Lécci dobjatok meg egy linkkel: egy ''Trebont'' (vagy valami hasonló) nevű srác árult itt a fórumon Zalman cuccokat, de nem találom a topicját?! Hátha occsóért tud szerezni ilyen kékszinű pörgettyűt!!!
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Milyen egeret válasszak? Kérdés előtt olvasd el az első hsz-t!
Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható - hozzászólás előtt olvasd el a #1 hsz-t!
Nagy FEJhallgatós topik (Kérdezés előtt olvasd el az 1-es hsz.-t)
Milyen cserélhető objektíves gépet (DSLR, MILC, SLT)? Olvasd el az első hsz.-t !
Fotós táskák: minden, ami ide tartozik. Milyet? Miért? Minek?
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
WillChi
(őstag)
Tartom valószínűnek, hacsak légkalapáccsal nem esel neki. 
Keresek Heroes Chronicles-t. Mind az 5 kellene, de csak eredeti...

Pred
(kvázi-tag)
Sziasztok!
Szal már én is a klub tagjának mondhatom magam
Most szereztem be egy 7000AlCu-t és egy case-coolert
A teszt ma este lesz 
Ha van valakinek valamilyen tippje a felszereléssel kapcsolatban, szvesen várom!
Esetleges nehézségekről is szvesen olvasok (nem ez az első cooler felrakásom, de Zalmanhoz eddig (sajnos) nem volt szerencsém
)
Ennél könnyebben felszerelhető cooler nem nagyon van... Sok sikert hozzá! Hőpaszta, ráteszed és felváltva óvatosan becsavarozod, mindezt vízszintes alaplap mellett...

Gazs
(tag)
Bocs loretto, hogy nem írtam
CSak nem voltam itthon
Ha lemérted pls mond meg, ha nem akkor ha van egy kis idöd és kedved mérd le pls. THX
[Szerkesztve]

-Jackson-
(őstag)
zalman oldalán fentvan. egyébként 13*13*13 és 13*13*6 milliméter
الله أكبر | [J][A][K] [10][Q]

dolbyman
(kvázi-tag)
Sziasztok Zalmanusok
VGA kártyámra szeretnék hűtőt venni, nem látott valaki olcson??
idáig a digitalmind vezet.
ZM 80 C 6235 bruttó
ZM 80 D 7985 bruttó
amir kellene Abit radeon 9600 256 Mb
előre is köszi, ha valaki tud segíteni
www.digitalmind.hu
bandi
vegyél VF700 AlCu-t R9600-ra bőven elég!
6200HUF a komlett csomag ára van benne minden! GPU-ra és a memókra is!
''Ami kocka azt gurítjuk, ami kerek azt visszük'' isten hozott Magyarországon
(#659) Mr.Skyline válasza killahdrums (#646) üzenetére
asszem én is beruházok 1ilyenre a Aero7Lite helyett szép halk és jó!

dolbyman
(kvázi-tag)
Köszi, ezen is gondolkodtam, de a pssziv mégiscsak halkabb alapon győztem meg magam. Egyébbkén hol van ennyiért, mert ez olcsobb mint a digitlmind (6610 huf) ára. esetleg ott olcsóbb a ZM80-is
Bár most, hogy leírtam a proc hűtőm is kisértetiesen hasonlit erre, és az nagyon csandes darab
bandi

Bumbee
(kvázi-tag)
hali!
én most vettem computer galaxy-ban zm80d-hp-t a 9600 promra és annyira cool, hogy nagyon!
ja és itt 7288 HUF... (www.computergalaxy.hu)
nekem csak egy oldalsó 8 centis venti megy és max terhelés mellett is csak éppenhogy langyosnak nevezhető a borda!
amúgy netezés közben meg hideg!! 
Ki árul Zalman-t itt a Ph!-en??? Keresem a Rebont vagy Trebont vagy vmi hasonló nevű srácot, akitől már vettem Zalman-okat: megbízható és occsó!!! Plíz help mííí!
Ez a cucc ténylerg nagyon üt!!! Nekem X800XT-PE közepesen terhelve atitools szerint 35/30 fok!!! És 60 fölé még sose ment atomterhelve sem, pedig csak 1800-on pörög a venti!!!

-Jackson-
(őstag)
Bővebben: link, de már egy hónapja nem jelentkezett, pedig nekemis kéne tőle kúler
bocs, hogy most csak...
egyébként CC Computers (BP, Csepel, Sz. Imre Tér)
THX...

Bumbee
(kvázi-tag)
Kövezzetek meg, de atitools-ban hol lehet a hőmérsékletet csekkolni? 

StuFFy
(tag)
Sziasztok!
Elég hangosnak tűnik a gépem, főleg mert mellette alszom... De arra jutottam, hogy a táp ventije a hangos, mert a házban lévő 2 ventit, meg a procin lévő thermaltake silentboostot lefogtam kiskezemmel, és nem éreztem halkulást. Szóval én vagyok a hülye vagy rosszul hallottam?
Előre is thx a helpet
Az építőmérnök nem felteszi a kedvenc lemezét, hanem bevasalja.

-Jackson-
(őstag)
nálam is a csifi táp a leghangosabb. majd valamikor vadászok bele egy ultrahalk (11-12dB) ventit lehet
Tényleg megkövezhetünk???
Ha a kártyád támogatja, akkor: Settings/Temperature Monitoring: Measure Card Temperature-t pipáld ki és a Alternate Both Temperatures-t is!!! Végül Back és mutatnia kell alul!!! Hú én majd két nagy lapossal dobok, meg egy kis élessel...

Bumbee
(kvázi-tag)
köszi, megnézem! rendben jöhet a kő, csak léci ne izomból dobd, ha lehet! 
megnéztem, de akkor ezek szerint az én kártyám nem támogatja, mert nincs temperature monitoring...
[Szerkesztve]
Atitool 0.0.22 Settings katt, felül Overlocking ablakban felülről a harmadiknak kellene lennie...
Ha nincs hő, akkor nincs kő!![;]](/dl/s/v1.gif)

StuFFy
(tag)
Nekem is chieftec a táp, lehet azért a hangosság? Hogyan lehet benne ventit cserélni, na meg hogyért van? Nekem asszem 2 is van benne

Bumbee
(kvázi-tag)
asszem megúszom a követ... sehol nem van az ilyen hogy hő... 

Loretto
(MODERÁTOR)
Jackson beírta, max ellenőrzöm, bocsi kicsit sűrű hétvégm volt, péntek szombat tivronya vasárnap regenerálódás volt. Ma lemérem, ha nem feledem.
Soirée...

gege71.hu
(PH! addikt)
Ámberek
A D-s hítpájpos ZALMAN vga hűtő elegendő passzívban egy 9800pro-ra (alapon megy nincs húzva) ???
A ház jól szellőzik(elől 120-as tol, hátul 120-as szív + tápon 120-as szintén szív + a házoldalon is van egy 120-as venti ami befle tolja a külső levegőt).
thnx a válaszokat ha lesznek 
http://diszkretseggcsik.blogspot.com/
Elég!

gege71.hu
(PH! addikt)
Thnx
...erre inni kell! 
még vmi, ha ezt feldobom a 9800pro-ra, akkor marad hely a max3-ban, hogy a NB-re feldobjam a 47-es passzív zalmant?
[Szerkesztve]
IS-7 -ben marad...
Ezek alapján döntsd el! Bővebben: link

gege71.hu
(PH! addikt)
thnx 
má épp kérni akartalak, hogy linkelj már a kuckódról képeket, mert tudtam, hogy neked is ilyen van a vga-n.
Ahogy nézem el fog férni az NB hűtő is...
Vazz az a thermalright cpu hűtő jó egy lób@xó fajta 

Loretto
(MODERÁTOR)
Ez már a casetek?
Soirée...

ace_ventura
(tag)
Szervusztok!
Abit IS7-es lapom, 2.8 GHz-es Northwood procim van. Ehhez akarok jó halk hűtőt, és a CNPS7700Cu-ra gondoltam, ami a Zalman honlapja szerint nem is inkompatibilis az IS7-tel.
Mivel 500 MHz HC ramot óhajtok beszerezni, ezért 3.5 GHz-re tervezem húzni a procit. Lehet, hogy erre a CNPS7000Cu is elég? Vagy az már veszélyesen kevés?
Ja még egy apróság: az R9800Pro-n is ZM80C-HP+OP1 terpeszkedik, be fog így is férni vajon a CNPS7700Cu?

StuFFy
(tag)
Sziasztok!
2500+os bartonon van egy thermaltake silentboost hűtő, de elég meleg így is 66ig elmegy húzva. Melyik zalmant vegyem am jobban hűt? Vagy általában mit vegyek?

szilchi
(őstag)
Üdv.Volna két kérdésem.Az egyik:van egy 2.8-as Prescottom,jelenleg egy Spire Easystream III hütti+oldalról egy 10cm-es rendszerhüttő nyomja neki a levegőt.Venni akarok hozzá egy Zalman hüttőt és érdekelne,hogy mi a különbség a 7000ALCU és a 7000CU között(az anyag összetételen kívül).Mennyivel gyengébb az ALCU hüttő.A másik kérdés:Egy Abit IS7-V2-be belemegy?
Köszi
Kawasaki---Let the good times roll

e.vid
(senior tag)
Nemrég volt itt a PH-en egy elég jó hűtő teszt Bővebben: link ezt nézdd át. A Cu valamivel mindíg jobban teljesít.
[Szerkesztve]
'' Ne félj a tökéletességtől! Úgysem éred el sohasem.'' - by Dali

szilchi
(őstag)
Thx,tényleg jó tesz volt.És az én procim 400Mhz-el gyengébb mint a tesztben,szal elég lesz teljesítményben a 7000-es széria.
Kawasaki---Let the good times roll
Hali!
Nagy dilemmában vagyok. Van egy 9600XT-m és kéne rá egy jó kis Zalman hűtő. A ZM80D-HP és a VF700 AlCu között vacillálok. Mégpedig azért, mert már vannak a mem chipeken bordák mindkét oldalon, és a ZM80D-HP alá nem férnek be. Márpedig ha leveszem, akkor negyon melegek a ramok. Tudom, hogy a hűtőhöz vannak kis bordák, de nem hiszem, hogy jól lehűtené, OP-1 nélkül meg pláne nem, márpedig a ZM80D-t amiatt venném, hogy passzívan is lehűti a kártyát kevés terheléssel, így teljesen hangtalan, húzás nélkül. Tehátén inkább a VF700-ra hajlok, mert az rendesen fúj az egész kártyára, és viszonylag halk is, de várom a véleményeket!
Nos ha halkat akarsz, akkor 80D-HP, de csak ha jól szellőzik a házad. Ha nem, akkor VF700-at vegyél, viszont az már nem passzív, egészen más dolog, mint egy profi haetpipeos megoldás....
"Mo-mo-mo-move your legs like a monkey man"

al_age
(senior tag)
az előző kártyámon (connect3d 9600xt) zm-80d volt a saját rambordáival passzívan
problémamentesen ment
A fekete lyukak olyan helyek, ahol Isten nullával osztott. 8 hobbit = 1 hobbyte?

killahdrums
(senior tag)
Bocs, de ezt még ide kell raknom! 
A CNPS7000B-Cu LED ''megvilágítja'' a VF700-Cu-t... 
Bővebben: link
There is no God, just Technology...

netrunner
(újonc)
Sziasztok!
Tegnap vettem egy Zalman cnps7000b cu-t de sajnos van egy kis probléma vele (vagy az alaplappal nem tudom). Szóval a helyzet az hogy beszerelése óta csak kétszer sikerült bebootolnom, amúgy mindig csak a power led villog hogy suspend üzemmódban van (legalábbis az alaplap leírásában ezt írták a villogásra). A zalman doksijában meg olvastam hogy néhány alaplapot érzékenyen érint az alacsony fordulatszám, és esetenként be sem bootol.
Volt már valakinek hasonló problémája? (Bocs hogy nem olvasom végig a topicot)
És még egy kérdés: kötelező a fordulatszámszabályzót használni? Nem lehet direktben az alaplapra kötni a hűtőt? (csak azért kérdem mert kicsit problémás a fordulatszámszabályzó kivezetése)

Cygnus
(újonc)
Sziasztok!
Én is beléptem a Zalmantulajok táborába egy cnps7000b alcu-val és egy zm80d-hp+op1 -el, nagyon meg vagyok elégedve velük. FX5600-om (Asus V9560TD) van és passzivban ugyan annyi a hőmérséklet, mint gyári hűtővel (kb 64 Cfok), azért rátettem az op1-et is, silent módban teljesen hangtalan nálam
és igy kb 10 Cfokkal hidegebb a kártyám (GPU+RAM).
Én fordszám szabályzót nem kötöttem be, szóval (természetesen) lehet anélkül is. Nekem a P4P800 Delux alaplap szabályozza a fordszámot 
[Szerkesztve]
Bocs, de lenne még egy kérdésem. Meg tudnád nekem mérni, hogy mennyi a távolság a ZM80D bordája és a kari felszíne közt? Alul is, felül is. Ha nem jelent nagy gondot. Csak mert tudni szeretném, hogy alá férnek-e a mostani bordáim...

gege71.hu
(PH! addikt)
Ide is beírom hátha van vkinek:
Szóval OP1-es ventihez felfogatócsavarokat keresek amivel a 80D-s vga bordára fel lehet fogatni a ventit.
Otthon megtaláltam a ventit, a Zalman feliratú rácsot meg a 5/12V os átalakítót amit molexre lehet kötni, de a rögzítőcsavarok elkallódtak.
Akinek van elfekvőben ilyen csavarja(2db) vagy tud szerezni azt nagyra értékelném

al_age
(senior tag)
a gpu felőli oldalon kb 16 mm, a másikon kb 8 mm
nem kell aggódnod a ramok miatt, az én esetemben bőven megfelelt nekik a zm-80d bordája
A fekete lyukak olyan helyek, ahol Isten nullával osztott. 8 hobbit = 1 hobbyte?
Húzva, vagy alap órajelen? ez az utolsó kérdésem
...

al_age
(senior tag)
alap órajelen használtam általában kb 2 napot ment húzva, ha jól emlékszem 330 mHz-en voltak a ramok, de akkor sem volt gondom vele
Ok, köszi mindent