Akkor mar en is sorolom, mim van:
- tap: ZM400B
- proci: ZNPS7000A-Cu
- nb: ZM-NB47J
- vga: ZM80C-HP + ZM-OP1
- haz: ZM-F1
Es tervbe van veve ZM-2HC1 vagy HC2.
Ennyi! Es semmi gondom sem hangerovel, sem meleggel! Es imadom a csendet... 
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Milyen egeret válasszak? Kérdés előtt olvasd el az első hsz-t!
Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható - hozzászólás előtt olvasd el a #1 hsz-t!
Nagy FEJhallgatós topik (Kérdezés előtt olvasd el az 1-es hsz.-t)
Milyen cserélhető objektíves gépet (DSLR, MILC, SLT)? Olvasd el az első hsz.-t !
Fotós táskák: minden, ami ide tartozik. Milyet? Miért? Minek?
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
littlejohnny
(tag)

-Jackson-
(őstag)
Fontos kérdésem lenne:
egy asus fx5900-am van. ahogy néztem a zalman oldalán a ZM80D-HP install útmutatóját, fura dologra lettem figyelmes. ott a ram hűtőbordákat kétoldalról kell feltenni, az én karimon viszont a ramok kettesével (4*2), de egy oldalra vannak felszerelve. ez még a kisebbik gond lenne, mivel a bordák elférnének egymás mellett is, de a gpu hátoldalán (ahova szintén fel kell rakni valamit), ilyenkis kondik vagy nemtudommik vannak. erre rá tudom rakni az odavaló alkatrészt? mert az útmutató szerint valamiféle hőátadó ''matricával'' kellene odarakni, de a felület közel sincsen a síkhoz! félek, hogy esetleg az asus karija inkompatibilis ezzel a cuccal. ha valaki került hasonló helyzetbe, szóljon lécci, mert így nemmerek megvenni egy tizenkét ezres hűtőt 
előreis köszi
الله أكبر | [J][A][K] [10][Q]

Monya78
(PH! kedvence)
Hátoldalon milyen magasak a kondik???
Keressél már egy pár képet a neten a videókaridról, hátoldal is legyen...
és linkeld be...
Olyan a gyomrod mint a gumicsizma...nem engedi be a vizet.

-Jackson-
(őstag)
1-2 milliméteres dolgok... most néztem nv silencert a honlapján, és az alapján a ramok úgy állnak, mint a 6800-as kártyákon, tehát ''ránézésre'' az nv silencer 5-ös talán jólenne. itt jól látszik, ahogy a hűtő a ramokkal érintkezik Bővebben: link
a kártya alja (beszerelve teteje) telivan ijen 1-2 millis akármikkel, csak nem tudom, erre hogyan fexik fel a zalman hűtője 
már rajtavan a gépen a zalman matrica, nemszeretnék arcticot venni 

Monya78
(PH! kedvence)
A Zalman borda 0,5 cm-re van a hátlaptól tehát, nem zavarnak a 1-2mm-es alkatrészek....
Keress egy pár zalmanos képet...nézd meg mekkora rés van a borda és a kari nyákja között...
A Te kariddal is kompatibilis a Zalman ZM80...-t
Bővebben: link
Bővebben: link
[Szerkesztve]

-Jackson-
(őstag)
megnéztem az útmutatót vagy 5-ször most, tényleg csak a GPU-val érintkezik, akkor már csak egy apró kérdés: nem gond, ha a párban lévő ramokon egyiken kisebb másikon nagyobb a borda? ( mivel ezeket a kétoldalas memocsip elrendezéshez tervezték ezekszerint, nálam viszont egymás mellett vannak, nem alatt) 
Ui.: köszönöm a segítséget 
[Szerkesztve]

-Jackson-
(őstag)
nah minden okés, megrendeltem a hiányzó alkatrészeket (ZM80D-HP+OP1, és a harmadik ZM-F1), holnapra itt is lesz 
mégegyszer köszönök minden segítséget

TeeJay
(PH! kedvence)
Nekem ZM-NB47J
van a chipseten meg a Geeforce 2 chipjén is
baromi jó és legalább zajtalan
szóval nekem bejött a dolog nagyon
és 2ezret megért a halkság
gondoljunk bele hogy 2 kis 4centis venti távozott a házból ami azé elég recsegős hangot adott
szóval nekem full bejött
Nikon D90 + AF-S DX VR 18-105mm + SB-900 + MB-D80 : http://href.hu/x/bl3a kedvenc fotózási témám :-) http://href.hu/x/cgxs

GrotESC
(tag)
Nekem zm-2hc2-om van. Vinyo hangot nem hallok, es talan meg a hutesben is segit vmit. A r@d!kalmodon olvastam rola tesztet, es ha jol emlekszem ott volt, hogy feltetel elott bekentek szilikonnal a vinyo oldalat, hogy jobban leadja a hot. Ezt en nem tettem +. (Nem volt mellekelve szilikonpaszta.) Esetleg vki hasznalja igy a sajatjat?
Lusta vagyok szetszedni, de ha nehany fokot lehet igy nyerni, lehet +teszem.
Mindenhol jó, de legjobb a Garfield!

TeeJay
(PH! kedvence)
szerintem hagyd azért a pár fokért
alapból úgy vagyok hogy egy vinyót minek hűteni?
az a cucc tetszetős és kafa lehet ha a rezgést is elnyelni
de ne kenegesd be azért
én csak ezen a véleményen vagyok
Nikon D90 + AF-S DX VR 18-105mm + SB-900 + MB-D80 : http://href.hu/x/bl3a kedvenc fotózási témám :-) http://href.hu/x/cgxs

Monya78
(PH! kedvence)
Memóhűtővel csak annyi dolog van, hogy a leggyengébb láncszem törvény fog érvényesülni, tehát amennyit a kisebb bordák bírnak annyira lehet húzni a memót...esztétikailag meg hát egy kicsit furcsán fog kinézni...
Esetleg a memó hűtőket megtartod /a későbbi eladásnál pozítívum/
Vagy eladod /sokan rácsapnának/, és veszel nagy bordás 8 egyforma ramhűtőt /1,5 cm magasságig fér be/

MoP_FX 57
(őstag)
Viktor77:Nagyon komoly az a 2,6C proc ami alapon 44fokos -5 v 7.Haver 2,8C-je alapjaraton 23-25 fokos aztan egy nagy jatek utan felszokik 31-re.Bocsi ezt nem hagyhattam ki.

Veriakilis
(őstag)
Nekem csak a proci hűtőm Zalman.
CNPS 7000A-Cu.
Elég csendes. Bár a codegen 350W táp 12 cm-es vetntillátora csendesebb.
Szeintetek mekkora az a max hő amit egy p4cel. 2000 elvisel.
Próbáltam ventillátor nélkül működtetni, de egy idő után (50-52 C)mindig megsajnáltam a procit. Nem vártam megmég kikapcsol.
A spagóca a kondenzátor, és az illesztőtrafó nevében térjetek meg. http://www.heatpipes.tk/

Viktor77
(MODERÁTOR)
Nem teljesen értelek. Miért komoly?
Amúgy kicsit túlzásokba estél. Szobahőmérsékleten (23-25 fok), hogy lehet ugyanennyi a proci is? Megsúgom, sehogy.
Nem Asus lapja van véletlenül haverodnak?
Bazinga!

Suliro
(őstag)
Én veszek 4 db 0.5 cm-est meg 4 db 1,5 cm-est és várom a hatását. Meg egy vagy két F1-et. Ma leszedtem a Speedfant, úgy hogy indulhat a halkság
.
I believe in Dodge power!

Suliro
(őstag)
Az nem létezik. Miután beindul már 30 fok körül kell lennie. Hosszabb használat után 43-49 fok között. Esetleg nem vízhűtője van? A proci kap feszültséget és üzemel is, minél gyorsabb, annál melegebb. A tied is elég hamar vissza kellett volna fogja magát. Az én amd-m(2000+@1848mhz) Fél óra játék után 48 fok, de ezt tartja is stabilan.

cadarn
(kvázi-tag)
A kérdésem a következő, Zalman CNPS7000a-ALCU hűtőt szeretnék venni, a következő alaplapokra kellene hogy felmenjen de ahol a két lyuknak kellene lennie ahova becsavarozom a hűtő csavarjait müanyag keret van, szerintetek rá lehet tenni ilyen hűtőt?
Két alaplap:
K8V SE Deluxe --->Kép:Bővebben: link
K8N-E Deluxe --->Kép: Bővebben: link
''Ez kizárt dolog mert nem tudom!''
azt a keretet szerintem el kell távolítani! És a csavarok helyére mennek a Zalman csavarjai.
Az a keret is azt szolgálja, hogy a hűtőket lehessen rögzíteni, de a Zalaman egészen másként rögzít, nem beakasztós módszerrel, hanem alaplapra kell rögzíteni azért, mert kicsit nehezebb a hűtő, és félő, hogy keretet letörné. Szóval szerintem keret le és helyére mehet a hőn áhított CPU hűtő!
"Mo-mo-mo-move your legs like a monkey man"
Sőt 100%, mert a 7000-esnek a csomagjában ehhez a sockethez vannak kis emelkőoszlopocskák, amik kb akkora magasságra emelnek, mint ez a műanyag keret! Szóval tessék nyugodtan megvenni, mert nem lehet baj, csak egy kis kézügyesség és máris indul a Zalman CPU fagyasztó lopakodó hadművelet!
Sok szerencsét és üdv a Zalaman klubban!
[Szerkesztve]

cadarn
(kvázi-tag)
Köcci az infót!!! 
''Ez kizárt dolog mert nem tudom!''

Loretto
(MODERÁTOR)
leviszen benzinkutra azt magasnyomásúval adok neki 
Soirée...

MoP_FX 57
(őstag)
Na most en fogok sugdosni:18-20 fokos a szoba es Gigabyte alaplap 

MoP_FX 57
(őstag)
Na most Neked is megsugok valamit ez teljesen huto fuggo:Mindenki mondja nekem 38 fokos alapjaraton az AMD-m aztan jatek utan olyan 50-55 kozott van akkor az en hutom miert tudja ezt megcsinalni:Most pl 38 fokos a proci es ha jobban elkezdek jatszani akkor sem ereszti 43-44-45 fole! 

goldberg
(lelkes újonc)
Mop-nak igaza van amugy az en procimrol beszelt jatek utan sem melegszik 32-33 fok fole.
A potenciális áldozatok szama vegtelen

Suliro
(őstag)
Biztos nem húztad. Nagyfeszültségen( mint az enyém 1,85-ön) már grillcsirke süthető vele
. Mondjuk nekem csak egy szerény Spire Whisperrock!(rézmag) hűt. Olcsó, halk, egész jó.

Tsabi5
(lelkes újonc)
Ne haragudjatok, de ha így folytatódik tovább ez a színvonalas fórum, hogy ilyen dolgokat írnak, hogy 30 fokos egy proci terhelt állapotban (játék közbe), az ismételje át a fizika tudományait, mert elég tájékozatlan!
Ne haragudjatok, de vízhűtéssel nem lehet alap állapotban 39 fok alá vinni!
A Zalman meg amúgy is gyengébb hővezető tulajdonságokkal rendelkezik, de ez oda van írva minden egyes borda esetében a tájékoztatóban, csak olvassátok el figyelmesen!
Inkább TT Silent tower, vagy Coolink hűtők, vagy Cooler Master!
Sokkal jobbak halkabbak!
Nekem is van ZALMAN cuccom egy NB47J teljesen tökéletes!
Mellesleg a ZM-F2 silentben nem nyom annyira sok levegőt (38 CFM), mint ahogy írják, egy oldalon figyelmeztetnek is rá, hogy elírás, valójában 28 CFM!
A pénz nem boldogít, csak ha van!

Loretto
(MODERÁTOR)
nekem is fura.főleg ha mondjuk nyáron 35fokos a lakás. 
Soirée...
cnps7000cu, zm80d-hp+op1
tehát átlag 'zalmanjúzer' vagyok 
Lenovo Thinkpad + Samsung 830 SSD

Suliro
(őstag)
Az ilyen kamu-jackek nem nagyon kellene idejárjanak. Szerintem teljesen nyilvánvaló, hogyha valami üzemel az hőt termel, főleg ha árammal működik 

Jim Tonic
(PH! kedvence)
Reserator 1 tulaj vagyok. Leírtam egy másik topikban, hogy egy 9800pro és egy 2800+-os bartonnal kifektettem a cuccot. A VPU XT jeleken ment, a CPU 3200+-on. FarCry volt a tettes. Túlmelegedett a cuccom, a proci vétett a számolásoknál, így restartolt a gép. Ha nem tekerem a 9800pro-t, akkor semmi gond.
Viszont legalább nincs venti a gépemben, leszámítva a tápot, de az meg egy Zalman ventivel bír, így abba sem halok bele.
CNPS7000A-Cu-m volt, levett oldalú géppel segédventik nélkül 53°C (idle) és 56°C volt egy 2500+@3000+(FSB400) enyhe használat közben. Game közben 59°C.
Bajom nem volt vele, mert halk, de én nem tudtam vele olyan eredményeket produkálni, mint néhányan (valótlanul
) írnak.
de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

MoP_FX 57
(őstag)
Ok,igazatok van de remelem kapok majd egy kepet.

goldberg
(lelkes újonc)
Miert olyan hihetetlen hogy 19 fok van a szobamban es 25 fokos a CPU-m

MoP_FX 57
(őstag)
koszi,na vegulis a Te Cpu-drol van szo

MoP_FX 57
(őstag)
Ja bocsanat, nem vizhuteses, de ha Te 40 fokos vizzel hutod akkor nem is csodalom.Egyebkent mar sokszor kijeletettem ,hogy Goldbergnel 18-19 fok van,tehat a 25 fok nem nyari homerseklet. Mas: a flamet befejeztem mivel nem tudok kepet felrakni de ha akarja valaki akkor szivesen atkuldom.Egyebkent ez nem Prescott tehat igy nezzed.Megint mas:Mar nekem is sikerult 38 fokra leszoritanom AMD-met zart hazban es szobaban 18 fok volt.

Suliro
(őstag)
He, retekegér. Ne kamuzzá' már! Tudod Northwood, Prescott, stb. else Pentium 4 termelni nagyon-nagyon sok hőt. Tudod üzemel. Nem veszed észre, hogy mindenki hülyének néz téged, meg a haverodat, mert ilyen marhaságokat beszélsz?

goldberg
(lelkes újonc)
Jo nincs kedvem vitazni gondold azt amit akarsz en ugy gondolom hogy a meromuszer nem hazudik am lehet hogy igen.

Suliro
(őstag)
Látom a topic nem túl sikeres, hát igaz nem nagyon van mit dumálni, de érdekes, hogy a Zalman procihűtővel kapcsolatos topicot gyakrabban látogatják. Amúgy a Speedfan nem megy Kd-7ttel, valószínű, hogy a Via déli híd miatt. Valahol olvastam, hogy ezeket nem nagyon kamálja.
Epoxon sem megy, de vettem inkább egy Aerogate 2-t, és ezzel minden ventillátort tudok szabályozni, nem csak az alaplapikat...

Suliro
(őstag)
Az viás, vagy nforce-os? Az epox?

zem
(lelkes újonc)
ZM-2HC2 tényleg csak a zajt csökkenti, de azért is vettem, kb. 2-3 fokot hűt a vinyón
CNPS-7000A-Cu nagyon halk, a proci A64 3000+ viszont 48-53 fokos állandóan, az abit alaplap mérése szerint, szerintem kevesebb
ZM400B táp, hangja nincs
és nv silencer 5 jön a héten a 6800-asra
nforce

Totinkhamon
(újonc)
Sziasztok! Ha valaki tudna segíteni, megköszönném. Én egy Zalman CNPS-7000 ALCU-t vettem, de most alaplapot is cserélni szándékozom. AMD-s platformon milyen alaplapok felelnek meg ehhez a hűtőhöz? Előre is köszi.
csak azt kell megsasolni, hogy van-e két lyuk a socket mellett, tehát, hogy a csavarokat tudod-e rakni majd valahova. Ha van akkor elvileg fel kell neki menni, de azt is érdemes nézni, hogy a kondik milyen közel vannak, mert a CPU lefogató hozzájuk érhet, bár ennek kiküszöbölésére is vannak módszerek.

Suliro
(őstag)
Tudtok olyan ventiszabályozó progit, ami megy Viás alaplapokkal, és nem Speedfan?

Magnat
(őstag)
Hali, nekem pont ez a párosítás van, szal felmegy rá. 1ébként 3gigás NW-t nyugalmi állapotban 43-44 fokra hűti, ha nagyon megfingatom, felmegy 55-re is, de inkább 49-52 körül általános (a cooler fullon megy, de nem hangos, elnyomja a geforce 6800 coolere, de az sem durva). Ja, ehhez hozzátartozik, h az egész ház ki van bélelve polifoammal, így oldalról nem jön hideg levegő ... most akarok előre is berakni egy rendszerventit, ami tolja be a hideget. 1ébként már vannak jobb 6ásfokú cuccok: http://prohardver.hu/rios3_content.php?mod=20&id=437
Az élet drága dolog, de az árban benne foglaltatik az évenkénti egyszeri Nap körüli utazás is.

Loretto
(MODERÁTOR)
Bővebben: link ha itt nincs a lapod, akkor nem lesz gond.
Soirée...

Suliro
(őstag)
Úgy látom ez a topic el fog tűnni a süllyesztőben 
Akkor feltámasztom!
Én egy Zalman cpu blokkot akarok venni vízhűtéshez! Így aztán úgyérzem engem is érint a topic.
Lenne egy kérdésem is, azt olvastam, hogy ez a blokkocska (asszem amd xp-n)
nem rögzül rendesen, elmozog. Nagyon remélem ez a használt alaplap miatt van, amúgy a reserator (?) teszjéről beszélek a radikalmodon.
Tehát ez ugye nem a Zalman hibája (hogy is lehetne) és tökéletesen alkalmazható ez az én S-478as alaplapomon?
-{PoH}- Patriots of Hungary (Battlefield3,Crysis2 klán) || Fysiikka || Eladó cuccok: http://href.hu/x/a6uw ||