1,8 hüvelykes külső merevlemez az Apricorn műhelyéből

Hirdetés

Az Apricorn bejelentette a piac legnagyobb tárolókapacitású 1,8 colos külső merevlemezét, melyet a tervezők Aegis Mini névre kereszteltek. A 68,5 mm szélességű, 86 mm hosszúságú és 17 mm magasságú termék mindössze 105 grammos tömeggel rendelkezik, és a szürke burkolat egy 4200 fordulat/perces motorral működő merevlemezt rejt.

 

A 240 GB-os Aegis Mini 2 MB-os gyorsítótárral rendelkezik, az átlagos elérési ideje pedig 12 ms. A külső burkolat a vállalat állítása szerint korlátozottan ütésálló, így a kisebb magasságból bekövetkező eséseket jó eséllyel túléli a készülék. Az Apricorn emellett mellékeli a merevlemezhez az Apricorn's Data Protection Suite elnevezésű szoftvercsomagot is, ezzel egyszerűen lehet biztonsági mentéseket létrehozni a meghajtón található adatokról.

 

Az USB 2.0 interfészre csatlakoztatható, 240 GB-os tárkapacitással rendelkező külső merevlemez már kapható a nagyobb webáruházakban, az ajánlott fogyasztói ára 269 dollár. A közeljövőben érkezik a termék 80 és 120 GB-os változata, melyek 149 és 189 dolláros áron startolnak. A vállalat továbbá bejelentette, hogy a FireWire port kedvelőiről sem feledkeznek meg, azonban az USB 2.0-s változatokhoz képest 10 dollárral drágábbak lesznek az Apple alkotta interfésszel kompatibilis merevlemezek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés