hogy őszinte legyek ezekkel a hűtőnevekkel hadilábon állok, de pl. nekem van a házamban 2db titán 8cm-es hűtő, amiket 5v-ról is lehet működtetni, és ebben a módban halkan mennek. de vannak ennél sokkal jobbak is. van itt a ph-n 1-2 topic ami erről szól.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Milyen egeret válasszak? Kérdés előtt olvasd el az első hsz-t!
Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható - hozzászólás előtt olvasd el a #1 hsz-t!
Nagy FEJhallgatós topik (Kérdezés előtt olvasd el az 1-es hsz.-t)
Milyen cserélhető objektíves gépet (DSLR, MILC, SLT)? Olvasd el az első hsz.-t !
Fotós táskák: minden, ami ide tartozik. Milyet? Miért? Minek?
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
LiH-1
(újonc)
Nos hát akkor: Lebontottam, megtisztítottam a cpu és hűtő illeszkedő felületet is. _precízen_ összeraktam, mindent jól meghúztam.
Az értékek legalacsonyabb fordulaton: (cpu/sys)
idle: 50/43
overload: 68/48
Az értékek legmagasabb fordulaton: (cpu/sys)
idle: 48/40
overload: 64/44
Ja, és visszavettem 3Ghz-re a Prescottot. szépen látszik a ~10 fok dT idle és ~20 fok dT terhelve.
Prescott 3Ghz és Zalmann 7700Cu hűtő tapasztalati számokat keresek, hogy az enyémek magasak, vagy ez ok. Valami nem jó, az látszik szvsz, mert a gyári hűtő nem engedte 61 fölé, de ennél jobban (és többször) már nem tudom összerakni.
Plz help 
-=LiH=-

xtmod
(senior tag)
nna. mivel nekem nem ilyen hűtőm van, igy nem ismerem a lelkivilágát,
ajánlanám, hogy nézz körül itt a ph-n a topicok között, bár kimondottan nem figyeltem, de úgy tűnt, sokan vettek, és kerestek ilyen hűtőt. valószínüleg, tudnak 1-2 fogást amivel még pár fokot le lehet faragni. bár ha tényleg olyan precízen fel van rakva, és a szellőzés, a házban, a jó légáramlat is megoldott, akkor nem tom. fogtad már kézzel is a bordát? olyan forró az? nem mér egy kicsit fölé a lapod?
[Szerkesztve]

szilchi
(őstag)
Hatalmas nagy gond!!
Most van benn 2.napja a Zalman.De most sokszor nem hajlandó bekapcsolni a gép.Bekapcsolom,mintha elindulna,aztán leáll.És ezt kb. 4-szer eljátsza.Aztán elindul a POST és kiírja:''CPU is unworkable or has been changed''.Eddig sohasem csinálta.A proci kb. 4 hónapos,sohasem volt húzva.Resetnél is nem indul újra a gép,hanem egyszerüen leáll.Most szedtem szét és raktam össze újra.De semmi változás.Mi lehet a gond?A gép többi részei az adataimnál.
Kawasaki---Let the good times roll

xtmod
(senior tag)
első körben megnézném, a proci, és a memória beállításait+ a gépben minden rendesen a helyén van -e, nem lazult-e le valami, előlapi kábelek stb. nem került paszta a proci lábaira??, sajna sok minden lehet.

xtmod
(senior tag)
tényleg, próbáltad már beállítani a biosban?

Gyick
(fanatikus tag)
hi!
lenne egy nagyon hüje kérdésem.sry hogy ebbe a topicba irok.szal a 12 cm-es házhütöt hova szokták rakni?

szilchi
(őstag)
Kösz.Időközben megoldódott a gond.De elég érdekes jelenség volt.Abit lapom van,abban be lehet állítani,hogy milyen procihőmérsékletnél kapcsoljon le a gép.Valamint azt is,hogy melyik venti elromlásánál(CPU,SYS,AUX) kapcsoljon le a gép.Nekem az volt beállítva,hogy a CPU venti leállásánál kapcsoljon ki.A venti kb. 1700 fordulatra volt beállítva.Gondolom ez zavarta az alaplapomat.Mert mikor kikapcsoltam ezt a leállítási lehetőséget,egyből elindult és utánna akárhányszor reseteltem,mindig újraindult.Elötte azt is próbáltam,hogy maxra tekertem a hüttőt.Na akkor is ment.De amikor visszavettem a fordulatot 2000 alá,akkor mindig leállt pár mp után.Hmmm...amint mondtam,elég érdekes hiba volt.

Kawasaki---Let the good times roll

e.vid
(senior tag)
A házon oda ahova 12cm-nek van hely. Többnyire hátulra szokták tenni de van olyan ház ahol előre is az való. Ahova lehet, érdemes feltenni mert alacsony fordulatszám (és így halkabb működés) mellett nagyobb légszállítással bír mint a kisebbek.
'' Ne félj a tökéletességtől! Úgysem éred el sohasem.'' - by Dali

LiH-1
(újonc)
Terhelve egyből felmegy 63 fokig. Minden venti fullosan megy.
Egy óvatlan pillanatban levetten a 7700-as fordulatszámát a minimumra, már csak azt láttam, boot-olt egyet a gép, aztán a VGA karinak annyi. Olyan a képe, mint egy memóriahibásnak.(Ház oldala nem volt rajta) 
Nagyon szomorú lettem. Előkeresem szépen a gyári Intel hűtőt azt hiszem.
szumma:
Terhelve nekem a 7700-as nem tudja 63 fok alá nyomni a 3G-s Prescottot nyitott háznál sokszori összeszerelés után sem
ennyi a történet, azért minenkinek köszi
-=LiH=-

-Jackson-
(őstag)
valami gázlehet ott, mert uncsitesóm 3.0-ás prescott-ját (s478) egy 7000A-AlCu hűti, és max terhelésnél 65 fokos kb a proci abit lapban(elvileg felülmér).
الله أكبر | [J][A][K] [10][Q]

e.vid
(senior tag)
'' Ne félj a tökéletességtől! Úgysem éred el sohasem.'' - by Dali

xtmod
(senior tag)
tudom , nem egy könnyű dolog, de ha van ismerősöd, akinek 478-as lapja van, abban is ki kéne próbálni, hogy ennyire melegszik-e, mert sztem itt valami nem stimmel. nekem egy 3.0 ghz-es intelem van, igaz ez northwood, de mégis csak 3ghz, jelen pillanatban 28 fok, így netezés közben, egy rakás service a háttérben. 26 fok van itt a sarokban ahol a gép van. meg kéne nézni, más lapban.

xtmod
(senior tag)
biosban sincs elállítva semmi?? nem kap a proci túl nagy feszt?? melegszik ugyan a prescott, de ez már túlzás.

xtmod
(senior tag)
többnyire hátra szokták tenni, ha van helye, vagy ha meg lehet oldani, akkor csinálnak neki.
[Szerkesztve]

xtmod
(senior tag)
pontosan! egyébkén van topic ahol ezt tárgyalják.
Igazából erre figyelmeztetnek is, vagy a borda dobozában papíron, vagy a zalmi oldalán. Volt egy hasonló gondja valakinek. Írtam nekihogy vegye lejjeb a warning rpm értékét, vagy kapcsolja ki ezt a funkciót Nem regált rá semmit.

Kazimír
(őstag)
Lecseréltem a rendesen zajongó Abit NF7ventijét egy NB47J-re és csak most hallottam meg, hogy a videokártyám hűtője sincs már túl jó állapotban.. 
Be köll fizetni, azt' jólvan...

Jáger
(lelkes újonc)
Lenne egy kérdésem. Ráfér-e a Spire rambordára a ZM-80C-HP? A kártya egy Connect3D 9600pro.

-Jackson-
(őstag)
kétoldalon vannak a ramok? a zalman bordái 13 illetve 6 mm magasak, ha csak egy oldalon van ram, akkor max 15milliméteres borda fér oda a gpu-felőli oldalra

Jáger
(lelkes újonc)
Háilstennek mindkét oldalon van, én pedig kötelességtudóan fel is raktam mindkét oldalra a bordákat. Ezek szerint a hátoldalról le kell majd valahogy műtenem őket, mert 12 mm magasak.

StuFFy
(tag)
Sziasztok!
Thermaltake siletboost hűtőm van, 2500+felett, de max hőfok 63-64. zallmann 7700 full Cu hűtővel jobban járnék? Csak arra tudok gondolni, hogy az alaplap felülmér.
Az építőmérnök nem felteszi a kedvenc lemezét, hanem bevasalja.

4nick8
(lelkes újonc)
Hi,
Nekem 3.2 GHz Prescott-om van. A Zalman 7700CU 978-as fordulaton jar es teljes terhelesnel a processzor homerseklet 44 fok hazhomerseklet 36 fok. A huto es a processzor kozott Arctic Silver 5 figyel.

Mad Maci
(tag)
Az szép eredmény.
http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=151776&start=0#msg10 --->Ilyet keresek! ; http://3dfx.uw.hu -->3Dfx rajongói oldal ; ATI&nVidia SUXX, 3Dfx RULEZ!

t_ferenc
(őstag)
hali!
nem tudjátok véletlenül, hogy egy abit nf8-ra egy freezer 64 és egy zalman nb32-j (sárga nb borda) mellé felmegy-e egy 9800xt-s karira a zalman zm80c/d-hp vagy a 700-as hűtője illetve a CoolerMaster VHC-L61-U1 VGA hűtője?
if you fall seven times, stand up eight

Monya78
(PH! kedvence)
Az eddigi zalman termésem egy NB47J volt...most be került mégegy ugyanilyen...
Szerintem nem sok gépben van így
Olyan a gyomrod mint a gumicsizma...nem engedi be a vizet.

Loretto
(MODERÁTOR)
Heh?Mihez kellett?
Soirée...

Toness
(PH! addikt)
ráraktad a déli hídra? 
'' A hítpájpos hómméd mennyire müxik kingül? '' by M0Dair

Monya78
(PH! kedvence)
Videókarim hűtése egy kicsit átalakult...
Gpu-ra rákerült az egyik NB47-es + oldalról kap levegőt egy 8cm 5V-on járatott ventitől...
a másik pedig az északi hidon van...
A totális kékítés project befejezve...akkor folytatom tovább ha találok UV festéket...
esetleg fénykép kell...legyen valamin röhögni... 
[Szerkesztve]

Monya78
(PH! kedvence)
A déli hídon már gondolkoztam...csak rálóg a videókari...így csak valami kis vackot lehetne odaragasztani... 

Loretto
(MODERÁTOR)
Jaaaa. Már megvan.
Soirée...

Monya78
(PH! kedvence)
A legfrissebb állapot még nincs meg neked sem... 

pbalu
(fanatikus tag)
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata AOpen AO350-12AHNF táp zajszintjét illetően a Zalmanokhoz képest?
Kösszi
''...Ayrton azt mondta: Látod, nem lehet. Egy folyó van a fal mögött, úgyhogy nem lehet máshova tenni. ...Pontosan ezen a helyen vesztette el az életét.''

t_ferenc
(őstag)
#775-re válasz?
if you fall seven times, stand up eight

detroitrw
(őstag)
http://shanahanhun.ingyenweb.hu/HPIM2314%2EJPG
És újra csend honol az gépembe

..::Gotham GAC-3::.. Jungson JA-88E ..::Gotham 54025 SPK 4 x 2.5mm::.. Hivi Swans D3.2BF or iAudio D2@D2+ -:- SHURE SE315 CL **only LOSSLESS** :-)

hollie
(újonc)
Sziasztok!
Vettem 2 hete egy CNPS7000-AlCu cpu hűtőt ás az a gond hogy nekem AMD Athlonom van , ami ugye socket 462. Erre nem megy fel a hűtő, később rájöttem hogy a b változatot kellett volna venni. De ha minden igaz akkor az csak két darab illesztővel több ( amivel felmenne 462-es socketre ) és ilyet nem tudjátok hol lehetne kapni külön? Vagy ha van tulaj aki eladna nekem ilyet az is szóljon. Elég fontos lenne. Éljen a Zalman!

killahdrums
(senior tag)
UP neked! 
There is no God, just Technology...

germanh
(senior tag)
Zalman ZM80D-HP a legjobb!!!
Enjoy the pain!

benedekco
(HARDVERAPRÓD)
igaz nem vagyok zalman tulaj
DE...
de szeretnék 1 hőcsöves zalman vga hűtőt a 80D-t a 2csöveset és ehhez lenne egy komoly kérdésem: egy VIVO-s Abit 9600XT-t elvisz passzívban? vagy mikor idle állapotban van?
előre is köszi!
Mos mé, hánem? - Túrás, sátras, kempinges topik: http://tinyurl.com/3hjp8on - Keresek Asus M3A76-CM típusú alaplapot.

PengeeE
(kvázi-tag)
ÍGY VAN!!!

Pentium 3600/800 Mhz,Gigabyte GA-I8915P-G ,ASUS Radeon X800XT PE @ 540/600 + Zalman Zm80d hp + op1

PengeeE
(kvázi-tag)
Mint állat. Az én ASUS X800XT PE met is elvitte passzívan míg meg nem érkezett az op 1.
Passzív: Gpu 52-57 Mem:42-67 fok!
OP 1 el:Gpu 51-56 Mem:34-53Fok!
Cuki mi?
Pentium 3600/800 Mhz,Gigabyte GA-I8915P-G ,ASUS Radeon X800XT PE @ 540/600 + Zalman Zm80d hp + op1

-Jackson-
(őstag)
a B-nek levan ''faragva'' az aljából. van pont egy eladóm ha érdekel...

Loretto
(MODERÁTOR)
Az naggyon kevés. Főleg h az atik kissé melegek... milyen házban?
Soirée...

zoszt
(kvázi-tag)
Nálam ugyanez a kártya megy 80C-vel passzívan minden probléma nélkül, úgyhogy szerintem simán. 
WoT nick: sodor "Egyszerű életet élek: ami üres megtöltöm, ami tele van kiürítem."
Nem sok az egy kicsit??? Nekem opciós ventivel 1800-as fordulaton ugyan ez a kártya 33-35 fokon szunyókál! Nem lehet, hogy vmi nem fekszik fel a GPU-nál?

PengeeE
(kvázi-tag)
Loretto: Nyitott oldalu thermaltake V****(nemtom).
ByB: Ez is jobb mint volt. Nem akarom szétszedni. Nem kicsit vert a szívem mikor egy több mint 100K s kártyát berhelek. Örülök hogy megy. De jó a gondlat hogy többet is tudna. Majd egyszer. (pl. Ha a HL3 nem megy rajta full grafikán
)
A GPU-ra a kicsi vagy a nagy talpat raktad rá és mennyi hővezető pasztát? (Amúgy tényleg nem kis Jackass felszerelni egy ilyen értékű kártyára a hűtőt!
)
[Szerkesztve]
van a polcomon két sárga nb hűtő.én is zalman tulajnak számítok?
[Szerkesztve]
Rakd be a ház aljába, vagy legalább érjen hozzá a falához...![;]](/dl/s/v1.gif)