Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#901) wolfman

wolfman
(senior tag)

Ja és elfelejtettem kérdezni hogy olyan ember akinek van bármilyen Zalman 7700-ese, az hogyan boldogult a beszerelésével??? Gondltam hogy veszek egyet de van nekem egy Zalman northbridge hűtőm (magasabb) + egy ZM80D-HP videókártya hűtőm ami éppen elfér a northbridge mellett (hozzáér). Félek hogy feleslegesen venném meg a 7700est mert kurv@ nagy lessz! :F

Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred!

(#902) svani válasza wolfman (#901) üzenetére

svani
(kvázi-tag)

Hali!
Nekem van 7700-as.:D
NB-bordát faragni,házat cserélni kellett.:O
A Zalman oldalán találsz ábrákat,hogy merre,mekkora hely kell.
Azt is írják,hogy milyen deszkákra jó.Igaz,írták az enyém is,mégis faragni kellett.
A proci keret és táp távolsága a lényeg.P4-nél valami 3.5cm,de inkább nézd meg!

(#903) svani válasza wolfman (#901) üzenetére

svani
(kvázi-tag)

Most nézem! 2,4-es celkára minek ilyen hűtő?:F

(#904) Kazimír válasza -Jackson- (#865) üzenetére

Kazimír
(őstag)

6-ért vettem azt hiszem, OP1-et beleértve, és 5V-on tényleg hangtalan :)

Be köll fizetni, azt' jólvan...

(#905) wolfman

wolfman
(senior tag)

Háát! 2.4 es cerkára még nem is kéne de be szeretnék fektetni egy 3.2Ghz LGA775-ösbe! Annak meg nem árt! ;]

Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred!

(#906) svani válasza wolfman (#905) üzenetére

svani
(kvázi-tag)

Így már teljesen érthető!:DD
Tuti ''kis''szer.:C

(#907) Turtleboy

Turtleboy
(újonc)

Hali!

Van egy msi 4200-asom és most szereztem hozzá, hogy zm80d-hp -t. Fel is szerletem az útmutató szerint, ahol azt írják a 4200-asoknak, hogy a heatpipeok vége 3 cm-re legyen a gpu hűtőblokkjától (más kártyáknál 5 cm).
Tudja valaki, hogy ez miért szükséges, mert a videókártyám elég rövid ahhoz, hogy a heatpipeok a borda elejééig érjenek (5 cm a gpu-hűtőblokktól), és így felfeküdnének a borda teljes hosszában.
Másik gyors kérdés, hogy a heatpipeok egyik vége csúcsos, a másik, mintha kicsit össze lenne préselve. Számít valamit, hogy melyik van felül?

Zoli

(#908) -Jackson- válasza Turtleboy (#907) üzenetére

-Jackson-
(őstag)

a csövek végei csak azért különböznek gondolom, mert egyikfelén eleve zártra gyártják, megtöltik, aztán zárják le a másikat.
azhogy meddig lógjon? én nemnéztemmeg semmi ilyen adatot, addig toltam be a csöveket, hogy a vga végénél lévő kondikat ne zavarja, egyébként minél bentebb (ígyis elég hosszú a vga)

الله أكبر | [J][A][K] [10][Q]

(#909) Avalon

Avalon
(tag)

Hol lehet kapni, vagy mivel lehet helyettesíteni a Zalman ZM80D-HP-jához kapott létoldalú ragasztókat? Azokról beszélek, amelyek a RAM bordák alján volt? Nekem mind element, nem ragadnak.
Kéne még hőpaszta is, de nem a Zalman fél centis-tubus kiszereléséből. Hol lehet ezeket kapni?

A hűtőről: Sztem is jó, bár nekem nem működik rendesen. Minden reendben ment, de aztán egyszercsak elkezdett a képszemcsésedni. Az a fajta hiba, ami akkor jön elő, ha túlmelegszik a memória a VGA-n. Visszaraktam az eredeti hűtőrendzert, ami nagyon hangos, de legalább jó a kép? Sztetek is léhet, hogy azért lesz szar a kép, mert nem ér hozzá rendesen a borda, vagy nem eléggé tapad hozzá?

(#910) Avalon

Avalon
(tag)

A helyesírási hibákért elnézést, fáradt vagyok :(((:((:(

(#911) Szabesz01 válasza Avalon (#909) üzenetére

Szabesz01
(kvázi-tag)

Teljesen meghőztad a csavarokat?
Mert ha ezt főleg a talpnál hanyagolod, akkor a hűtő lötyögni fog s, nem megfelelően érintkezik a GPU-val.
A levegő kering a Házban? Vagy rakd rá a bordákra az ZMOP-1 es ventit, úgy nem kéne túlmelegedniük a mem chipeknek.
Hőpasztához, meg kétoldaló ragasztóhoz meg menny el oda ahol vetted és kérj az eladótól.

(#912) NoLF válasza Avalon (#909) üzenetére

NoLF
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nekem is ugyanez volt, tedd vissza a zalmant nyugodtan, a memóbordákat meg felejtsd el. egyrészt amiatt nem okés a kártyád, másrészt meg úgysem ér annyit.

"The value of life can be measured by how many times your soul has been deeply stirred" Soichiro Honda

(#913) Avalon válasza Szabesz01 (#911) üzenetére

Avalon
(tag)

Boltban voltam, mondtam, hogy nem ragadnak a membordák, és megkérdeztem, hogy mit lehet tenni. Erre a válasz: ''...papírboltban lehet kapni, vagy pillanatragasztó...''
-Pillanatragasztó? És azt le lehet szedni vhogy?
-Nem.

Ennyit a boltról.

Gondolom, hogy tulmelegszik, mert ha az eredeti hűtést rakom fel (GeXube Ati Radeon 9600), akkor ismét jó lesz. Bár furcsa, mert miután felraktama Zalmant, 2 napig ment rendesen. Memóriát cseréltem, felhúztam a procit 2800+ról 3200+ra, akkor is ment minden rendben, aztán egyszer egy ujraindításnál kezdett el szemcsésedni a kép.
Házam: Casetek 1020-5A, 2*8centis és egy 92mm-es házventi, de a Zalmannal még nyitott oldallap mellett is csinálta :F.

NoLF: Ne rakjam fel a membordákat? Huh, a velük sem megy, hogy menne nélkülük? OP1-em nincs. hangos az a venti?

[Szerkesztve]

(#914) Szabesz01 válasza Avalon (#913) üzenetére

Szabesz01
(kvázi-tag)

Szánalom a boltok hozzáállása :(
Én már garanciával vágtam volna az eladó fejéhez :DDD

(#915) NoLF válasza Avalon (#913) üzenetére

NoLF
(PH! addikt)
LOGOUT blog

NE RAKD FEL A BORDÁKAT. ennyit mondtam. sztem ez érthető. a borda nem ragad, koszos, többet árt így mint használ. végigjártam ezt az utat, szal tom mit beszélek. ne tedd fel a bordát, nem melegszik annyira a ram hogy borda nélkül ne tudjon élni, hidd el. vannak ilyen kis mérnökemberek akik ezeket csinálják, ha gyárilag nem raknak rá akkor nem is kell. ha húzod, akkor meg fújd oldalról ventivel és kész.

"The value of life can be measured by how many times your soul has been deeply stirred" Soichiro Honda

(#916) NoLF válasza Szabesz01 (#914) üzenetére

NoLF
(PH! addikt)
LOGOUT blog

amint leszedted a gyári hűtőt, a kártya nem garanciális. én így már nem vagdalóznék.

(#917) Szabesz01 válasza NoLF (#916) üzenetére

Szabesz01
(kvázi-tag)

Sztem félreértettél.
Nem a kártyát, hanem a hibás bordákat.

A kártyára meg már gar nincs úgyhogy nem vesztettem semit azzal hogy vettem rá egy jobb hűtőt.
Nemtudom te hogy vagy vele de a zajos hűtés engem megőrít [kép], márpedig 1 év után a Sapphire gyári hűtője átlépte az elviselhető zaj határát

(#918) Avalon válasza NoLF (#916) üzenetére

Avalon
(tag)

Ha visszarakom, honnan tudják, hogy leszedtem? Az enyémen nem volt semilyen garanciajegy amit átszakítottam volna, semmi ilyen. Akkor ha visszaviszem, és azt mondom, hogy soha nem vettem le, akkor, hogy bizonyítják be, hogy levettem valaha is?

(#919) Szabesz01 válasza Avalon (#918) üzenetére

Szabesz01
(kvázi-tag)

no igen az a másik, ha még lenne grancia:U

(#920) NoLF válasza Avalon (#918) üzenetére

NoLF
(PH! addikt)
LOGOUT blog

amit leszedtél, azon látszik hogy meg volt csippentve, ha mégsem, akkor a magon lévő eredeti hővezető paszta biztos nem olyan mint a zalmané, gyárit meg nem tudsz szerezni, ha ezek mégis megvalósulnak, vagy nem nézik meg (amit kétlek) akkor mákod van.

(#921) Szabesz01 válasza NoLF (#920) üzenetére

Szabesz01
(kvázi-tag)

(mezei ezüstpaszta volt alatta...)
Egyébként ha rendes a szervizes és látja, hogy nem amiatt szaródott el hogy hűtőt cseréltél, megmondja hogy milyet rakj rá és visszaküldik a gyártónak.

(#922) NoLF válasza Szabesz01 (#921) üzenetére

NoLF
(PH! addikt)
LOGOUT blog

rendes szervizes nem létezik :)

(#923) Vigneau

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Szeretnék én is Zalman tulaj lenni, csak itt a bökkenő: választani kéne! Nagy a különbség a VF-700Cu és a VF-700AlCu között? Árban cirka 1,5e HUF a difi. Megéri a tiszta rezest venni, vagy a kombinált is elegendő? X800PRO-ra akarom felrakni. Válaszokat előre is köszönöm. :B

A lét határozza meg a tudatot. Ha megiszod a lét, a tudat elmegy...

(#924) NoLF válasza Vigneau (#923) üzenetére

NoLF
(PH! addikt)
LOGOUT blog

mint a prochűtő esetében, a vga hűtő esetében sem biztos hogy megéri az a 2-4 C fok amit nyersz a cu változattal, 1500 ftból vegyél virágot a kedvesednek, vagy igyál pár jó sört, vagy...

szerintem.

(#925) Vigneau válasza NoLF (#924) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Valami hasonlóra számítottam én is. Köszönöm segítséged! ;)

(#926) Avalon

Avalon
(tag)

Levettem a membordákat, Zalman fel, (elülső memória-bordák nélkül) de ugysem ment. Pedig teletömtem ezüst pasztával, amit még a HT-101-es procihűtőmhöz kaptam.

Aztán mindegy-mindegy alapon, kipróbáltam a pillanatragaszztós módszert, de nagyon keveset raktam rá, éppen annyit, hogy kézzel le lehessen szedni.
Csodák csodájára jó lett, de nem hiszem, hogy ettől, hanem lehet, hogy azért, mert ráraktam azokat a ''kereszt-összekötőket'', amikre rá van írva, hogy Zalman.
Lehet, (az is lehet, hogy hülyeség) hogy valahogy a nehéz súly, meg az hogy nem voltak egymáshoz erősítve, feszítette a kártyát, és nem érintkezett rendesen. Most megy, lefutattam egy 3D Mark 03-t, hogy megnézzem, hogy izzasztó környezetben sem lesz gáz, de úgy látszik, hogy nem.
Hiába, bizonyos dolgok maguktól megoldódnak. Viszont most nem merem ujraíndítani, nehogy újra szar legyen. :O

[Szerkesztve]

(#927) Szabesz01 válasza Avalon (#926) üzenetére

Szabesz01
(kvázi-tag)

#911:U

Én is így jártam:B
Mindent alapsan meg kell húzni, mert különben nem lesz megfelelő az érintkezés, akármennyi hővezető pasztát raktál is közéjük!

[Szerkesztve]

(#928) Avalon válasza Szabesz01 (#927) üzenetére

Avalon
(tag)

Lehet, de elötte is, amiker nem működött, akkor is meg voltak húzva a csavarok. Legalábbis most sincsenek jobban meghúzva a csavarok. Szerintem a kábelek lehetneke a hibásak, meg azok a keresztösszekötők, amelyek egymáshoz rögzítik a két nagy hűtőbordát. Lehet, hogy az alsó, amelyik a GPU felet van, saját súlya miatt lefele eltávoldott a Heat Pipe-tól, és emiatt nem volt megfelelő a hő átadása, vagy magát az egész kártyát húzta le, ami miatt nem érintkezett rendesen az AGP slottal.

A tanulság azonban tényleg az, amit a #911-es hozzászólásban írt Szabesz01kollega, h húzzunk meg minden csavart, és szereljük össze teljesen, ne hagyjunk ki egyetlen alkatrészt se.

Azóta OK a kártya, bár még nem volt újraindítva.

(#929) Vigneau válasza NoLF (#924) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Egyébként az 1500 Ft-ot már sikeresen elköltöttem muskátlira. Így nincs mese, veszem az AlCu verziót... Viszont azt az asszonynak kell elhoznia a Mistralból. Ez az üzlet... ;)

(#930) Szabesz01 válasza Vigneau (#929) üzenetére

Szabesz01
(kvázi-tag)

Ugye megnézted hogy az NF7 es lapba bele megy -e? Mert elég méretes darab...
És a Mistral hűtőt nem vesz vissza ha Inkompatibilási promlémák merülnének fel:(

(#931) Vigneau válasza Szabesz01 (#930) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Jó tudni ezt a Mistralról. Elvileg el kell férnie a számításaim szerint. Egyébként köszi, hogy szóltál. :)

[Szerkesztve]

(#932) Pribi

Pribi
(fanatikus tag)

Tegnap újabb nagy beruházást tettem. Megvettem a 7000BCu-t. A gépem majdnem tökéletesen csendes lett. A legnagyobb zajforrás jelen pillanatban a kölcsönkapott tápegység. Az én Enermaxomban ugyanis nagyon hangosak lettek 2,5 év alatt a ventik. Még jó, hogy garanciális. Kiváncsi leszek mit csinálnak vele.

A Zalman procihűtő egyébként most teljesen leszabályozva is 32C-on tartja.

Bátran merem ajánlani mindenkinek.

Pribi

A szerelem tűz, de a húsleves nem fő meg rajta.

(#933) IIIstIII

IIIstIII
(senior tag)

Nekem 32es chipsethűtőmvan! És keresek egy Zm80A hűtőt! Nincs valakinek egy eladó?

"Minden dolog, aminek kezdete van, véget is ér."

(#934) NoLF válasza Vigneau (#929) üzenetére

NoLF
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nagyon helyes, csak így tovább :)

(#935) S.u.l.i.r.o válasza IIIstIII (#933) üzenetére

S.u.l.i.r.o
(kvázi-tag)

PH-n találsz zm80hp-c t. Hozzá OP1est is.
Vagy a boltokban zm80hp-d t .

http://3dfx.uw.hu --> 3Dfx rajongók oldala

(#936) IIIstIII válasza S.u.l.i.r.o (#935) üzenetére

IIIstIII
(senior tag)

Tudom tudom de nekem kifelyezetten az A kéne!:(

(#937) S.u.l.i.r.o válasza IIIstIII (#936) üzenetére

S.u.l.i.r.o
(kvázi-tag)

És miért?

(#938) IIIstIII válasza S.u.l.i.r.o (#937) üzenetére

IIIstIII
(senior tag)

Most hülyén fog hangzani. Vettem ugye a sárga Chipsetcoolert és ebből ki lehet következteti hogy szeretném ha mindkettő egyforma színű lenne! Lehet egy kicsit megszállot vagyok. A fekete meg ronda mert most csináltam meg a házam plexisre. A kék meg drága szal marad a jóöreg A

(#939) S.u.l.i.r.o válasza IIIstIII (#938) üzenetére

S.u.l.i.r.o
(kvázi-tag)

Valahogy megéreztem, hogy ezért kell. :D

(#940) Vigneau válasza NoLF (#934) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Megvan a hűtő, de végül mégis csak a ''rezest'' kaptam. Lement az ára bruttó 6000 alá, így nem tudtam neki ellenállni. Már ott is figyel az X800PRO-mon. Nagyon meg vagyok vele elégedve! Jó kis találmány...

(#941) NoLF válasza Vigneau (#940) üzenetére

NoLF
(PH! addikt)
LOGOUT blog

na sirály :)

(#942) Thauglor

Thauglor
(fanatikus tag)

Sziasztok!
vettem a vga-ra egy zalman ZM80D-HP-t. a felrakásnál minden jó de: a hátulsó heatskinnek hogy kell érintkeznie a VGA-ra??? vagy csak lebegjen fölötte? mert az nem egy biztos dojog.
az első résznél semmi baj nincs az stabilan rá van tapadva a gpu-ra.
de teccetős darab :)

(#943) Coyot válasza Thauglor (#942) üzenetére

Coyot
(őstag)

A hátsó fele nem ér hozzá, lehet ha hozzáérne akkor, rövidzár lenne és az nem jó:(

Jáájjj

(#944) Thauglor válasza Coyot (#943) üzenetére

Thauglor
(fanatikus tag)

Rendben köszönöm. .)
akkor ma hazamegyek és megnézem tesztben enti nélkül h hány fok... majd jöhet a venti :D
de teccik mert szép :)

(#945) Coyot válasza Thauglor (#944) üzenetére

Coyot
(őstag)

Passzívan simán el fogja vinni az aláírásodban szereplő kártyát, és csend lesz:C

Jáájjj

(#946) szatocs

szatocs
(őstag)
LOGOUT blog

Volt már valakinek problémája a Zalman VF700 - asokkal ? Mármint valami gyári hiba, amit garanciázni kellett volna.

=== Szatocs ===

(#947) (Kolombusz) válasza szatocs (#946) üzenetére

(Kolombusz)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem hinném, h lett volna. A zalman minőségi cuccokat csinál.

(#948) szatocs válasza (Kolombusz) (#947) üzenetére

szatocs
(őstag)
LOGOUT blog

Hát remélem , hogy tényleg nem szokott vele baj lenni. Én is így gondoltam.

=== Szatocs ===

(#949) NoLF

NoLF
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nemtom milyen baj lehetne vele...

(#950) Zeratul válasza NoLF (#949) üzenetére

Zeratul
(PH! addikt)

Max bedöglik a venti, de ennek elég kicsi az esélye.

Mikoron a hegyek újra megremegnek, morajló hangjától a PHE seregnek... A francia tankok nem szarok, másképpen jók...

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.