Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#651) ByB

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Lécci dobjatok meg egy linkkel: egy ''Trebont'' (vagy valami hasonló) nevű srác árult itt a fórumon Zalman cuccokat, de nem találom a topicját?! Hátha occsóért tud szerezni ilyen kékszinű pörgettyűt!!!

(#652) WillChi válasza twollah (#650) üzenetére

WillChi
(őstag)

Tartom valószínűnek, hacsak légkalapáccsal nem esel neki. :DDD

Keresek Heroes Chronicles-t. Mind az 5 kellene, de csak eredeti...

(#653) Pred

Pred
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Szal már én is a klub tagjának mondhatom magam :) Most szereztem be egy 7000AlCu-t és egy case-coolert :DD A teszt ma este lesz :C
Ha van valakinek valamilyen tippje a felszereléssel kapcsolatban, szvesen várom!

Esetleges nehézségekről is szvesen olvasok (nem ez az első cooler felrakásom, de Zalmanhoz eddig (sajnos) nem volt szerencsém :O)

(#654) ByB válasza Pred (#653) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ennél könnyebben felszerelhető cooler nem nagyon van... Sok sikert hozzá! Hőpaszta, ráteszed és felváltva óvatosan becsavarozod, mindezt vízszintes alaplap mellett...

(#655) Gazs válasza Loretto (#637) üzenetére

Gazs
(tag)

Bocs loretto, hogy nem írtam :B CSak nem voltam itthon:( Ha lemérted pls mond meg, ha nem akkor ha van egy kis idöd és kedved mérd le pls. THX

[Szerkesztve]

(#656) -Jackson- válasza Gazs (#655) üzenetére

-Jackson-
(őstag)

zalman oldalán fentvan. egyébként 13*13*13 és 13*13*6 milliméter

الله أكبر | [J][A][K] [10][Q]

(#657) dolbyman

dolbyman
(kvázi-tag)

Sziasztok Zalmanusok:)

VGA kártyámra szeretnék hűtőt venni, nem látott valaki olcson??
idáig a digitalmind vezet.
ZM 80 C 6235 bruttó
ZM 80 D 7985 bruttó

amir kellene Abit radeon 9600 256 Mb

előre is köszi, ha valaki tud segíteni

www.digitalmind.hu:C

bandi

(#658) Mr.Skyline válasza dolbyman (#657) üzenetére

Mr.Skyline
(senior tag)
LOGOUT blog

vegyél VF700 AlCu-t R9600-ra bőven elég!
6200HUF a komlett csomag ára van benne minden! GPU-ra és a memókra is!:C

''Ami kocka azt gurítjuk, ami kerek azt visszük'' isten hozott Magyarországon

(#659) Mr.Skyline válasza killahdrums (#646) üzenetére

Mr.Skyline
(senior tag)
LOGOUT blog

asszem én is beruházok 1ilyenre a Aero7Lite helyett szép halk és jó!:C

(#660) dolbyman

dolbyman
(kvázi-tag)

Köszi, ezen is gondolkodtam, de a pssziv mégiscsak halkabb alapon győztem meg magam. Egyébbkén hol van ennyiért, mert ez olcsobb mint a digitlmind (6610 huf) ára. esetleg ott olcsóbb a ZM80-is

Bár most, hogy leírtam a proc hűtőm is kisértetiesen hasonlit erre, és az nagyon csandes darab:DD

bandi

(#661) Bumbee

Bumbee
(kvázi-tag)

hali!

én most vettem computer galaxy-ban zm80d-hp-t a 9600 promra és annyira cool, hogy nagyon! :DD ja és itt 7288 HUF... (www.computergalaxy.hu)

nekem csak egy oldalsó 8 centis venti megy és max terhelés mellett is csak éppenhogy langyosnak nevezhető a borda! :C amúgy netezés közben meg hideg!! :Y

(#662) ByB

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ki árul Zalman-t itt a Ph!-en??? Keresem a Rebont vagy Trebont vagy vmi hasonló nevű srácot, akitől már vettem Zalman-okat: megbízható és occsó!!! Plíz help mííí!

(#663) ByB válasza Bumbee (#661) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez a cucc ténylerg nagyon üt!!! Nekem X800XT-PE közepesen terhelve atitools szerint 35/30 fok!!! És 60 fölé még sose ment atomterhelve sem, pedig csak 1800-on pörög a venti!!!

(#664) -Jackson- válasza ByB (#662) üzenetére

-Jackson-
(őstag)

Bővebben: link, de már egy hónapja nem jelentkezett, pedig nekemis kéne tőle kúler

(#665) Mr.Skyline válasza dolbyman (#660) üzenetére

Mr.Skyline
(senior tag)
LOGOUT blog

bocs, hogy most csak...:B
egyébként CC Computers (BP, Csepel, Sz. Imre Tér)

(#666) ByB válasza -Jackson- (#664) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

THX...

(#667) Bumbee válasza ByB (#663) üzenetére

Bumbee
(kvázi-tag)

Kövezzetek meg, de atitools-ban hol lehet a hőmérsékletet csekkolni? :F:B

(#668) StuFFy

StuFFy
(tag)

Sziasztok!

Elég hangosnak tűnik a gépem, főleg mert mellette alszom... De arra jutottam, hogy a táp ventije a hangos, mert a házban lévő 2 ventit, meg a procin lévő thermaltake silentboostot lefogtam kiskezemmel, és nem éreztem halkulást. Szóval én vagyok a hülye vagy rosszul hallottam?
Előre is thx a helpet

Az építőmérnök nem felteszi a kedvenc lemezét, hanem bevasalja.

(#669) -Jackson- válasza StuFFy (#668) üzenetére

-Jackson-
(őstag)

nálam is a csifi táp a leghangosabb. majd valamikor vadászok bele egy ultrahalk (11-12dB) ventit lehet

(#670) ByB válasza Bumbee (#667) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Tényleg megkövezhetünk??? ;] Ha a kártyád támogatja, akkor: Settings/Temperature Monitoring: Measure Card Temperature-t pipáld ki és a Alternate Both Temperatures-t is!!! Végül Back és mutatnia kell alul!!! Hú én majd két nagy lapossal dobok, meg egy kis élessel...:D

(#671) Bumbee válasza ByB (#670) üzenetére

Bumbee
(kvázi-tag)

köszi, megnézem! rendben jöhet a kő, csak léci ne izomból dobd, ha lehet! :DDD

megnéztem, de akkor ezek szerint az én kártyám nem támogatja, mert nincs temperature monitoring...:(

[Szerkesztve]

(#672) ByB válasza Bumbee (#671) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Atitool 0.0.22 Settings katt, felül Overlocking ablakban felülről a harmadiknak kellene lennie...:( Ha nincs hő, akkor nincs kő!;]

(#673) StuFFy válasza -Jackson- (#669) üzenetére

StuFFy
(tag)

Nekem is chieftec a táp, lehet azért a hangosság? Hogyan lehet benne ventit cserélni, na meg hogyért van? Nekem asszem 2 is van benne

(#674) Bumbee válasza ByB (#672) üzenetére

Bumbee
(kvázi-tag)

asszem megúszom a követ... sehol nem van az ilyen hogy hő... :((

(#675) Loretto válasza Gazs (#655) üzenetére

Loretto
(MODERÁTOR)

Jackson beírta, max ellenőrzöm, bocsi kicsit sűrű hétvégm volt, péntek szombat tivronya vasárnap regenerálódás volt. Ma lemérem, ha nem feledem.

Soirée...

(#676) gege71.hu

gege71.hu
(PH! addikt)

Ámberek
A D-s hítpájpos ZALMAN vga hűtő elegendő passzívban egy 9800pro-ra (alapon megy nincs húzva) ???
A ház jól szellőzik(elől 120-as tol, hátul 120-as szív + tápon 120-as szintén szív + a házoldalon is van egy 120-as venti ami befle tolja a külső levegőt).
thnx a válaszokat ha lesznek :)

http://diszkretseggcsik.blogspot.com/

(#677) Gorneck23 válasza gege71.hu (#676) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Elég!

(#678) gege71.hu válasza Gorneck23 (#677) üzenetére

gege71.hu
(PH! addikt)

Thnx
...erre inni kell! :DD
még vmi, ha ezt feldobom a 9800pro-ra, akkor marad hely a max3-ban, hogy a NB-re feldobjam a 47-es passzív zalmant?

[Szerkesztve]

(#679) ByB válasza gege71.hu (#678) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

IS-7 -ben marad...

(#680) Gorneck23 válasza gege71.hu (#678) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Ezek alapján döntsd el! Bővebben: link

(#681) gege71.hu válasza Gorneck23 (#680) üzenetére

gege71.hu
(PH! addikt)

thnx :C
má épp kérni akartalak, hogy linkelj már a kuckódról képeket, mert tudtam, hogy neked is ilyen van a vga-n.
Ahogy nézem el fog férni az NB hűtő is...
Vazz az a thermalright cpu hűtő jó egy lób@xó fajta :DD

(#682) Loretto válasza Gorneck23 (#680) üzenetére

Loretto
(MODERÁTOR)

Ez már a casetek?

Soirée...

(#683) ace_ventura

ace_ventura
(tag)

Szervusztok!
Abit IS7-es lapom, 2.8 GHz-es Northwood procim van. Ehhez akarok jó halk hűtőt, és a CNPS7700Cu-ra gondoltam, ami a Zalman honlapja szerint nem is inkompatibilis az IS7-tel.
Mivel 500 MHz HC ramot óhajtok beszerezni, ezért 3.5 GHz-re tervezem húzni a procit. Lehet, hogy erre a CNPS7000Cu is elég? Vagy az már veszélyesen kevés?

Ja még egy apróság: az R9800Pro-n is ZM80C-HP+OP1 terpeszkedik, be fog így is férni vajon a CNPS7700Cu?

(#684) StuFFy

StuFFy
(tag)

Sziasztok!

2500+os bartonon van egy thermaltake silentboost hűtő, de elég meleg így is 66ig elmegy húzva. Melyik zalmant vegyem am jobban hűt? Vagy általában mit vegyek?

(#685) szilchi

szilchi
(őstag)

Üdv.Volna két kérdésem.Az egyik:van egy 2.8-as Prescottom,jelenleg egy Spire Easystream III hütti+oldalról egy 10cm-es rendszerhüttő nyomja neki a levegőt.Venni akarok hozzá egy Zalman hüttőt és érdekelne,hogy mi a különbség a 7000ALCU és a 7000CU között(az anyag összetételen kívül).Mennyivel gyengébb az ALCU hüttő.A másik kérdés:Egy Abit IS7-V2-be belemegy?
Köszi

Kawasaki---Let the good times roll

(#686) e.vid válasza szilchi (#685) üzenetére

e.vid
(senior tag)

Nemrég volt itt a PH-en egy elég jó hűtő teszt Bővebben: link ezt nézdd át. A Cu valamivel mindíg jobban teljesít.

[Szerkesztve]

'' Ne félj a tökéletességtől! Úgysem éred el sohasem.'' - by Dali

(#687) szilchi válasza e.vid (#686) üzenetére

szilchi
(őstag)

Thx,tényleg jó tesz volt.És az én procim 400Mhz-el gyengébb mint a tesztben,szal elég lesz teljesítményben a 7000-es széria.

Kawasaki---Let the good times roll

(#688) Atic

Atic
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Hali!
Nagy dilemmában vagyok. Van egy 9600XT-m és kéne rá egy jó kis Zalman hűtő. A ZM80D-HP és a VF700 AlCu között vacillálok. Mégpedig azért, mert már vannak a mem chipeken bordák mindkét oldalon, és a ZM80D-HP alá nem férnek be. Márpedig ha leveszem, akkor negyon melegek a ramok. Tudom, hogy a hűtőhöz vannak kis bordák, de nem hiszem, hogy jól lehűtené, OP-1 nélkül meg pláne nem, márpedig a ZM80D-t amiatt venném, hogy passzívan is lehűti a kártyát kevés terheléssel, így teljesen hangtalan, húzás nélkül. Tehátén inkább a VF700-ra hajlok, mert az rendesen fúj az egész kártyára, és viszonylag halk is, de várom a véleményeket!

(#689) Sianis válasza Atic (#688) üzenetére

Sianis
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nos ha halkat akarsz, akkor 80D-HP, de csak ha jól szellőzik a házad. Ha nem, akkor VF700-at vegyél, viszont az már nem passzív, egészen más dolog, mint egy profi haetpipeos megoldás....

"Mo-mo-mo-move your legs like a monkey man"

(#690) al_age válasza Atic (#688) üzenetére

al_age
(senior tag)

az előző kártyámon (connect3d 9600xt) zm-80d volt a saját rambordáival passzívan
problémamentesen ment

A fekete lyukak olyan helyek, ahol Isten nullával osztott. 8 hobbit = 1 hobbyte?

(#691) killahdrums

killahdrums
(senior tag)

Bocs, de ezt még ide kell raknom! :DDD

A CNPS7000B-Cu LED ''megvilágítja'' a VF700-Cu-t... :P

Bővebben: link

There is no God, just Technology...

(#692) netrunner

netrunner
(újonc)

Sziasztok!

Tegnap vettem egy Zalman cnps7000b cu-t de sajnos van egy kis probléma vele (vagy az alaplappal nem tudom). Szóval a helyzet az hogy beszerelése óta csak kétszer sikerült bebootolnom, amúgy mindig csak a power led villog hogy suspend üzemmódban van (legalábbis az alaplap leírásában ezt írták a villogásra). A zalman doksijában meg olvastam hogy néhány alaplapot érzékenyen érint az alacsony fordulatszám, és esetenként be sem bootol.
Volt már valakinek hasonló problémája? (Bocs hogy nem olvasom végig a topicot)

És még egy kérdés: kötelező a fordulatszámszabályzót használni? Nem lehet direktben az alaplapra kötni a hűtőt? (csak azért kérdem mert kicsit problémás a fordulatszámszabályzó kivezetése)

(#693) Cygnus válasza netrunner (#692) üzenetére

Cygnus
(újonc)

Sziasztok!

Én is beléptem a Zalmantulajok táborába egy cnps7000b alcu-val és egy zm80d-hp+op1 -el, nagyon meg vagyok elégedve velük. FX5600-om (Asus V9560TD) van és passzivban ugyan annyi a hőmérséklet, mint gyári hűtővel (kb 64 Cfok), azért rátettem az op1-et is, silent módban teljesen hangtalan nálam :) és igy kb 10 Cfokkal hidegebb a kártyám (GPU+RAM).

Én fordszám szabályzót nem kötöttem be, szóval (természetesen) lehet anélkül is. Nekem a P4P800 Delux alaplap szabályozza a fordszámot :)

[Szerkesztve]

(#694) Atic válasza al_age (#690) üzenetére

Atic
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Bocs, de lenne még egy kérdésem. Meg tudnád nekem mérni, hogy mennyi a távolság a ZM80D bordája és a kari felszíne közt? Alul is, felül is. Ha nem jelent nagy gondot. Csak mert tudni szeretném, hogy alá férnek-e a mostani bordáim...

(#695) gege71.hu

gege71.hu
(PH! addikt)

Ide is beírom hátha van vkinek:
Szóval OP1-es ventihez felfogatócsavarokat keresek amivel a 80D-s vga bordára fel lehet fogatni a ventit.
Otthon megtaláltam a ventit, a Zalman feliratú rácsot meg a 5/12V os átalakítót amit molexre lehet kötni, de a rögzítőcsavarok elkallódtak.
Akinek van elfekvőben ilyen csavarja(2db) vagy tud szerezni azt nagyra értékelném:)

(#696) al_age válasza Atic (#694) üzenetére

al_age
(senior tag)

a gpu felőli oldalon kb 16 mm, a másikon kb 8 mm

nem kell aggódnod a ramok miatt, az én esetemben bőven megfelelt nekik a zm-80d bordája

A fekete lyukak olyan helyek, ahol Isten nullával osztott. 8 hobbit = 1 hobbyte?

(#697) Atic válasza al_age (#696) üzenetére

Atic
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Húzva, vagy alap órajelen? ez az utolsó kérdésem :U...

(#698) al_age válasza Atic (#697) üzenetére

al_age
(senior tag)

alap órajelen használtam általában kb 2 napot ment húzva, ha jól emlékszem 330 mHz-en voltak a ramok, de akkor sem volt gondom vele

(#699) Atic válasza al_age (#698) üzenetére

Atic
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Ok, köszi mindent :))

(#700) al_age válasza Atic (#699) üzenetére

al_age
(senior tag)

bitte sün:)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.