Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#851) Zolee_70

Zolee_70
(kvázi-tag)

Sziasztok
Úgy tűnik vettem egy Gainward Ultra 1980/6600GT 256MB DDR3 karit (próbaidőn van most).
A gyári hűtés eléggé egyedi, jó nagy borda takarja a GPU-t és a RAM-okat, a túkoldalon is van egy jókora borda. Ennek ellenére a hűtéssel nem vagyok megelégedve, a VF700 felrakásán gondolkodom.
Csinált már valaki ilyet ezzel a kártyával (márminbt a Gainward-al, mer egyéb gyártók 6600GT-ivel tudom, hogy megy) ?

Zolee

(#852) Zolee_70

Zolee_70
(kvázi-tag)

Riva Tunerrel monitorozva terhelve 82C (sztem sok)
Még próbagarin van nálam a kari,sztetek ez normális?
Köszi a válaszokat

Zolee

(#853) Zolee_70

Zolee_70
(kvázi-tag)

Az előzőt nem ide akartam...

Zolee

(#854) Wikuzz89 válasza Blue@X (#850) üzenetére

Wikuzz89
(kvázi-tag)

hát, nem sűlt el a legjobban! megvettem a fata1ity-t, és pesrze hgy nem ment fel az x1650xt-re :((( :(( ! szal, 2és fél óra reszelgetés után sikerült megcsinálnom! szal a vf700 ''nem'' megy fel erre a karira :(

Én nekem van egy nézetem, h nem a p*na forog a világ körül, hanem igenis a világ forog a p*na körül.

(#855) Vigneau válasza Wikuzz89 (#854) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Mi volt a gond? A furatok elhelyezkedése?

A lét határozza meg a tudatot. Ha megiszod a lét, a tudat elmegy...

(#856) Wikuzz89 válasza Vigneau (#855) üzenetére

Wikuzz89
(kvázi-tag)

jaja! mind a 2 oldalon kb 3-3mm -t lekellett reszelni! de legnagyobb gond az volt, hgy elég jó anyagból csinálták és nem volt 1szerű ezt a keveset lereszelni! egybknt a belső lyukakból indultam el kifelé 3mm-t nem a külsőkből! majd ha lesz türelmem szétszedem azt küldök képet

Én nekem van egy nézetem, h nem a p*na forog a világ körül, hanem igenis a világ forog a p*na körül.

(#857) Vigneau válasza Wikuzz89 (#856) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A képet megköszönöm. Hiába, vizuális fajta vagyok. :B

A lét határozza meg a tudatot. Ha megiszod a lét, a tudat elmegy...

(#858) Wikuzz89 válasza Vigneau (#857) üzenetére

Wikuzz89
(kvázi-tag)

Nah szétszedés nélkül is megtom mutatni [link] és a ugyan ezt a műveletet megkellett csináljam a hűtő felöli lefogónál is! és persze, hgy a csavarnak szép nagy átmérője van, szal a lyuk keresztmetszetét szép nagyra kellett reszelni :Y

(#859) golyani válasza Ebit (#844) üzenetére

golyani
(őstag)

lefújni WD 40-el és mivel nme tuti h a szír bele tudja juttatni feltéve hacsak le ne mtudja szedni a takaró lemezt úgyhogy inkább vmi sűrűbb olajjal próbálkozva jobban járna.
tahát kiszed átfúj. lecsepegtet és olajjal beke csak ezt is bele kéne jutatni. mert én eccer láttam iyle ncsapágyat de azon fém takarólemezek voltak pici zégerekkel odafogtava.

HP Pavilion dv5-1080eh

(#860) Zolee_70

Zolee_70
(kvázi-tag)

Nem kötözködés, de néhány magyarórát vehetnél... :O

Zolee

(#861) golyani válasza Zolee_70 (#860) üzenetére

golyani
(őstag)

sry csak siettem mert ebéd... :B
egyébként meg nem magyar óra kéne...

magyarul:
lefújni WD 40-el és mivel nem tuti h a zsír bele tudja juttatni feltéve hacsak le nem tudja szedni a takaró lemezt úgyhogy inkább vmi sűrűbb olajjal próbálkozva jobban járna.
tahát kiszed átfúj, lecsepegtet és olajjal beken csak ezt is bele kéne jutatni. mert én eccer láttam ilyen csapágyat de azon fém takarólemezek voltak pici zégerekkel odafogtava.

[Szerkesztve]

HP Pavilion dv5-1080eh

(#862) Saycz

Saycz
(senior tag)

Nemrég vettem egy Vf-900-ast egy X850Xt-re,és a felszerelése a 700-ashoz képest elég tré.Miután bepasztáztad a GPU-t utána ugye rá kell rakni a hűtőt,megforditani az egész kártyát, kis pici müanyag alátéteket rá aztán a kis fika rugókat és után lehet becsavarozni,tehát ameddig ráügyeskeded a két fekete kis leszoritót elég könnyen le lehet sarkazni a GPU-t ha nem figyelsz oda. A másik dolog, meg,h a könyv és a weboldalon is azt irják,h 1-1 Gumi alátétet kell rakni a kis pöcökre de ha rácsavarozod a hütőt akkor látszik,h simán beférne még 1-1,viszont nem egyforma a távolság a kettő között,tehát mintha az egyik oldalon jobban felfeküdne.Hűteni viszont jól hűt, most Idle 32fokos az X850 terhelve meg max 53 volt amit eddig mért, Fix 1800-as fordulaton.

Lakásriasztó, Biztonsági kamera szerelés! PH-Kedvezmény!

(#863) Tomi 16

Tomi 16
(őstag)

Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék hogy Zalman VF-700ALCU- megfelelő hűtő egy a VGA-mhoz?
Mennyire hűtené le :F
a Mostani hőmérséklet 47-49C-fok

(#864) Saycz válasza Tomi 16 (#863) üzenetére

Saycz
(senior tag)

Ha a 47-49 terhelt hőfok,akkor fölösleges lecserélni,hacsak nem hangosnak találod a gyárit,de akkor se egy AL-CU-ra hanem egy CU-ra.

(#865) d4nl

d4nl
(lelkes újonc)

HELP!!!
eloszor szereltem fel hutot vgara sztem vmit el is rontottam :O
inno 7600gstm van es egy vf700cu-t vettem ra.most szereltem fel es a homerseklet alapon maradt 55fok terhelve pedig 90 fole megy(carbon kozbe alt tab es cs ugy nezte h 90fok :Y ). a ''szuper'' gyari hutovel nem ment 90fok fole..:F (everesttel nezem a homersekleteket) nem tudom mit ronthattam el. a venti dugojat az egyik feketebe azaz a 12Vosba dugtam. lehet h nem szorul ra elegge a huto a chipre vagy a pasztazast rontottam el?kerlek segitsetek!!

(#866) Saycz válasza d4nl (#865) üzenetére

Saycz
(senior tag)

Elég nehéz elrontani a dolgot,de [link]
Itt keresd meg az Installation Movie-t és az alapján rakd fel.

(#867) Tomi 16 válasza Saycz (#864) üzenetére

Tomi 16
(őstag)

Na tegnap vettem Zalman VF-700ALCU-t mert jó árban volt-és 10-fokkal jobban hűt és halkabb is.
De látom írtad hogy CU t vegyek de szerintem semmivel nem jóbb ráadásúl majdnem 1k val drágább is.
Ebben is van réz.

(#868) Wikuzz89 válasza d4nl (#865) üzenetére

Wikuzz89
(kvázi-tag)

Szia! szerintem szedd szét és nézd meg hgy nincs-e vmi szösz vagy nem oda illő dolog a mag és a hűtő között! Nekem akkor volt 100fok körüli amikor a szőnyegből vmi mocsok odaragadt a hűtő aljára :DDD ! Azóta 38fok hajtva 55fok 5v-n

(#869) ANT válasza Tomi 16 (#867) üzenetére

ANT
(PH! addikt)

''Ebben is van réz.''
Azért ennél egy kicsit összetettebb a dolog! Itt[link]elég jól kivesézik a témát.

''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika

(#870) Tomi 16 válasza ANT (#869) üzenetére

Tomi 16
(őstag)

Itt tényleg kivesézik.
De tényleg most nem olyan rosz egy Alcutól 10-fok csökkenés vagy a CU jobban elvezetné :F

(#871) ANT válasza Tomi 16 (#870) üzenetére

ANT
(PH! addikt)

A réznek jobb a hővezető képessége, azaz a magról jobban vezeti el a hőt. Az alumíniumnak pedig a hőátadása - a levegőnek adja át jobban a hőt. Viszont - a cikk szerint - a léghűtésnél az első tulajdonság nyom többet a latban. De az AlCu által hozott 10 fokos javulás is bőven jó! :C Hogy mennyivel jobb (rosszabb?), mint a tiszta réz VF700-asé, azt csak kipróbálással tudnád megállapítani, de sztem erre nincs módod. (se kedved :DDD )

[Szerkesztve]

(#872) Tomi 16 válasza ANT (#871) üzenetére

Tomi 16
(őstag)

Mondjuk nekem volt anno egy 6600GT-ém és arra volot szerencsém CU felrakni dehát az a kari nem is melegedett annyira.

(#873) ANT válasza Tomi 16 (#872) üzenetére

ANT
(PH! addikt)

Sztem a jelenlegi cuccal se lesz gondod. Amúgy 5 vagy 12V-ot adsz az AlCu-nak?

(#874) Tomi 16 válasza ANT (#873) üzenetére

Tomi 16
(őstag)

12v-ot hagy hűtse csak a 7900GT-ét.
de ha 5v-ot adnék akkor nem hűtene annyira és még jobban melegedne szerintem mint a gyárival maxon ;]

(#875) Ribi

Ribi
(PH! kedvence)

Halli. Aki mar olajozta be a vantit attol kerdezem, hogy le kell szedni a vga-rol az egesz hutto, vagy csak a ventit valahogy le lehet szedni a bordarol, vagy meg azt sem kell. Altalaban az olajozo resz pont a venti masik felen szokott lenni, vagyis ebben az esetben a borda fele. Vagy esetleg okosak voltak es a konnyen elerheto oldalara raktak ? Elkezdett surlodo hangot adni, es igy hivatalosan is kineveztem a gep leghangosabb alkatreszenek.

(#876) Ebit válasza Ribi (#875) üzenetére

Ebit
(PH! addikt)

A matrica alatt van.a nyitott csapágy vég.
Én WD 40-t javaslok.

(#877) Tomi 16 válasza Ribi (#875) üzenetére

Tomi 16
(őstag)

A ventit le kell szedni és miután leszdted a matricát leszeded nem érdemes teljesen mert még jó ha rajta marad és maga a cspágyat meg a réztekercsekre kell rárakni.
De ahogy kolléga is említette a legjobb ebben az esetben a WD 40-en és már nem fogja neked csinálni.

(#878) Ribi válasza Tomi 16 (#877) üzenetére

Ribi
(PH! kedvence)

Leszedtem belelocsoltam kis varrogep olajat, de sajna a surlodo hang nem szunt meg :(
Szal ez nem ilyen jellegu problema lehet.

(#879) Tomi 16 válasza Ribi (#878) üzenetére

Tomi 16
(őstag)

Nem az lehet hogy a venti lapátja hozzáér valamihez :F

(#880) Brader

Brader
(újonc)

HI!

Nézegettem a hűtőket!
Nekem egy 6600GT AGPre kéne!
Minden kera, csak annyi felvetni valóm van, hogy ha elvileg a VF700CU (réz változat) elvileg jobban vezeti a hőt, akkor miért a VF700ALCU (aluminium-réz változat) a drágább?
A passzív memória hűtők mennyire dolgoznak?

Ez van Brader

(#881) Tomi 16 válasza Brader (#880) üzenetére

Tomi 16
(őstag)

Ő nemhinném hogy drágább Mustárban 4K kereken az Alcu CU nemtudom pontosan mennyi.
A bordák pedg csak dísznek vannak szerintem.
BGA tokozású memókra van kitalálva de ezek már nem terhlnek annyiora nagy hőt mint az elődjük.

(#882) ANT válasza Brader (#880) üzenetére

ANT
(PH! addikt)

Hol láttál VF700 AlCu-t drágábban, mint VF700 Cu-t?

(#883) Tomi 16 válasza ANT (#882) üzenetére

Tomi 16
(őstag)

nemtudom hol látta de biztos hogy félrenézte. :DDD ;)

(#884) Zolee_70

Zolee_70
(kvázi-tag)

Sziasztok
Én is ZALMAN fan (de nem pörgök :) )lettem:
Eredmények (idle/load)
CPU 2660+ Barton: ZM-CNPS7000B CU :29/31C :R )
VGA Gainward 6600GT 256 MB :ZM-FV700+HSI: 47/56 C :R
Ház Copdegen Mini ATX:
1 db 12 cm ZM-F3 5V-on befelé
2 db 8 cm ZM-F1 5V-on kifelé

Csak a North-bridge és a tápventi nem ZALMAN, a táp cseréjét tervezem.

ZALMAN forever!

üdv:

Zolee

(#885) Tomi 16 válasza Zolee_70 (#884) üzenetére

Tomi 16
(őstag)

Zalman Forever....

ő csak annyit fűznék hozzá hogy egy picit nagyon melegszik a 6600GT-éd ahogy megnéztem a hőmérsékleted :F
vagy ez így volt a gyáriddal is :F
Tápból is ajánlom a Zalmant nagyon jók.
De érdemes kacsingatni Chifi seriara is. ;]

[Szerkesztve]

(#886) Zolee_70 válasza Tomi 16 (#885) üzenetére

Zolee_70
(kvázi-tag)

Gyárival ennél sokkal jobban melegedett (56/82 C), Gainward-ok márcsak ilyenek-ezért cseréltem le.
Ezekkel a hőfokokkal (with ZM), már elégedett vagyok.
Üdv

Zolee

(#887) Tomi 16 válasza Zolee_70 (#886) üzenetére

Tomi 16
(őstag)

akkor sorry. :B
Csak anno nekem volt még régebben egy Club3D 6600GT-ém és az gyárival olyan 45-48 fok volt.
Zalman VF700-CU val pedig 36-38fok volt.
Azért tartottam a te álltalad mondott hőfokott inreálisnak. ;)

[Szerkesztve]

(#888) ANT válasza Tomi 16 (#883) üzenetére

ANT
(PH! addikt)

Talán úgy lehetséges a dolog, hogy két különböző üzletet nézett, és az egyikben drágább volt az AlCu, mint a másikban a Cu. Amúgy kiskerarak.hu-n mér' ennyi a kékhalban az AlCu? :Y [link] Vagy elírás? :F

(#889) Tomi 16 válasza ANT (#888) üzenetére

Tomi 16
(őstag)

Én nemtudom mért ilyen furák az árak :( :U
Én anno még 1-héttel ezelőtt vettem az Alcumat a Mistralban 4K-ért

(#890) Zolee_70

Zolee_70
(kvázi-tag)

Nem akarom reklámozni (vannak velük elő,-és utóítéleteim) , de most a Mstralban lehet a legjobb árom Zalman cuccukat venni, köztük VF700-at is.
Érdemes megnézni.
Én decemberben vettem egy CNPS7000B CU-t 6500Ft-ért, most a héten pedig a VF700CU-t 4900 Ft-ért.
Nézegettem a PH aprókban is, de amikor csak párszáz Ft a különbség a használt javára, akkor az újat veszem meg, ez nem kérdés.
A Mstral meg tudom, nem ad garit (vagy nem lehet érvényesíteni), és akkor mi van? A ZALMAN-ok nem arról híresek, hogy bedöglenek...
Üdv

Zolee

(#891) Tomi 16 válasza Zolee_70 (#890) üzenetére

Tomi 16
(őstag)

A Mistral add garit 1-év de az levársárlás alapján történik ha vm gázos. :DDD

(#892) Messa válasza Tomi 16 (#891) üzenetére

Messa
(tag)

Ma vettem egy ilyen csodát a Váci úti mustárban. FV-700 CU 4900HUF-ot fizettem és a hir igaz 3 nap(72óra) szavatossági garanciát vállanak rá. Nem munkanapban,tehát én ma vettem igy vasárnap este lejár a garim :Y Mikor rákérdeztem,hogy miért nem jár a 2 év gari (Most kapaszkodjatok meg) az eladó azt válaszolta,hogy nem vállalnak 3 napnál hoszabb garit arra ami nem 220 volt-on megy. Alig kaptam levegőt,hogy ne röhögjek az eladó képébe :C :DD .Jah és 3 nap után levásárlás sincs,de bizok a Zalmanban. :R Holnap este kiderül,hogy mit is vettem:)

Time is the fire in which you'll burn.

(#893) Tibro5 válasza Messa (#892) üzenetére

Tibro5
(fanatikus tag)

én is ott vettem nem rég, de sajnos csak ledes volt :U úgyhogy most fényárban úszik a gép belseje. Az én club3d x800xt-met simán 36 fokon tartja, úgyhogy nagyon meg vagyok elégedve. A gyári hűtővel az 55-60 fokot is elérte.

(#894) Messa válasza Tibro5 (#893) üzenetére

Messa
(tag)

Akkor alig várom,hogy mit fog csinálni az én Sapphire X800GTO-mal :C ,mert eddig Half-Life 2 alatt olyan hangos volt gyári ventivel,mint egy MIG vadászgép:)

(#895) Tomi 16 válasza Messa (#892) üzenetére

Tomi 16
(őstag)

Igen ez jelemző a Mustara. :DDD
De 3-napig add vagyis 72 órát akkor már elvileg hétfőn nem lenne érvényes.
De bár a Mistral cuccok szeintem nagyon ritka hogy selejtesek lenénnnek.
Szóval majd írjál róla hogy hűt... ;]

(#896) Messa válasza Tomi 16 (#895) üzenetére

Messa
(tag)

Rendben,ma este ha hazaértem fel is szerelem és kiderül,hogy mit bír:)
Remélem elég lesz Silent modeban :U

(#897) Tomi 16 válasza Messa (#896) üzenetére

Tomi 16
(őstag)

szerintem biztos elég lesz. ;]
De Ati-k nem annyira melegszenek mint Nvidia-k.

(#898) Tibro5 válasza Tomi 16 (#897) üzenetére

Tibro5
(fanatikus tag)

azér nekem melegedett korábban rendesen. Amúgy nekem magas fordulaton produkálja a max. 36 fokot, de így is elég csendes, legalábbis a cpu hűtőmnél halkabb :)

(#899) Tomi 16 válasza Tibro5 (#898) üzenetére

Tomi 16
(őstag)

Az a lényeg hogy akkor már nem melegedik a procid. :)

(#900) t1 válasza Zolee_70 (#884) üzenetére

t1
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nem tudom... nekem van 2 zalman hűtőm karin is és procin is de nem jönnek be és tervezem a cseréjüket.
Azért vettem meg őket mert jól néznek ki meg minden ,de sztem a procihűtő maxon hangos meg nagyon porosodik, dettó ez van a VF-700-al is. Régen volt Frezzerem az tényleg halk volt és nem kellett hetente takarítani.
Ennyit a zalman forever-ről ;]

[Szerkesztve]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.