajánlott ára pedig 229 dollár.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés