Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#851) gege71.hu válasza -Jackson- (#848) üzenetére

gege71.hu
(PH! addikt)

Amit a ZMHP80D-hez adnak az is kék. legalábbis én olyet láttam.
2,5K-t viszont nem ér meg az a szutyok. Max 1,5-öt.
IC7Max3-on akarom leszedni az OTES hűtést és a proci körüli feszstabokra akarom rakni a bordákat. Azokon jelenleg pici alu bordák vannak, és csak az OTES műanyag burkolata+egy-egy pici rugó fogja hozzájuk...nincs ragasztva

http://diszkretseggcsik.blogspot.com/

(#852) klepto

klepto
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szóval erről a takarólemezről beszéltem az előbbi hsz-ben:
[kép]
Erre van felfogatva a fekete hűtőrögzítő keret 2 savarral: [kép]
Ennek a lemeznek a csavarbefogató része kilóg az alaplap másik oldalánaz alaplap síkjából kb. 5mm távolságban. Ebbe gondoltam belecsavarni a Zalman saját hűtőrögzítő két réz csavartartó hengert, de így, ha erre tenném fel a hűtőt, akkor az alaplapi procifoglalat felett kb. 7-8mm-el van a hűtő alja! A proci még nincs benne, nem jött meg :((( Azt a képenm látható takarólemezt nem tudtam leszedni, valszeg valami ragasztóval van rögzítve, és nem akarom feszegetni :U A többiek is tették fel a Zalmanjukat az S754-es procira :F Ha nem, akkor hogy tegyem fel :F

[Szerkesztve]

A kalória olyan állatfajta, aki, amíg alszol, szűkebbre szabja a ruhádat.

(#853) -Jackson- válasza gege71.hu (#851) üzenetére

-Jackson-
(őstag)

enyémhez sima szürke van:(. ha meg feszstabokra akarod, akkor sztem jobbanjársz valami régebbi proc/vga borda szétdarabolásával. most szaggattam le a tnt2-mről a bordát pont ilyen célból...:)

[Szerkesztve]

الله أكبر | [J][A][K] [10][Q]

(#854) klepto

klepto
(PH! addikt)
LOGOUT blog

UP
#849 & #852 :F
UP

(#855) GAlli válasza klepto (#852) üzenetére

GAlli
(tag)

nekem 7700cu m van meg nf8 am , ugy kellhogy ami az alaplapon van fekete keret az kuka , meg ami mogotte van az is ki kell cserelni a zalman é ra kulomben nem ér bele a menetbe a csavar , utana a tobbi mar gyerekjatek berakod azokat a hengeres tavtartokat , amiknek a tetejen menetes luk van , zalmanra rateszed a megfelelo fuleket , es a fuleket felcsavarozod a tavtartokra , ennyi .

kihagytam hogy minden alaplappal erintkezo fem alkatresz ala rakja abbol a papir alatetbol amit hozza adtak sztem 2 kellett anno osszesen ,

[Szerkesztve]

(#856) -Jackson- válasza klepto (#854) üzenetére

-Jackson-
(őstag)

a lapodat nemlátom a kompatibilitási listán Bővebben: link, nincs ötletem:(

(#857) klepto válasza GAlli (#855) üzenetére

klepto
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A fekete keret kuka az ok!
De ami mögötte van, az oda van ragasztva, kézzel finoman nem tudtam levveni :( Most essek neki csavarhúzóval, vagy tépjem le a nyákkal együtt :F
Végülis megnéztem jobban, a rézcsavar amibe a zalman csavarja belemegy, így abba a gyári hátsó keretbe csavarozva (amibe simán belepasszolt), a hűtő alja kb. 4-5mm távolságra van a foglalattól úgy, hogy még nincs benne a proci! A proci magassága mennyi? Ha benne lesz a proci akkor annak a magassága nem lesz elég a tökéletes érintkezéshez :F

[Szerkesztve]

(#858) klepto válasza -Jackson- (#856) üzenetére

klepto
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Pedig ott van, az Asus K8N :U
A gigabyte ami az adataimnál van az ''mezei'' P4-es lap, eddig azon használtam a Zalmant, de én visszatettem egy régi hűtőmet, és a Zalman megy az A64-re, mert anyuéknak a legfontosabb a csend (nekem meg a házhűtő és a tápventim is hangosabb, mint a Glacialtech hűtő)

[Szerkesztve]

(#859) -Jackson- válasza klepto (#858) üzenetére

-Jackson-
(őstag)

jaa, gigát kerestem. akkormeg az a megoldás, hogy a gyári keretet valahogy lekell szedni

(#860) klepto

klepto
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Tökön bököm magam, ott a megoldás abban a linkben, amit adtál -Jackson- Bővebben: link
Úgyhogy köszönöm szépen :R és ha valakinek hasonló gondja lenne, akkor csak nézzen a képre :D

(#861) -Jackson- válasza klepto (#860) üzenetére

-Jackson-
(őstag)

:C

(#862) sebai3

sebai3
(újonc)

Sziasztok Zalman tulajok,

Egy kis segítséget ha kérhetnék tőletek.
CNPS-7000AlCu hűtőm alá nemrég új processzor költözött. Illetve csak költözne.
Eddig egy P4-et hűtött, most egy AMD64-re szeretném feltenni. Csak mivel nekem még a sima (nem A és nem B) CNPS-7000-em van, ezért nincs hozzá olyan menetes műanyag hátlap(ez kerül az alaplap másik oldalára a proci alá), amit kimondottan azért adnak hozzá hogy AMD64 -re is fel lehessen tenni.
Namármost ha valaki aki már rendelkezik CNPS-7000A (vagy) B hűtővel és nem tervezi hogy AMD64-en használja, attól nagyon szívesen megvásárolnám ezt a kis darab műanyagot.
Természetesen megyek érte bárhová.

Előre is köszönöm.

(#863) klepto válasza sebai3 (#862) üzenetére

klepto
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nézdd meg a #860-as linket!
Ha az alaplapon van fekete rögzítőkeret, és azt kicsavarozva ottmarad az alapján alján az a fém takarólemez amibe be volt csavarva a kerettartó csavar, akkor azokkal a csavarokkal tudod rögzíteni a hűtőt!
Hogy hogy? lásd a #860-as linket ;)

(#864) RiFeR

RiFeR
(tag)

Valaki mondja meg mennyit ér egy ijen : Zalman ZM80c-HP
videókártyára, mennyi huf ?
megéri megvenni ?
mit tudtok róla ? :F

(#865) -Jackson- válasza RiFeR (#864) üzenetére

-Jackson-
(őstag)

használtan 5-6k, újonnan 8 körül. opciós venti hozzá kb 2k (op-1). 6800gt-t elvisz kb 3volton, tökéletesen hangtalanul:)

szerk.: mostnézem hogy C nem D. akkor kb egy ezres mínusz lehet:)

[Szerkesztve]

(#866) RiFeR

RiFeR
(tag)

és egy HIS Excalibure Radeon 9600XT - re rálehet tenni ?

(#867) × B@LINT × válasza RiFeR (#866) üzenetére

× B@LINT ×
(lelkes újonc)

Elvileg elfér...
OP1 se muszály rá, a Zm. oldalán 9800 Pro fölött ajánlott... de én azért tennék rá...

Van, aki olyan sötét, hogy amikor elrepül mellette egy varjú, azt hiszi, hogy vaku villant.

(#868) Barohawk

Barohawk
(fanatikus tag)

Üdv minden Zalman tulajnak :D
A kérdésem az hogy CPNS7000B Cu és CPNS7000A Cu és a CPNS7000 Cu között mi a különbség?
Mert ahogy nézegettem mind ugyanolyannak tűnik.

''Stressz nélkül az élet unalmas lenne''

(#869) -Jackson- válasza Barohawk (#868) üzenetére

-Jackson-
(őstag)

a B megy fel a legtöbb lapra, az A kicsit kevesebbre... teljesítményben meg elhanyagolható a különbség

(#870) TommyGun

TommyGun
(őstag)

Zalmanosok...akinek van ZM-F2 92mm-es ventije az elárulhatná milyen :)
Halk és hangos üzemmódban...vmi tapasztalatot kérek :U

Ha nem hibázol folyton, az annak a jele, hogy nem hozol létre semmi újat.

(#871) csigi válasza TommyGun (#870) üzenetére

csigi
(PH! addikt)

F1-es van nekem, normál módban nekem üvölt, (az F2 meg mégjobban Zalman szerint). Ellenállással viszont jó, végül 2db-ot sorba kötöttem, de nem is keltett akkora szelet.

Phenom II X4 955 BE eladó.

(#872) csigi

csigi
(PH! addikt)

Namostaztán valaki mondja ki tutusra: cnps7000a cu jó A64 939 foglalatra vagy sem?

(#873) TommyGun válasza csigi (#871) üzenetére

TommyGun
(őstag)

Az nembaj ha nem visz annyi levegőt....csak halk legyen...mindenképp a noise konnektorral akarom használni....meg különben is 5 fér belőle a házamba....+ 1 12 centis hátull...mindet halkra rakom azt gyí.....
PH teszt szerint 18dba zaja van....alapon a 7000B-Cu-nak van 16dba....szerintem vizonylag halkak lesznek :)

Ha nem hibázol folyton, az annak a jele, hogy nem hozol létre semmi újat.

(#874) csigi válasza TommyGun (#873) üzenetére

csigi
(PH! addikt)

Hmmm..., megteszi. Én még olyannal is szemezek, hogy Coolink CFY09B.

#872-re valaki?

(#875) sebai3 válasza klepto (#863) üzenetére

sebai3
(újonc)

Kösz a tippet Klepto,

Első dolgom volt leszedni a gyári procitartó keretet, és sajna a gyári hátlap nem menetes, pattintással megy bele a rögzítés(Gigabyte lap). Elvileg lehet vele jáccani ha találok olyasmi anyacsavart ami jó bele, de nem az igazi megoldás.
Ezért írtam hátha találok valakit aki nem használja AMD64-re és hajlandó lenne megválni tőle.
Ezért kérnélek titeket ha van ilyen köztetek lécci írjatok, vagy dobjatok egy mailt.
Köszönet

(#876) sebai válasza sebai3 (#875) üzenetére

sebai
(újonc)

Nah tárgytalan lett a dolog.
A gyári AMD hűtőt sikerült lehalkítanom egy koolink ellenállással/potméterrel, nem tudom mi a hivatalos neve.
3000+ AMD 64 annyira nem melegszik h a teljesen leszabályozott gyári hűtővel (~1800rpm) sem megy 30˙C fölé. Ez nem kicsit volt meglepő nekem Inteles előéletem után :))
Ezért inkább eladom a CNPS 7000 AlCu-mat.
FIGYELEM, CNPS 7000 AlCu eladó, 5000 pénzért!

Bátran, bátran írjatok :)

(#877) Matt-OPT

Matt-OPT
(fanatikus tag)

Asus A7N8X-E Deluxe laphoz AMD Sempron 3000+ (2 GHz) -es procihoz passzol a Zalman CNPS7000A-AlCu hűtő?

HP ProBook 4520s (Intel i5 460M, 3 GB RAM, Ati HD 4350)

(#878) S.u.l.i.r.o válasza Matt-OPT (#877) üzenetére

S.u.l.i.r.o
(kvázi-tag)

Jah, ha nem húzod, akkor igen.Ha tuningolni is akarod, akkor inkább a tiszta réz verziót vedd.

http://3dfx.uw.hu --> 3Dfx rajongók oldala

(#879) Pribi válasza Monya78 (#782) üzenetére

Pribi
(fanatikus tag)

Hi

Kérdésem az lenne a tisztelt ZM80D-Hp+Ti4200 tulajokhoz, hogy kinek mi a tapasztalata, kell e a plusz hütés a kártyára vagy nem. Végigolvastam a fórumot /jó hosszú volt/, de ez alapján nem egyértelmű a dolog.

THX

Pribi

A szerelem tűz, de a húsleves nem fő meg rajta.

(#880) Monya78 válasza Pribi (#879) üzenetére

Monya78
(PH! kedvence)

Gyár szerint nem muszály...gyakorlatilag érdemes minimális légáramlatot biztosítani a Zalman környékére...ezt mindegy hogy csinálod, akár jó ház szellőzéssel, akár egy ráírányított ventivel...

Olyan a gyomrod mint a gumicsizma...nem engedi be a vizet.

(#881) Pribi válasza Monya78 (#880) üzenetére

Pribi
(fanatikus tag)

Szerinted, ha a házon van egy 12 cm-es hűtő, meg a táp dupla ventillátoros, akkor az már elég légáramt kelt ahhoz, hogy a 80D passzív módban elvigye ezt kártyát?

Köszi

Pribi

(#882) Monya78 válasza Pribi (#881) üzenetére

Monya78
(PH! kedvence)

Kezeddel érzel a Zalman környékén valamilyen légáramlatot?

(#883) Pribi válasza Monya78 (#882) üzenetére

Pribi
(fanatikus tag)

Még nem mert csak most akarom megvenni, és azért kérdezőzködökennyit, hogy mit is vegyek.

Pribi

(#884) Monya78 válasza Pribi (#883) üzenetére

Monya78
(PH! kedvence)

Tehát akkor a most bennelévő videókártya környékén érzel légáramlatot?
A hát venti hol van? Oldalfal, gép hátulja?

(#885) Pribi válasza Monya78 (#884) üzenetére

Pribi
(fanatikus tag)

Most érzek némi légmozgást. A plusz ventillátor pedig a hátoldalon van.

Pribi

(#886) Monya78 válasza Pribi (#885) üzenetére

Monya78
(PH! kedvence)

Szerintem akkor jó lesz... :)
Elején nyomsz egy pár tesztet, ha nincs semmi hiba, akkor használhatod így is...

(#887) Pribi válasza Monya78 (#886) üzenetére

Pribi
(fanatikus tag)

Köszönöm a segítséget. :R

Ha kész lesz a ''nagy mű'' jelentkezem. Azért lenne még egy kérdésem. Valahogy ezek a kártyák ki tudják jelezni a hőmérsékletüket?

Pribi

[Szerkesztve]

(#888) no2oxide

no2oxide
(lelkes újonc)

Sziasztok!
Lenne egy kérdésem;
Van egy Sapphire Ati Radeon 9550-es kártyám.
Vajon rámegy egy Zalman ZM80C-HP + a hozzá való venti??? :F

Amúgy véleményeknek örülnék a hűtővel kapcsolatban!

Előre is köszönök minden választ...

[Szerkesztve]

Mennyi az évi keresete??? Ki az az Évi?????

(#889) Monya78 válasza Pribi (#887) üzenetére

Monya78
(PH! kedvence)

Szivesen...

Kevés titán mutatja a hőmérsékletet...Asus egyes példányai, a Leadtek TDH, esetleg MSI-ben vagy egy-két full extrás példány...

(#890) NoLF válasza no2oxide (#888) üzenetére

NoLF
(PH! addikt)
LOGOUT blog

természetesen rámegy, hiszen minden 9xxx szériára rámegy bármelyik zm80xxx típusú zalman, az opcionális ventit meg felejtsd el mert semmi szükséged rá, anélkül is jól hűt, cserébe nem lesz hangja.

"The value of life can be measured by how many times your soul has been deeply stirred" Soichiro Honda

(#891) NoLF válasza Pribi (#887) üzenetére

NoLF
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ehhez a kártyához sincs szükség opcionális ventire a zalman zm80as sorozat bármelyik bordáját alkalmazva. egész egyszerűen nem generál annyi hőt a vpu hogy ne tudja elvezetni ez a jó borda, a 90 watt körül fogyasztó 9800 sorozathoz már kell (ati) de a gef4 sorozat az nvidiánál még feleannyit se eszik.

"The value of life can be measured by how many times your soul has been deeply stirred" Soichiro Honda

(#892) NoLF válasza Matt-OPT (#877) üzenetére

NoLF
(PH! addikt)
LOGOUT blog

passzol hozzá, a tiszta réz verizóval pedig max 2 fokot nyersz minuszban, ergo semmi értelme több pénzt kiadni rá ahogy azt suliro javasolta. szerintem.

(#893) Monya78 válasza NoLF (#891) üzenetére

Monya78
(PH! kedvence)

Viszont már egy Fx5600 mellé kell az OP1... fűt mint egy kazán..

Azért egy kis légáramlat mindegyik karinak jól esik...Nem azt mondom hogy meg kell venni az Op1-et, de ha van a közelében valamilyen venti az nem hátrány...

(#894) firefighter

firefighter
(lelkes újonc)

Csáo

Kérdés mennyire jó a Zalman CNPS7000B Cu?? Csak azért mert van egy 2,8CelD-m ami jelenleg 3,2-n megy és 2 óra FAr Cry után 59 fok everestben a proci. Mennyire hűti le kb ezzel a ventivel. Ja és a lapom Abit IS7-E erre csatlakoztatható??? Ugyanis a zalman oldalán nincsen fennt de ránézésre belemegy.

(#895) G3r!

G3r!
(kvázi-tag)

ZM80D-HP rámegy 9600XT-re ugye?:F

(#896) NoLF válasza G3r! (#895) üzenetére

NoLF
(PH! addikt)
LOGOUT blog

mint fentebb írtam, a zalman zm80xxx széria bármely tagja felmegy a radeon 9xxx széria bármely tagjára.

(#897) NoLF válasza Monya78 (#893) üzenetére

NoLF
(PH! addikt)
LOGOUT blog

természetesen minegyik karihoz jól esik ha van rendes házszellőzés ami hűti a zalman bordáját. nekem 9600xtre volt téve a C, de nem kellett op1 hozzá egyáltalán.

(#898) Pribi válasza Monya78 (#889) üzenetére

Pribi
(fanatikus tag)

Köszönöm a sok segítséget. Tegnap 2 óra alatt rábűvészkedtem a videókártyára a ZM80D-Hp-t és hát le van esve az állam. Az eddigi hűtéssel /Leadtek A280Le/ forró volt a borda. De ezzel... 10-szer ráengedtem a 3DMark 2003-at és utána langyosnak is alig nevezném a bordát.

Úgyhogy nagyon köszönöm a segítséget. :R

Pribi

[Szerkesztve]

(#899) wolfman

wolfman
(senior tag)

Sziasztok! Hát igen! Nekem is ZM80D-HP van az Abit Radeon 9600XT videókártyámon és azt kell mondjam hogy nagyon meg vagyok vele elégedve. Én ugyan nem vettem meg rá a ventillátort de nem is kell. Bármivel próbálom izzasztani semmivel sem megy! A hűtőcsövek melegek de foghatóak! És ami még rátesz egy lapáttal az az hogy gyönyörűen néz ki az egész! :C

Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred!

(#900) wolfman

wolfman
(senior tag)

Ja és elfelejtettem kérdezni hogy olyan ember akinek van bármilyen Zalman 7700-ese, az hogyan boldogult a beszerelésével??? Gondltam hogy veszek egyet de van nekem egy Zalman northbridge hűtőm (magasabb) + egy ZM80D-HP videókártya hűtőm ami éppen elfér a northbridge mellett (hozzáér). Félek hogy feleslegesen venném meg a 7700est mert kurv@ nagy lessz! :F

Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.