Most írd le légyszi amit előbb írni akartál. Az objektív tények érdekelnének, lehetőleg mérési adatokkal. THX.
Kicsi gyerekkorom óta senior szerettem volna lenni! dziwny grzyb
Milyen egeret válasszak? Kérdés előtt olvasd el az első hsz-t!
Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható - hozzászólás előtt olvasd el a #1 hsz-t!
Nagy FEJhallgatós topik (Kérdezés előtt olvasd el az 1-es hsz.-t)
Milyen cserélhető objektíves gépet (DSLR, MILC, SLT)? Olvasd el az első hsz.-t !
Fotós táskák: minden, ami ide tartozik. Milyet? Miért? Minek?

Most írd le légyszi amit előbb írni akartál. Az objektív tények érdekelnének, lehetőleg mérési adatokkal. THX.
Kicsi gyerekkorom óta senior szerettem volna lenni! dziwny grzyb

Egy Avixe 7800GT-m van, a gyári hűtéssel a mag alapból 44-46 fokos volt. A memóriahőmérsékleteket nem írja ki a Rivatuner, lehet h csak ebből (egyébként full referencia) kariból spóroltak ki egy alkatrészt? Nos a szereléssel voltak gondok, a memóriahűtők megint rendesen felb*szták az agyam, imádnak leugrani. Remélem nem lesz olyan akciója mint a ZM80D-HP-mnak volt... 2 komponenses ragasztóval erősítettem oda őket, biztos ami biztos. A fanmate 2-höz vezető kábele rossz volt. 9 rugós hűtőnél nem értem miért a memóriaragasztón és a lábeleken kell spórolni... Grat Zalman. De legalább a GPU borda korrektül működik. Ha lekapcsolom a ventit az előlapi panelemről, akkor 70 fokig megy fel, 275mhz-s magfreki mellett. A Legalacsonyabb fordulaton, ami gyak. nem hallható, 44 fokon tartja a gpu-t. Maxra tekerve + házventikkel együtt 37 fokra vihető le az idle hőmérséklete.
Full terhelésnél meg max 53-55 fokos. Max fordulaton hajtva a 49 köré vihető le ez a hőmérséklet. (házventiket is bakapcsolva, egy 8as a ház hátuljában, egy a tetején.)
A kari alapórajeleken fut, 400/1000-en.
"double the gun, double the fun"8-D / hazárdos aggyal bugosat álmodsz XD / Egységsugarú kocka barátnőjének a mellbősége?!->720p!!!/ HOLAFAFŐNÖK?! / v1.: Térdre g*cik, körintegrál!! -- v2.: Térdre g*cik, stackpointer!! (C, TM)

Hali!
Erre tudtok valamit mondani?
[link]

Felkeltette a kivancsisagomat a dolog es megneztem nalam mi az abra. Az X1800XT amugy is nagyon melegszik, levettem minimumra a VF900-at, elinditottam a 3DMark06 tesztjeibol a videokartyara vonatkozo teszteket. Mikor a GPU elerte a 64C-t korbetapogattam a huto csoveit es ugyanazt tapasztaltam, mint te. A homersekletkulonbseg nem hatalmas, de erosen erezheto. Vagy mindkettonke rossz, vagy ez normalis dolog nala. En az utobbira saccolok!
de itt PH!-n deicide kolléga 
egy X1900XTX társaságában 
''...zalman vf900al 80-85 fok környékén volt, most nem bírom 40 fok főlé melegíteni...''
by deicide 
ez gondlom terhelt, de azért kérdezzétek meg őt is 
[Szerkesztve]
képeim: www.flickr.com/photos/mateeee/

Helló! Én is kíváncsi lettem, így hát kikapcsoltam a VF-900 ventijét és vártam míg 70 fokos lett a GPU. Megfogtam több helyen is a bordát, de mindenhol ugyanolyan melegnek éreztem . Nem tudom hogy a tiéddel mi lehet a gond.... 
"double the gun, double the fun"8-D / hazárdos aggyal bugosat álmodsz XD / Egységsugarú kocka barátnőjének a mellbősége?!->720p!!!/ HOLAFAFŐNÖK?! / v1.: Térdre g*cik, körintegrál!! -- v2.: Térdre g*cik, stackpointer!! (C, TM)

Kezd érdekes lenni a dolog 
Én továbbra is amellett vagyok, hogy egyforma melegnek kell lennie. Ezek szerinte kifogtunk egy hibás szériát 
Mert ott az a sok réz borda, nehogymár langyos közeli, de inkább hideg legyen, miközben fő a GPU-m, a másik része a hűtőnek meg szintén forró. Az arra lett tervezve, hogy izzon ![;]](/dl/s/v1.gif)
Lalaboy te is a pixelben vetted? Kedden egyszerre visszavihetnénk, úgy nagyobb esélyünk van
[Szerkesztve]

Ez fontos hsz ![;]](/dl/s/v1.gif)
Az alaplap felőli oldalon is megfogtad a bordát? Nem csak ott, ahol a VGA kari szélénél kinyúlik? Mert ez akkor perdöntő is lehet. Megnéznéd esetleg mégegyszer? Hogy tényleg mindenhol egyenletes-e a meleg?

Szerintem logikus, hogy a kisebbik cso vege melegebb. mint a hosszabbike, mivel kisebb a holeado felulete, de maguk a rezbordak egyenletesen adjak le a hot. Ha a huto rossz lenne, akkor mar a GPU tulmelegedett volna!

Megnéztem még egyszer. Az első alkalommal is megfogdostam mindenhol a bordát, alaplap felől is. Ugyanúgy melegedett mindenhol oldala. Most is megfogtam mindenhol, ugyanazzal az eredménnyel. Sajnálom, ha ti rossz darabokat fogtatok ki
. Én megúsztam ''laza'' rambordákkal és rossz fanmate kábellel úgy látszik. Én a Hor**** PCT***€-nél vettem.... De nem tudom melyik bolt melyik nagykertől szerzi be, telefonáltam ez után sokat, van ahol azt mondták nincs a nagykerben, a fent említett boltban azt modnták lesz 1 nap múlva és 2 nap múlva lett is.

Másik topikban válaszoltam 

Köszönöm, így már tuti, hogy szar az enyém, nem csak a kitalált elméletemre tudok hivatkozni 
nekem MSI 6800GSem van, arra vettem vf-900-t
alap órajelen tuning nélkül windowsba a kati 43 fok, terhelve 65 fok körüli volt ref hűtéssel
vf900 húztam karin 425-ről 534-re a amgot és 100-ről 1210-re a ramokat, windowsba 39-41 fok, mind1 meik fordulatszámon, terhlve noislessen 61 fok, max fordulaton meg 61 fok, ha leveszem minimum frdualtra 10cm-ről alig hallani valamit, tehát abszolút csendes...
ha tudom h lesz belőle ledes változat vártm volna még
ui: néztem a topicot február közepén nyitották, én április elején néztem ki magamnak ezt a vf900-t, és ápr közepén pénzem is lett rá, egy kanizsai cégnél rendeltem 3 nap és már nálam volt a vga cooler, érdekes, én nem is tudtam róla ekkora hiánycikk, na mind1

Nos mégiscsak igazam volt, a cserehűtő már tökéletes, 54 fok max a vmoddolt 7900GT-m tuningolva.
igen, terhelve volt annyi.
We are the Immortals - From Hell we rise - We are the Immortals - Death Metal, no compromise!
Én most készülök venni egyet az msi 7900gt-re. Remélem jó szolgálatot fog tenni. Örömmel látom, hogy azért nem olyan rossz hűtő ez 

Nem rossz, csak az árhoz mértek az elvárások. Minőségi kellékek kellenének hozzá, nem ezeken kéne lefaragni a gyártási költségeket, pl.: kábelek, ragasztóanyagok. Mert ha a karid memóriái elfüstölnek az nem vicces, és sokszor nem is oldható meg gariba a csere. És ki hinné el hogy csak úgy ''leugrik'' fél év után a memórián lévő borda? Nekem annak idején leesett a 9600XT-mről.
Mákom volt, nem halt meg a kártya 
[Szerkesztve]

Hy tagok ez a cooler rámegy egy Club3D-6600GT-re igaz most mondjuk van rajta egy Zalman VF-700CU.
Ha igen akkor érdemes e válatnom a régi Zalmikáról az ujra 

Szerintem nem érdemes.

Szerintem sem!
ezek a zalmanok ugye mennek a kártya venticsatlakozójáról is? mert a manualban a tápcsatlakozó van mutogatva, de sajna nekem nem nagyon maradt szabad tápcsatlakozóm...
bazinga!

Nem érdemes!

Akkor nem fogom cserélni.
De jobban hűt mint a VF-700cu 

Ahogy egyébként elnézem az aláírásotokat elég ütős konfigokkal nyomjátok. 
Bárcsak nekem is ilyenem lenne. 

Szerintem jobban hűt.

Kicsit jobban hűt, de nem éri meg azt a különbözetet, amenniyért hozzájuthatsz, ha eladod a VF-700at és utána rádobsz pénzt majd veszel VF-900at.

Sziasztok
szerintetek rámenne egy 9600-ra? 

jájj
Nagyot szívok ezzel a vf900-al... Ma vettem egyet a hornyákéknál. Mivel láttam hogy, van vele minőségi probléma, rámelegítettem, hogy mind2 pipe működik-e. Faszán ment, hazavittem, kártya ki, stock hütés le, ram bordák fel, összerakom szépen vf900at is, rádobom a kártyára, csavarok 1. ok, 2. ok, 3. ok, 4. nem megy a helyére... nézem, nézem, de sajna menetet nem nagyon találtam benne
Ráadásul a ram bordákat is le kellett vennem, mert az eredeti hűtő nem megy vissza. Attól paráztam, hogy letépem a ramot a pcbről, és akkor kuka a 7900gt-m.
Úgy látom, hogy ezzel a szériával ami ide jött elsőnem M.o.-ra van némi probléma.

Igen van velük ''némi'' probléma. Attól hogy letéped a ramot ne félj, állítólag agyon lassan köt a ragasztó... meg nekem régen le is esett fél év után egy borda... bár lehet hogy a te kardinál már rendes, minőségi ragasztóréteg volt a RAMok alján...

Hi,
Végül is raktak a csavarba menetet, nem kell 2 hetet várnom, hogy legyen megint hűtő.

Itt csücsül egy vadi új épp az asztalomon. Rá van írva a dobozra:
''Notice! Incompatible with Matrox, NVIDIA PCX 5*** series, Radeon 9600/9550 series and Geforce 6600AGP series VGA cards.''
Tehát NEM jó a 9600-as ATi-ra 
Vki használja x1800xt-vel (512MBossal). Mennyi a különbség a gyári és eközt a hútő közt? persze estére én is megtudom otthon csak kiváncsi vagyok 
http://diszkretseggcsik.blogspot.com/
Nem az én, hanem Deicide tapasztalata volt (X1900XT/XTX topik), hogy ezzel is beleszaldnak azok a kártyák a nyolcvanegynehány fokba simán. Mondjuk a vizen és a száraz jégen kívül azokat a dögöket semmi nem tudja lehűteni. 

Nekem most NorthQ van. Az ami a vf700Cu koppintása csak picit még igényesebb kivitelezésben.
Az alapon 48-50 körül tartja az x1800xt-m. Terhelve meg 74 körül szokott menni.
A gyári szar alsóértéke kb 56-58C a felső meg kb 76-78. Az viszont rohadt hangos. Olyan mint egy hajszárító
)
Amúgy ezeknek a bestiáknak a legnagyobb hőtermelő forrása a vrm (voltage regulator module) az alapon is 60-62C, Megküldve meg 80 fölé megy 
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
Akkor a tied se fűt sokkal kevésbé. 
Nekem egy Fatal1ty volt fenn a karimon, azt cseréltem Accelero X2-re. Ugyanúgy hűt csak halkabb. Így is 45 fok körül van alapon, terhelve 70-85 fok között, attól függ, milyen alkalmazás fut.
A vm nálam is a legmelegebb, melegebb mint maga a VPU, így arra meg egy különálló 8 centissel fújatom a levegőt, nehogy megpukkanjon nekem a kártya.

Sziasztok!
Én tegnap raktam fel egy VF900-at egy 7900GT-re és az lenne a kérdésem azoktól akik raktak már fel ilyen hűtőt hogy a 4 db rögzítőcsavart a kártya hátulján meddíg kéne meghúzni? Nálam már jól rá vannak húzva de még lehetne rajtuk húzni csak parázok hogyha tólfeszítem megrecsenti a GPU-t. Ha valakinek van tapasztalata pls ossza meg velem.
THX
Zsolesz

Azt írja a használati utasításban, hogy meg kell húzni rendesen, de nem brutál módon. Én addig húztam míg viszonylag gyengébb erőkifejtéssel meg nem állt(érezhetően még kb fél fordulatot lehetne rajta erőltetni, de inkább hagytam. Nem villanyoszlop talapzat szóval enyyi elég szerintem. Nagyon erősen nem szabad rátekerni, mert mint írtad károsodhat a kártya.

THX a megnyugtató választ!
Üdv.:
Zsolesz
Üdv az Uraknak 
Tegnap én is felpattintottam egy ilyen kis aranyost a 7900GT-mre ...
Én a csavarokat addig húztam amíg engedte ... (Amíg a gumibakok hozzá nem értek a karihoz ...)
FanMate-el belőttem, bár a fordulatszámot nem figyeltem szép halk ... 45-6 fokról leesett idle 35 körülire, és játék után olyan 4x fok
A memhűtőktől féltem ezért felraktam őket előző este, kicsit leterheltem, aztán ott ált egész éjjel 
Mindent összevetve eddig tetszik
Este megnézem mennyi a max hőfok 
''Live Fast! Die Young!''

Sziasztok!
Megvettem, rátettem, azóta csend és hűvös van.Még a kék zalmi NB bordát is hűti, már hozzá lehet érni sokáig.
Jajj de jó
!!!
Egy embernek három feladata van: Megszületni - Meghalni, és közben Élni egy jót

Kérdésem lenne, kinél hogy melegszik a VGA, mert nálam alig lett melegebb a szobámban (+3-4 fok), és máris ugrott a maghőmérséklet 6 fokot, terheletlenül...
Egyébként érdekes dolgot fedeztem fel: CS: Source-ban full grafon látványjavítókkal 4-5 fokkal kevésbé melegszik a kari, mint az Advent Rising nevű konzolról PCre portolt játékban, aminek közel nincs olyan jó grafikája, mint a Source-nak...

Megint megszívtam a Zalmannal, megint a memóriahűtőborda ugrott le pedig hozzá se értem. Játék közben egyszer csak kikapcsolt és a gép és nem adott képet. Aztán látom hogy félig eleresztette magát a borda és 1-2mm-re elmozdult a memóriáról. A Memhűtőborda és a GPU-borda közé gumidarabot raktam, remélem odaszorítja rendesen hozzá.... Ja ez a borda már régebben is lejött, most a 2 komponenses Zalman csodával volt felrakva
A kari alapórajeleken megy. ELEGEM van a Zalman istenverte ragasztóiból! Miért nem képesek korrekt ragasztóanyagokkal felszerelni a bordákat? És az ezer forintos pár grammnyi tagasztóik miért ilyen ratyi minőségűek? Mindenki vigyázzon, ebben a ***ban nem lehet megbízni! Remélem még senkinek nem füstölt el VGAja a Zalman silány ragasztóanyagai miatt.

Kinek milyen kari mennyire melegszik ezzel a hűtővel? Nekem egy 7800GTvel alapon, 400/1000en CS: S stress test full grafon 6xAA 16 AF mellett max 70 fokra megy fel, [vf900 ventije fullon jár] dx9es játékokban 63-68 fokos, 28-30 fokos szobahőmérséklet mellett, a házban 2 12es és 2 8as venti forog. UT2004 alatt max 56 fokos a kari, gondolom azért mert csak dx7es a játék...
Csákó
Nem tudjátok van-e már ledes vf-900?
Olyan kevés vagy, hogy téged még bruttósítani sem érdemes.

Van már igen [link]
a zalman azokat a kék sündisznóit nem öntapadó hővezető fóliákkal adja???? én a videókarimra vettem 60ft/darab áron ilyen öntapadós bordát, és soha sem esett még le...
-Any man dies with a clean sword, I'll rape his fucking corpse!- (Sandor Clegane)

X1800XT 512MB
Alapon a mult heti görény melegben 49-50C körül volt a GPU. Meghajtva 70-74C.
Ma, hogy vmivel normálisabbak a hőviszonyok 45-46 alapon és 67-69 a max.
COD2-vel Minden érték csutkán 1280x1024, max élsimítás 16X AF.
A felbontáson lehetne emelni de 19''-hez ez ponjó.
A gyári hűtővel alapon volt normál (22-23C) szobahőn 56-57C, maxon meg 77-78C.

Merre lehet ilyen olcsón venni bordákat?Nekem primecooler van és már használták,ezért folyton lepotyog.Gondoltam hővezető ragasztóval megoldom,de ha ilyen olcsón lehet bordát venni, akkor inkább azzal oldanám meg

Ha felteszem a kék zalman bordákat a hővezető ragaccsal az alján akkor azzal várni kell néhány órát vagy azonnal bele lehet már rakni a gépbe, mert én a vf700-nál azonnal beraktam és nem esett le egyik sem és el sem mozdultak ha nem nyomogattam oldalra őket.

Nem kell várni. Finom, de határozott nyomással rárakod őket és kész...
Csak megmosod a hajad és már indulhatsz is...
Annyi, hogy előtte vigyázz nehogy összetapicskold az ujjaiddal a memómodulok felületét mert akkor nem lesz száraz zsírmentes a felület.
[Szerkesztve]
(#150) 7Heads Drago válasza Beretta 92R (#148) üzenetére
A másik megoldás pedig:
Disznó zsírral, vagy gépzsírral jól lezsirozod és kész. És már indulok is üzemódba kapcsolsz!............................................. 
De van akinek bőnyállal is sikerül....................... 
[Szerkesztve]
Olyan kevés vagy, hogy téged még bruttósítani sem érdemes.