Én is használok egy aljzatról két ventit, elosztóval, igaz ezek pontosan ugyanolyanok.
Bazinga!
Milyen egeret válasszak? Kérdés előtt olvasd el az első hsz-t!
Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható - hozzászólás előtt olvasd el a #1 hsz-t!
Nagy FEJhallgatós topik (Kérdezés előtt olvasd el az 1-es hsz.-t)
Milyen cserélhető objektíves gépet (DSLR, MILC, SLT)? Olvasd el az első hsz.-t !
Fotós táskák: minden, ami ide tartozik. Milyet? Miért? Minek?

Én is használok egy aljzatról két ventit, elosztóval, igaz ezek pontosan ugyanolyanok.
Bazinga!

Nekem is C van, befér. Azért írtam, hogy mindegyik alá... 
"... ami van, széthull darabokra."

ezek 12 voltot adnak, ha a biosban nincsen bekapcsolva valami hőmérsékletfüggő szabályzás, akkor értelemszerűen a feszültség a hőmérséklet függvényében változik
A fekete lyukak olyan helyek, ahol Isten nullával osztott. 8 hobbit = 1 hobbyte?

Namost nálam nem változik, mert ez egy olyan alaplap, emi nem változtatja a feszültséget a hőmérséklet függvényében (Gigabyte)

akkor kösd rá a két ventit, de mindkettőt a szabályzó után!
legrosszabb esetben az történhet, hogy kevesebb áramot kapnak, ezért lassabban fognak forogni, vagy nem indulnak el - ám szerintem nem lesz semmi baj
A fekete lyukak olyan helyek, ahol Isten nullával osztott. 8 hobbit = 1 hobbyte?

Természetesen mindkettő a szabályzó után lesz rákötve, hisz ezért a felhajtás.
Köszi szépen!

Még annyit valaki legyenszíves megmondani nekem, hogy amikor arról van szó, hogy ''5 V-on elég csendes'', ''rakd 5 V-ra'', stb, és mindez 12V-oseszköz esetében, akkor mire kell gondolni? Hogy csinálok a 12V-ból 5-öt?

vagy a szabályzóval letekered, vagy zalman zm-f1/f2 ventikhez adnak ellenállást ami 5-öt csinál belőle, vagy kapható molex átalakító 2*5volt + 2*12volt végződéssel![]()
![]()
الله أكبر | [J][A][K] [10][Q]

Köszi...
Tehát ez a nagyobb négylyukú csatlakozó, ami a vinyóba is megy, az az 5 V ezekszerint...
Ilyen van a 12 cm-es ventimen is, a négy lyukból csak kettő van bekötve...
Próbáltam, rádugtam, de nem vettem észre, hogy lassaban ment volna, vagy halkult volna.

jaj édes jo istenem!!!!!!! szoval szerinted a Codegen xarabb az Enermax-nál, ez 1értelmű! de ebböl arra lehet következtetni hogy szerinted a Chieftec-nél meg jobb!

Deego

ÉS ér valamit? Az enyém ramjai égetnek olyan melegek, és csak 530-on mennek.
I believe in Dodge power!

a fehérek az 5 voltok, a fekete 12
الله أكبر | [J][A][K] [10][Q]

Nekem van a 120Gb-os Samsung wincsimen egy ZM-2HC2 és a Sapphire Radeon 9800Pro-mon egy ZM80C-HP + OP1!!!!!! Részemről ennyi!! Megvagyok teljesen elégedve ezzel a gyártóval!
Deego

ami a vinyóba megy 4 pines csati (molex), azon a sárga drót +12V, a piros +5V, a kettő fekete pedig test
mit ajánlotok egy 3400-as athlon 64-nek?
Mi a különbség a CNPS7700B-CU, és CNPS7000B-CU között?

Tiszteletem. A próblémám egy alaplap proci cserével kezdődöt. Asrock p4v88 celeron D 2600mhz cpu mag megvásárolásakor. Két hét alat 25eft-ot költöttem csak a hűtésre. Viszont most kezdi meghálálni a befektetett munkám. A próblémám volt az, hogy 60 fok főlé emelkedet és mindig újra indult egy bizonyos ídő után. Ez tartósá vált és a biosban bele sasoltam és a cpu hőmérséklet 60 fokot mutatot. Ekkor határoztam, hogy veszek egy házat. Egy chastek lanpartys 1018. Ami teli lehet rakni ventilátorokkal. Első részben alul befelé, bal oldalt hátul befelé, Felül középen befelé, 2 darabb 8 cm, 1 db 9cm-es ventilátor hűtik a rendszeremet. Plussz 1db system hűtő ami kifelé fújja. A tápom a proci felet van, ami kiviszi a meleget és elég jól jelzi az ott úralkodó meleget. Viszont ma raktam bele egy cnps7000B típusú Zalman réz magos csendes cpu hűtőt. Viszont van hozzá fordulatszámlálója és az alaplapba dugva max 2400 fps tud. Ha semán csak a fan ba dugom 2700fps-el megy. EZt szeretném 5 fordulatra hogy tudnám feltekerni, vagy veszet űgy ez? A válaszokat előre is köszönöm szépen és remélem nem kell kalapácsal meg oldanom a helyzetett.
Egy kis teszt a mostani helyzetemről: call of duty fps játékkal teszteltem le. Ha fel max-ra csavarom és cpu cool folyamatosan figyeli, melyet egy grafikon segítségével vissza néztem. Így max 54fokig ment fel és egy ídő utáni lassulást is tapasztaltam, de ez most nem jelentkezet. Folyamatosan 1 órán keresztűl tartotta az 54 fokot és nem lassult be. Ha ennél jobb hűtő ventit tud az ossza már meg velem az észre vételt és részletesen pedagokusként írja le a tapasztalatát. Ezt meg köszönöm és folyamatosan olvasom, majd a topikot.
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat..:)

Szerintem jobb lenne a hűtésed ha kevesebb venti fújna befelé.A meleg nemigen tud kimennia házból. Én így raknám őket.
elöl - befelé
oldalt - befelé
hátul - ki
a ház tetején - ki
A Zalmant meg a fordulat szabályzóra kötném.
[Szerkesztve]
'' Ne félj a tökéletességtől! Úgysem éred el sohasem.'' - by Dali

A 7700-as az nagyobb, nem 9-es, hanem azthiszem 12-es venti van benne... Az a legújabb a cnps sorozatból.

Na, tényleg köszi nektek a válaszokat!
Ma megvettem a kis kék Zalmanbordát. Jellemző, hogy 4 bolt végigjárása után végül a Mustárban volt
(Kecskemét)
Szép és jól hűt és nincs hangja.
Először szívtam, mert azthittem elcsesztem valami a vidkarin a sik huzigálással, meg nyomogatással, meg törölgetéssel, de kiderült, hogy csak a drrivert kellett újraraknom. Töltődött az XP, de utána kikapcsolta a monitort. Nem értem, hogy 4-5 slotból kivétel-visszarakás után miért pont akkor kellett felülbírálnia a drivert, mikor rátettem a bordát... Hogy a szívbajt hozza rám. Nem lett volna most kedvem új karit venni.

Hát egy bibi, hogy ha fordulatszámra kötöm akkor kevessebb fordulatszámot ad ki:2300. Ha simán dugom az alaplapi fun csatiba, akkor 2800 fordulatot produkál. Most egy átalakítóban dugtam és a vincseszter aljzatán megy a cpu hűtő a fordulatszám szabályzó rajta, de ezt nem tudom figyelni, hogy menyivel hajtsa meg a ventimet. Szavaz ennyi pénzért jobbra számítottam, de a procim nagyon túl melegszik valamiért. Azért köszönöm a választ.

Nekem a házban 2db 120mm-es venti van hátul , ezek kifelé dolgoznak. A Zalman 7700Cu
szabályzóra kötve 1100-as fordulaton 35C-re hűti le a cpu-t.Ha nem kötöd az alaplapra
mi alapján állítod be a fordulatát?Ha a házból nem viszed ki a meleg levegőt akkor nem sokat fog változni a helyzet.

Nekem is közvetlenül a tápra van kötve (tegnap óta) egy átalakítóval, és egy y-lábellel a Zalman szabályzópotijára kötöttem a 120-as házventit is.
Valóban nem írja a fordulatszámot ha nem az alaplapi 3pin-re van kötve, de kit érdekel? tudod, hogy letekerve kb 1400, feltekerve meg 2400...

Ja, azt nem írtam, hogy nem fordszámszabályzós az alaplapom, Gigabyte.így nincs jelentősége.

Az CNPS7000B-Cu-n 9 centis venti van! a másikon meg 12 centis!
Deego

akkor nem lehet a cpu hűtő felfogatasa a rossz? jó szorosra huztam meg. Gondolom ezt lazábbra kell engednem, vagy több szilikon zsirt tegyek rá?
Gondolom neked nem celeron d 2.600 mhz es procid van, mint nekem?
[Szerkesztve]

Egy CNPS7000B-Cu Silent Mode-ban elbír egy 3.0Ghz
vagy nagyobb Prescott-ot???
Prescott EM64T

e.vid úr szerint igen. Nekem 2600mhz celeron D van és feltekerve 45fokot mutat, de ha játszok 57fokig megy fel max.

Nem tod hogy egy ASUS P4P800 GD/SE alaplapon + Codegen házba elfér-e a CNPS7700-Cu???
Szerintem nem fér el!!!
Prescott EM64T

Nem kell lazábbra engedni.Legyen a procin vékonyan,egyenletesen paszta ( a túl sok sem jó ) és jól meglegyen húzva a hűtő.Nálam egy 3.0@3250GHz-es prescott dolgozik.A ház egy Chieftec BA-02-es. Próbáltad a ventiket úgy ahogy az#518-as hsz-ben javasoltam?

Nekem nem a 7000B-Cu van hanem 7700Cu.Igen, silent modban is lehűti a procimat 34-36C-ra.Az én beállítsom egy példa volt norbertx-nek arra,hogy nem biztos, hogy jó ha sok venti fújja be a levegőt és nincs ami ki is vigye a házból.

*moderálva
Bash
Nem tod hogy egy ASUS alaplapon és egy Codegen házban elfér-e a 7700Cu - szerintem nem fér el a táptól, de javíts ki ha tévedek!
Prescott EM64T

Ha az alaplapod felső széle és a táp alja között van 31mm akkor elméletileg belefér.De nézdd meg itt :Bővebben: link
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]

Akkor ez a proci ennyit tud szerintem. Viszont több ventilátort kifelé fújtattom és max kemény használat melet 50fokig megy fel. Köszönöm a segítséget, de ez nyáron vízhűtésre állok át. A procim 60 felet már nem stabil, újra indul és belasul tőle a játék. A videom karim max 35 foknál felfelé nem megy. Most elő befelé felül kifelé hátra raktam az oldalsót kifelé System is kifelé és a tápom is kifelé viszi.