Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#251) cain69 válasza lamer666 (#249) üzenetére

cain69
(őstag)

?! :Y fenyegetőzz kermivel. egyébként hol vetted?

Life is death, death is life. No life, no death. Life is life, death is death.

(#252) Hackker

Hackker
(újonc)

Hi!

Érdekelne hogy ez a ZALMAN 7700 CU kompatibilis-e egy MSI K8N Neo 2 Platinum 54G alaplappal????Honlapját néztem és nem jön be a támogatott alaplapok listálya!!!!??
Valamint,hogy a kisebbik testvére a 7000BCu beletehető e mivel hallottam egy két dolgot imitt ammott,hogy gond van a beszerelésével!!Most ezekből mi az igazság??Jólenne ha valaki tudna segíteni mert tanácstalan vagyok ez ügyben!!!

Előre is THX!

(#253) turran

turran
(újonc)

Sziasztok!

Az új gépemben egy Zalman CNPS7000B AlCu hűti a 2.8-as Celeron D-t (A CPU nincs húzva) 1800 Rpm-re van feltekerve a venti, viszont így (3 óra üzemelés után) 52C-ot mutat az Asus Probe, ami nekem elég soknak tűnik. Ez mennyire elfogadható? Nem szeretném magasabb fordulatra húzni a hűtőt, mert akkor már hallani a hangját.Van valami 5leteteke, mit lehetne csinálni?
Előre is kösz a tippeket!

T.

(#254) kribe válasza Hackker (#252) üzenetére

kribe
(őstag)

Sajna még nincsen kész kompatibilitási lista ahhoz a hűtőhöz. Egy haverom olyan alaplappal tervezi a beszerzését, ha összejön neki beszámolok róla. azt tudom hogy a 7000-es csak akkor fért el ha nem tettél a videokártyára is zalman passzív hűtőt, szóval fene tudja :)

egyébként lehet hogy elszabtam a zalman tesztet a boltban, az install útmutató filmecskét megnézve szerintem a srác 90 fokkal elfordítva akarta rátenni, és azért ütközött a pöcök a chipset hűtő bordával. ez újabb tesztet kíván :U

My soul was removed, to make room for all this sarcasm.

(#255) Hackker válasza kribe (#254) üzenetére

Hackker
(újonc)

Az nagyon jó lenne mert érdekelne de nagyon!!:DDÉn meg az rögzítő alátétről hallottam valamit hogy az nem stimmelt bár eszt nem igazán értem,hogy miért??!:(
Így az alaplapot nézve rá kell,hogy férjen!!!!!?:F

(#256) cain69 válasza turran (#253) üzenetére

cain69
(őstag)

1800rpm az nem az alsó határa a fordulatszám-skálájának? ha igen, akkor ne csodálkozz.

Life is death, death is life. No life, no death. Life is life, death is death.

(#257) -Jackson- válasza cain69 (#256) üzenetére

-Jackson-
(őstag)

1400 az alja

الله أكبر | [J][A][K] [10][Q]

(#258) Loretto válasza -Jackson- (#257) üzenetére

Loretto
(MODERÁTOR)

1350 :Damugy nem tudom ezek a cerka D-k milyen forrófejűek, de egy asus lapban 52 fok, simán 60 fok.

Soirée...

(#259) Suliro válasza ByB (#244) üzenetére

Suliro
(őstag)

Helló. A x800xt-re felmegy valamilyen zalman? Én nem így tudtam, de biztos kiadtak valami új lábat.

I believe in Dodge power!

(#260) Suliro

Suliro
(őstag)

Állítólag a zalman vízhűtés két napon keresztül x800xt pe-vel, meg egy 3,9 ghz-en járatott prescottal nem megy feljebb 54 foknál. Két nap 3dmark2005 futtatás után.

(#261) lol válasza Loretto (#258) üzenetére

lol
(senior tag)

modosított prescott mag miatt elég melegek, inkább a szellőzéssel lehet ott gond > ami új ventiket >> több hangot fog jelenteni...

(#262) lol válasza Suliro (#260) üzenetére

lol
(senior tag)

erről tundnál adni vlmi linket? mer sztem a zalman vízhűtése annyira nem ütős, kiváncsi lennék arra tesztre!

(#263) Suliro válasza lol (#262) üzenetére

Suliro
(őstag)

A linket nem tudom megadni , de a pcguru 2004/13-as számában benne van. Nézd meg a honlapukat esetleg.

(#264) lol válasza Suliro (#263) üzenetére

lol
(senior tag)

ok thx, majd lehet megveszem...

(#265) Loretto válasza lol (#261) üzenetére

Loretto
(MODERÁTOR)

hogy halad igy reggel a topic.
arról mintha nem irt volna hogy milyen a házszellőzés. persze ez is fontos én kivettem a minap 21dB-es házventit mert hangos volt :DDD és 2-3 fokkal melegebb lett. de hátra sztem elég egy télleg halk venti mondjuk 14-15dB ami kb 1000-et max 1200-t

Soirée...

(#266) Monya78

Monya78
(PH! kedvence)

Hopsz..tényleng most Én is Zalman tulaj vagyok... van egy NB-47-es Chipszethűtőm :DDD

Olyan a gyomrod mint a gumicsizma...nem engedi be a vizet.

(#267) Loretto válasza Monya78 (#266) üzenetére

Loretto
(MODERÁTOR)

jó neked mert a az ic7-en nincs luk:(

Soirée...

(#268) Monya78 válasza Loretto (#267) üzenetére

Monya78
(PH! kedvence)

Kell egy kis barkácsolás...rá lehet azt, a nélkül is varázsolni... :DDD
Videokari memóriánál sincsennek lyukak, mégis rátesszük a bordákat...

Olyan a gyomrod mint a gumicsizma...nem engedi be a vizet.

(#269) Polacheck

Polacheck
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Használ már valaki 7700-as hűtőt? Kíváncsi lennék, hogy tényleg halkabb-e.

less qq more pewpew!

(#270) Suliro

Suliro
(őstag)

Nekem vszínűleg fel sem megy a lapomra a hűtő, szal, nem tudom megmondani.

(#271) kribe válasza Hackker (#255) üzenetére

kribe
(őstag)

Nos, leteszteltünk egy Zalman 7000-est egy MSI K8N Neo Platinum lapkában. A hűtő felülről nézve kb 1-1.2cm -re van csak a RAM moduloktól, és még 1cm-re sincsen a videokártyáról. A Neo 2 Platinum alaplapon a procifoglalat még közelebb is van a ramokhoz, és távolabb a videokártyától.A 7000-es hűtő tehát a procihoz közelebbi ram foglalatok fölé fog lógni, kérdéses hogy ütközik-e velük, viszont a videokártya irányába nagyon jól elfér. A 7700-as viszont egészen biztosan a ramok fölé lóg az egyik, és ütközik a videokártyával a másik irányban. Ez igaz a Neo Platinum és a Neo 2 Platinum lapokra is. Képeket is tennék fel ha működne az a < tetszőleges csúnya szó> kep.tar.hu :U

(#272) kribe

kribe
(őstag)

Remek, mire beírom készen is van a kompatibilitási lista. Itten van-e:
Bővebben: link

Inkompatibilis a Neo 2 Platinum

(#273) Polacheck válasza kribe (#272) üzenetére

Polacheck
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Vajon az én lapomra rámenne?
Dfi lanparty 865

less qq more pewpew!

(#274) kribe válasza Polacheck (#273) üzenetére

kribe
(őstag)

nincs a kompatibilis alaplapok listáján

a DFI LanParty UT Nf3 250 Gb amit venni szeretnék viszont rajta van :DD:DD:DD

(#275) Kabal2

Kabal2
(kvázi-tag)

Egy igen egyszerű, ám annál fontosabb kérdésem lenne...
Van e valaki közületek, aki hallott már olyanról, hogy meghalt volna egy ZALMAN táp valami miatt is, valaha?
vagy ez egyszerűen képtlenség? :Y

''Ha az a bemenő vektor elemei stacionárius tulajdonságú sztochasztikus változók, akkor a w súlyvektor elemei az a korrelációs mátrixának legnagyobb sajátérték vektorához konvergálnak.''

(#276) Loretto válasza Kabal2 (#275) üzenetére

Loretto
(MODERÁTOR)

én nem haloottam, persze ez nem mérvadó.

Soirée...

(#277) Hackker válasza kribe (#271) üzenetére

Hackker
(újonc)

Igen valóban nem jó rá!!!:(((:(((
Pedig reménykedtem benne,hogy jó lesz!Lehet,hogy megpróbálom beletenni azért a 7000B-CU-t asztán kiderül,hogy ramokkal meg vidikártyával el-e fér !!!:U
A hivatalos oldalon írják,hogy az kompatibilis de csak abban az esetben ha nem használ az illető ZM80(A,B,D) tipusú vidikártyahűtőt!!Hát majd kiderül egy próbát megér.....:P
Még jelentkezem ez ügyben:DD

(#278) -Jackson-

-Jackson-
(őstag)

kérdés:
zm80D alá befér e 15mm-es ram borda? eladtam a vga-mat, de a hűtőt megtartottam természetesen. a bordákat nem raknám fel újra, mivel nemigazi már a ragasztó rajta, de vennék újakat, találtam is elégjót, a revoltec bga freezer személyében, de azok magasabbak, mint a zalmané. már nem emlékszek, mennyi hely volt a rambordák és a nagy borda között.
valaki lemérné esetleg?

(#279) Sir McMonk

Sir McMonk
(fanatikus tag)

Hi Zalman tulajok!

Ki tudna nekem jövő hétre zm80C-t vagy zm80D-t OP ventivel és mennyi az annyi?

|-GABBERS UNITE-| Traxtorm Gangstaz Allied - The Hardest RULEZ!!!

(#280) TeeJay

TeeJay
(PH! kedvence)

Zalmanosok adjatok tippet

melyik a leghalkabb 8 vagy 12ventis zalman venti?

tudtok ajánlani nekem valamit?

ja és potiba a zalman az jó?
mert az is jó lenne nekem csak nem tudom hogy érdemes e zalmant venni

lécci adjatok tippet ebbe

egy GT SB 8centis van most tervbe véve a tápomba meg egy poti kellene rá

Zalman cuccokkal is meg tudom oldani?

Nikon D90 + AF-S DX VR 18-105mm + SB-900 + MB-D80 : http://href.hu/x/bl3a kedvenc fotózási témám :-) http://href.hu/x/cgxs

(#281) -Jackson- válasza TeeJay (#280) üzenetére

-Jackson-
(őstag)

potit csak a 7000b-n használom, a házat 2 db zm-f1 8 centis hűti 5 volton (van hozzá ellenállás, vagy lehet kapni ilyen 4-es elosztót, 2*5v, és 2*12). asszem a chieftec tápom a leghangosabb a gépben. de úgytudom amit venni akarsz ventit, az csendesebb a zalmannál (20dB)

[Szerkesztve]

(#282) t|-|om! válasza TeeJay (#280) üzenetére

t|-|om!
(KORREKTOR)
LOGOUT blog

Logikusan gondolkodva, a 12-es halkabb mert ugyanakkora fordulaton több levegőt szállít ergo kevesebb fesz kell neki mint a 12-nek ahhoz hogy ugyanannyit toljon.

[Szerkesztve]

Már fejből tolom a PH! linkek koordinátáját. Bökkenő csak akkor van, ha változik a felbontás. XD

(#283) TeeJay válasza -Jackson- (#281) üzenetére

TeeJay
(PH! kedvence)

mindössze 1 decibellel

de mivel tápba lesz oda meg amúgy se kell 12volton mennie mert felesleges annyi levegőt vinni egy 300as tápon

szóval azé kellene még egy potméter is nekem

a Zalman-nak meg van is olyan 1000forint körüli kész potija

ugye?

azt lehet kapni valahol?
tapasztalatok valakinek?

Nikon D90 + AF-S DX VR 18-105mm + SB-900 + MB-D80 : http://href.hu/x/bl3a kedvenc fotózási témám :-) http://href.hu/x/cgxs

(#284) TeeJay válasza t|-|om! (#282) üzenetére

TeeJay
(PH! kedvence)

nincs 12centis hely a házamon 1 darab se

te ismered a Zalman olcsóbbik potiját?
az milyen lehet?

(#285) t|-|om! válasza TeeJay (#284) üzenetére

t|-|om!
(KORREKTOR)
LOGOUT blog

Ha nincs 12-es helyed, akkor meg minek kérded, hogy a 8-as, vagy a 12-es venti a jobb?

Nem de sztem tök mind1. Zalman zalman.

Már fejből tolom a PH! linkek koordinátáját. Bökkenő csak akkor van, ha változik a felbontás. XD

(#286) TeeJay válasza t|-|om! (#285) üzenetére

TeeJay
(PH! kedvence)

nem a ventinek a mérete fontos
hanem a poti amivel lecsavarni lehet

behalok ha egy tippem se lesz hogy hol vegyek ilyet pesten

(#287) t|-|om! válasza TeeJay (#286) üzenetére

t|-|om!
(KORREKTOR)
LOGOUT blog

Bemész valamilyen elektronikai boltba és megkérdezed.

Nézd át ezt: Bővebben: link

[Szerkesztve]

(#288) Loretto válasza Sir McMonk (#279) üzenetére

Loretto
(MODERÁTOR)

trebron kollega foglalkozik zalmannal. őt érdemes felkeresni.

Soirée...

(#289) -Jackson- válasza TeeJay (#286) üzenetére

-Jackson-
(őstag)

#288, vagy itt: Bővebben: link

(#290) süti5

süti5
(senior tag)

Ezen a héten lettem zalman d-hp tulaj.
Ti4200-esre pakoltam fel, remélem, jól:) A lényeg, hogy passzívban szinte tűzforró mindkét oldala, húzni a GPU-t csak op1-el merem:) Eddig is forrófejű volt a kártyám, mert a GPU hátát meg sem mertem fogni, sütött a melegtől. Minden ti sorozat ilyen meleg, vagy csak az enyém?

(#291) Loretto válasza süti5 (#290) üzenetére

Loretto
(MODERÁTOR)

sztem csak neked. nekem C-s van ha kikapcsolom a ventit akkor sem megy 36-38 fok fölé.(az már más tészta hogy ha megy a a venti 10-el hűvösebb)

Soirée...

(#292) Suliro válasza -Jackson- (#278) üzenetére

Suliro
(őstag)

front oldalon igen, de back-en nem.

Nos a reserator 1 vízhűtés áll a következőkből: egy nagy szexuális segédeszköz :DDD, egy aranyozott zalman csatlakoztatva a procira, egy eheim(nem biztos,h ogy ilyen márka) 300l/h-s pumpa, de lehet kérni ezreset is, csövek, áramlás mérő. Külön lehet venni egy vga csatlakozót is.

(#293) -Jackson- válasza Suliro (#292) üzenetére

-Jackson-
(őstag)

asus v9999gt 128 megásat vennék, így a frontoldal bőven elég :) az 5900-emen is egyoldalon voltak a ramok, ezért kicsit bántott is a zalman bordák különbözősége, de úgy oldottam meg (mivel trapéz alakban voltak rajta a memok), hogy az op1 felőliekre raktam a kicsi rambordákat, a távolabb levőkre meg a nagyokat.
köszi a választ :)

(#294) Kabal2

Kabal2
(kvázi-tag)

Van valakinek tapasztalata/információja, hogy a 6600GT vga-ra fel lehet e tenni a 80D-HP-t vagy az új VF700 at? mert szerintem sok ember örülne, ha nem a gyári hűtés lenne(31dB) rajta...
köszi

''Ha az a bemenő vektor elemei stacionárius tulajdonságú sztochasztikus változók, akkor a w súlyvektor elemei az a korrelációs mátrixának legnagyobb sajátérték vektorához konvergálnak.''

(#295) Suliro válasza Kabal2 (#294) üzenetére

Suliro
(őstag)

Az a gyári hűtés nem olyan hangos. Lemászol a zalman honlapjára és ott megnézed. Tudtommal a zm80d nem megy fel rá, a másikat nem ismerem.
Cpu és vga blokk, csak reggel nem jutott eszembe :DDD

[Szerkesztve]

(#296) TeeJay

TeeJay
(PH! kedvence)

venti tippet nem tudtok adni?
meg a zalman poti érdekelne ami olcsó

mondjatok róla valamit lécci:)

(#297) tula

tula
(újonc)

sziasztok
van egy kis gondom az ASUS P5P800 + Zalman 7700 kombóval, nevezetesen, hogy nem találok olyan házat, amibe ezek ketten beférnének (nyitottam erről egy topikot is délután
(Bővebben: link), de közben rájöttem, hogy inkább ide kellett volna beírni)

az asus rajta van ugyan a zalman kompatibilitási listáján, de azt írják, hogy kell neki másfél centi hely a táp felé (egészen pontosan 14,5 mm). azt gondoltam magamban, hogy ez nem lehet gond -- hát de, ami házakat eddig láttam, azokon mind túl közel volt a táp, azaz a zalman hűtőbordája hozzáért a táp rácsához (persze csak pár mm-en múlik... :F )

nem tudom, jo otlet-e az, ha elhajlitom a Zalman hutobordait es/vagy leszedem a tap racsat (a tap Q-Tec 400w big fan). a legjobb persze az lenne, ha talalnek egy normalis hazat (nem szivesen valnek meg se az alaplaptol, se a zalmantol)

minden tippet orommel fogadok
koszi
t.

(#298) tula válasza tula (#297) üzenetére

tula
(újonc)

na megoldodott, vegul vettem egy coolermaster hazat, ebbe szerencsere belefer minden

(#299) d-boy

d-boy
(senior tag)

Sziasztok!

Nekem is Zalman 7000B AlCU-m van.
Az alaplapom ABIT BE7-Raid. (P4 2,53 Ghz)
Az a gondom, hogy a speedfan nevü progival nem tudom szoftveresen állítani a fordulatszámot, csak a potméterrel. Ez miért van?
Van valakinek esetleg ilyen alaplapja, vagy tapasztalata? :F
Segítsetek!

If you understand or if you don't, If you believe if you doubt! There is a universal justice, and the eyes of truth are always watching you.

(#300) -Jackson- válasza d-boy (#299) üzenetére

-Jackson-
(őstag)

lehet kikell kötni a potit, de ezcsak ötlet :)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.