Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#101) Suliro válasza Finwe (#100) üzenetére

Suliro
(őstag)

Nem hinném, hogy hibás lenne a blokk. Egy lehet , hogy rossz, de a többi nem lehet az. Alaplapfüggő sem nagyon lehet, hiszen a foglalatok egyformák :F.

I believe in Dodge power!

(#102) -Jackson-

-Jackson-
(őstag)

csaosztokk
cnps7000b alcu-t ha megpolíroztatok, meg veszek arctic ezüstpasztát, az hány fokot számít kábé?
ugyenez 80D-hp-re?

الله أكبر | [J][A][K] [10][Q]

(#103) Finwe válasza -Jackson- (#102) üzenetére

Finwe
(őstag)
LOGOUT blog

a polírozás biztos h számít az ezüstpaszta pegid ''EXTRÉM'' hűtéshez kell de ott sem tesz sokat. a polírnak használnia kell, csupán a fizikából kiindulva.
(de ez csak az én véleményem)

-{PoH}- Patriots of Hungary (Battlefield3,Crysis2 klán) || Fysiikka || Eladó cuccok: http://href.hu/x/a6uw ||

(#104) Amigo78 válasza -Jackson- (#102) üzenetére

Amigo78
(senior tag)

ugy 2-3at max... én nem arctic pasztát tettem hanem NanoTherm PCM+t könnyebb felvinni és leszedni mint az arcticot kb hasonlo a hütési tulajdonsága 0.5°C ide vagy oda ki hogy tesztel

[Szerkesztve]

(#105) Kabal2

Kabal2
(kvázi-tag)

Hali!
Nem mérte valaki, hogyha a Zalman ZM-F1/F2 t 100 Ohm al lassítod, akkor hány dB zajt csinál? ( a hozzá adott(gyári) ellenállás 50Ohm, 2 gyári sorba kötve )
így már elég halknak tűnik, de ?dB ???
köszi

''Ha az a bemenő vektor elemei stacionárius tulajdonságú sztochasztikus változók, akkor a w súlyvektor elemei az a korrelációs mátrixának legnagyobb sajátérték vektorához konvergálnak.''

(#106) -Jackson- válasza Amigo78 (#104) üzenetére

-Jackson-
(őstag)

olyat holtalálok? árban kb? gondolom az artic silvernél csak olcsóbb lehet :)

الله أكبر | [J][A][K] [10][Q]

(#107) myrra válasza Z10N (#18) üzenetére

myrra
(senior tag)

mennyi a hely az északi híd és a passzív borda között?
a zm80dre gondolok természetesen

''máskor mielőtt elküldöd a post-ot és megnyomod az OK-t gondolj arra,hogy itt mindig mindenki lesben áll..'' by Janesz :) Chuck Norris nem iszik turmixot! :DD a vadhúsnak minimum 25%a zsír by Janesz

(#108) Suliro

Suliro
(őstag)

Elhatároztam, hogy életben tartom a topicot! Hallottátok, hogy egy csávónak letört a tiszta réz zalmanja és elhajlította a radeon 9800-át? Bár sikerült visszahoznia az élők sorába!

(#109) simonzé

simonzé
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én azt hallottam, hogy a Zalman egy dél-koreai cég. Megesküdtem volna, hogy német, vagy svájci...
A koreaiak tudnak ilyen minőséget? Hmmm...

"You are here for a good time... not a long time" /Colin McRae/

(#110) Loretto válasza simonzé (#109) üzenetére

Loretto
(MODERÁTOR)

hát igen. olvastátok hogy letépett egy ic7 keretet a cu?

Soirée...

(#111) Gery20

Gery20
(kvázi-tag)

Menyire jó a Zalman ZM-NB47J??? Ja és persze rámegy ez egy KD7re?
Gondolom igen, mért is ne menne:)) Szóval érdekelne tökéletesen menne-e ezzel a bordácskával a venti helyett...

''Dehát én a Nyomkereső vagyok, nem a Batman'':DDD

(#112) al_age válasza Gery20 (#111) üzenetére

al_age
(senior tag)

énnekem kv7-en van egy ilyen és tökéletes:)

mod: ha az északi híd kettő sarkánál megvan a kettő lyuk, akkor felmegy a Tiedre is

[Szerkesztve]

A fekete lyukak olyan helyek, ahol Isten nullával osztott. 8 hobbit = 1 hobbyte?

(#113) Gery20 válasza al_age (#112) üzenetére

Gery20
(kvázi-tag)

thx

''Dehát én a Nyomkereső vagyok, nem a Batman'':DDD

(#114) daiquiri

daiquiri
(újonc)

hali!
tegnap vettem egy ZM80D-HP -t, es az a gondom vele hogy baromi melegnek tunik, ha rateszem a kezem, 2-3 masodperc mulva mar szinte eget, mindezt terheletlen allapotban, levett oldallappal.. radeon 9800pro-n van, a kartya nincs huzva.. OP1-et nem vettem ra, de a prohardver tesztjei szerint (http://prohardver.hu/rios3_content.php?mod=20&id=473&p=5 ) az x800 pro is 40-50 fok korul van vele. Folotte egy CNPS7000B-Cu hut egy p4 3GHzt, alapjaraton megy a venti, es gyakorlatilag ''langyos'' a hutoborda.. tole 5 centire meg tojast lehet sutni a vga kartyan :( szerintetek mi lehet a gaz?

(#115) Loretto válasza daiquiri (#114) üzenetére

Loretto
(MODERÁTOR)

40-50 fokon én sem tudom órákig hagyni a kezem :U
amugy sztem simán kell vmi kis venti ami halk de nyom rá egy kis levegőt.

Soirée...

(#116) Suliro válasza daiquiri (#114) üzenetére

Suliro
(őstag)

Jól választottál, de egy venti szerintem sem ártana. Az x800pro-nak ugyanis a finomhangolás miatt alacsonyabb az üzemi hőmérséklete.

Egy Abit Kd7-e-re felmegy egy tiszta réz Zalman procihűtő. Van nb47j a northbridge-n, meg egy c a videókarin. A AlCu nem fér fel, már szemre sem, akkora nagy!

(#117) Loretto válasza Suliro (#116) üzenetére

Loretto
(MODERÁTOR)

Oda kell férjen, csak az alacsonyabb borda legyen a procihűtő felé. de ez nem száz.

Soirée...

(#118) Suliro válasza Loretto (#117) üzenetére

Suliro
(őstag)

Most egy spire whisperrock 4 van a procin(rézmagos). Így több óra használat után 1,7 voltos feszkóval a thoroughbred-a magos procim 53 fokos! Kb. mennyit fog hűlni, és így valamivel jobban húzható lesz? Tudom, hogy ez nem túl jól húzható, nekem 200mhz-t sikerült húzni rajta.

(#119) daiquiri válasza Suliro (#116) üzenetére

daiquiri
(újonc)

es ha teszek ra egy op1est akkor van valami sansz arra hogy elfogadhato homersekletre huti a kartyat jatekok alatt is silent modban?? merthogy jelenleg akar grillezesre is alkalmas, mindenfele terheles nelkul, nyitott oldallal... ha meg hangos modba teszem, akkor ugyanott vagyok mint a gyari ventivel, tok foloslegesen vettem ra 10 rugoert zalman cuccot :(( mindenki sztarolja itt a zalmant, a procin mondjuk nekem is bevalt, de ez a vga huto jelenleg elegge kiabrandito es nagyon nem azt hozza amit vartam.. alap allapotban ennyire forro, mar a monitor kepe is elkezdett ugralni meg csikozodni, csoda hogy meg nem fustolt el szegeny kartya, lassan azon kezdek aggodni hogy a borda megolvasztja a gepben levo kabeleket :O

(#120) Loretto válasza Suliro (#118) üzenetére

Loretto
(MODERÁTOR)

hoppp most néztem amd. nos akkor passz hogy odafér e. hogy mennyivel hűlne?
házszellőzés bla igy ezt nehéz, de 3-4 fok tuti.nekem 2.8 p4 a zalman alcu-val 5fokot ment lejebb a coolinkt1 breezhez képest. és 8-as tol kifele ill egy 12 van a ház oldalába amolyan op1-ként :)

Soirée...

(#121) Suliro válasza daiquiri (#119) üzenetére

Suliro
(őstag)

Jaja, vissza fogja hűteni, de ez maxon sem túl hangos.

(#122) bolcsodal

bolcsodal
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mi a véleményetek a ZM CNPS6500B AlCu procihűtőről? Egy 2,6-os Northwoodra szeretném feltenni. Kicsit beparáztam a leszakadó procihűtő topic miatt! Szerintetek ér 8 ezer forintot?

They drew first blood....

(#123) Suliro válasza bolcsodal (#122) üzenetére

Suliro
(őstag)

Szerintem inkább szánj még rá 2-3 ezret és vegyél egy tiszta réz zalmant. De ez sem rossz, csak a másiknak jobb a hűtőteljesítménye. Nem szakad le, csak ha gyenge az alaplapod foglalata. Bőven elbirkózik mind a kettő prociddal.

(#124) Loretto válasza bolcsodal (#122) üzenetére

Loretto
(MODERÁTOR)

Bővebben: link
sztem nem.

Soirée...

(#125) bolcsodal válasza Loretto (#124) üzenetére

bolcsodal
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Igazatok volt! Inkább vettem egy 7000B AlCu-t. Ami meglepő, hogy a Mistralban olcsóbb mint a 6500B AlCu..ez shogy sem megy a fejembe! :(

They drew first blood....

(#126) Suliro válasza bolcsodal (#125) üzenetére

Suliro
(őstag)

Kellemes szerelést! Majd tuningolj a gépeden :D

(#127) travis

travis
(kvázi-tag)

Sziasztok!
Arra lennék kíváncsi, hogy a Zalman VGA hűtő mennyire ''melegíti'' a házat belülről; a vgra 90 fokból érkező szellő mennyi része tud kifele távozni; mennyire kell számolni azzal, hogy pl. emelkedik a proci hőmérséklete, a távozni nem tudó meleg levegő miatt?
(az Artic Cooling megoldását favorizáltam, de mielőtt belevágok, megnézem az alternatívákat. A HOC cikke színvonalas, a vga hűtők közzül e kettő szimpatikus. A Glacialtech sok helyet foglal, a Coolermaster nem jó az AN-s alaplaphoz. Az Ati silencer olcsóbb, kifele fújja a levegőt, a Zalmanhoz jár memborda is...)
Thx!:)

(#128) Suliro válasza travis (#127) üzenetére

Suliro
(őstag)

Nos szerintem zalmant vegyél. Nem fog jobban melegedni, mint a gyári hűtő, a videókarinak, meg jól fog jönni.

(#129) princoölő

princoölő
(lelkes újonc)

Szeretnék venni egy 3200+/400 AMD CPU-t. Milyen hűtést tanácsoltok? Ha lehet húznám a procit. Ezen kívül Excalibur ATI RADEON 9800pro-ra milyen hűtést tegyek? Bocs, ha már írtatok ilyenről, de nem igazán van időm mindent végig olvasni ami érdekel. De a válaszokat feltétlenül megnézem. Ha valakinek van hasonló írhatna teszteredményt is. Meg árakat a hűtőkről. Előre is köszönöm.

(#130) Suliro válasza princoölő (#129) üzenetére

Suliro
(őstag)

Attól függ, mennyit szánsz rá. Egy tiszta réz zalman(típusszámot nem tudok) a procira, vagy valami olcsóbb, de jó teljesíményű .
Videokarira pedig egy zalman 80hp-d op-1-es ventivel.

(#131) princoölő válasza Suliro (#130) üzenetére

princoölő
(lelkes újonc)

igazából mindegy mert nagyker nettón kapom így a drágább sem olyan vészes.

(#132) ksrbrt

ksrbrt
(újonc)

Sziasztok!

Milyen Zalman hűtőt tudnátok ajánlani LGA775-ös P4-eshez? Nekem a cnps7000b-alcu -t ajánlották. De a leírása szerint (http://www.gepbolt.hu/termek.php?t=58711598&f=COO&o=5&k=0) nem igazán van rajta ez az újfajta rögzítőkar... És sajna a S478-hoz való hűtők tuti nem mennek rá az alaplapra, mert csak az új p4-es fajta hanger alakú hűtő fér föl... Mondanom sem kell, hogy a gyári hűtőnek olyan a hangja, mint egy ipari porszívónak... :F

help me plz!

Robika

(#133) Loretto válasza ksrbrt (#132) üzenetére

Loretto
(MODERÁTOR)

kell hozzá az átalakító Trebron kollega 1k-ért tud.
nézd csak Bővebben: link

[Szerkesztve]

Soirée...

(#134) princoölő

princoölő
(lelkes újonc)

Megnéztem a hűtőket. Igazából a 7700Cu mellett döntöttem már csak azt szeretném megtudni, hogy valaki tudja-e, hogy elfér ez egy A7N8X Deluxe alaplapon vagy útba lesz neki valami?

(#135) Suliro válasza princoölő (#134) üzenetére

Suliro
(őstag)

Ebben én nem tudok segíteni, nekem is hasonló problémám van.

(#136) ksrbrt válasza princoölő (#134) üzenetére

ksrbrt
(újonc)

Megnéztem az ajánlott linkeket, és ott ezt találtam a 7700-Cu leírásánál:

No motherboard components with a height greater than 39mm (1.53inch), as well as the PSU, disk drives, VGA card, and RAM should be present within a 68mm (2.68 inch) radius from the center of the CPU.

Vegyél elő egy centit és mérd le :)
Én amint hazaérek melóból ezt fogom tenni

Üdv,

Robi

(#137) Suliro

Suliro
(őstag)

A zalman gyárt rambordákat? Külön megvásárolva érdekel, nem akarok még egy zalman d-t is venni :DDD

(#138) _cirmos_ válasza princoölő (#134) üzenetére

_cirmos_
(őstag)

a 7700-es széria csak k8-ra és 478/775-re jó. szerintem 7000-et akartál írni. az felmegy. egyébként minden hűtőhöz van alaplap-kompatibilitási lista a zalman oldalán, érdemes nézegetni.

Siluro:
nem hiszem hogy borda és borda között nagy különbség van, nem muszáj zalmant venni. más meg van minden nagyobb számtekboltban.

[Szerkesztve]

(#139) princoölő válasza _cirmos_ (#138) üzenetére

princoölő
(lelkes újonc)

Valaki nem látott összehasonlító tesztet valahol Zalman 7700cu vs. Aerocool HT-101?

(#140) atuci válasza princoölő (#139) üzenetére

atuci
(őstag)
LOGOUT blog

Azt nem, de vettem egy 7700-es Zalmant és qva jó!.
Nagyon halk, még a max fordulatot is simán el lehet viselni.
Csak ki kell kapcsolni a BIOSban a CPU FAN FAIL figyelést, mert olyan alacson fordulaton megy minimum beállításnál, hogy nem indult el a gépem :)

Egyébként egy ABIT BH7 lapon használom 2,8-as NW-ot hűt. Jelenleg 40 fokos a proci és 993 a fordulatszáma a ventinek.
Az alaplapra felment, de ha a tápom egy mm-rel lejebb van, akkor nem biztos, hogy bemegy. Most 1-1 lamella hozzáér a táphoz, de nem zavar. :) Egy Codegen házban van.

Basil Fawlty: ''Don't mention the war. I mentioned it once, but I think I got away with it. So it's all forgotten now and let's hear no more about it....''

(#141) travis válasza Suliro (#128) üzenetére

travis
(kvázi-tag)

Thx, megnyugtató.:)
Érdemes attól félni, hogy hurcolászás során, pl. LANparty, trabiba be, padlógáz, zötykölődés során elmozdul, sérül, kilazul, leesik, felrobban?:D

(#142) jimhun

jimhun
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Zalman rulez

Bővebben: link

------ Blogom: http://vilagkoruli.blogspot.com/-------

(#143) Loretto válasza atuci (#140) üzenetére

Loretto
(MODERÁTOR)

eh.abiték meg sem mozdulnak olynakor?mert nekem anno az asusom csak sirt hogy a coolinkT1breeze 800-on pörgött.

Soirée...

(#144) Suliro válasza travis (#141) üzenetére

Suliro
(őstag)

Elképzelhető! Ha gyenge az alaplapod bármi megtörténhet! Nekem nem volt ilyen problémám, pedig zalman c-vel belerúgtam már párszor a gépházba, meg utazott már 40 km-t :DDD

(#145) travis válasza Suliro (#144) üzenetére

travis
(kvázi-tag)

Akkor oks! :DD

(#146) Loretto

Loretto
(MODERÁTOR)

6600GT-re lesz vmi passzív majd? :F

Soirée...

(#147) Suliro válasza Loretto (#146) üzenetére

Suliro
(őstag)

Elméletileg lesz! Ha sikergyanús a kari, márpedig a 6600 gt az az, akkor a zalman, vagy akár a coolermaster biztosan nem fogja kihagyni ezt a lehetőséget! Most minden referenciaalapú Atira és Nvidiára felszerelhető a zalman, szerintem az új generációs karikra is, bár ezt nem tudom. Kell legyen 2 kis lyuk a gpu körül.A zalman oldalon fent van minden kari amelyik kompatibilis vele.

(#148) Loretto válasza Suliro (#147) üzenetére

Loretto
(MODERÁTOR)

6800gt/u nem megy fel 6600Gt-n meg a hsi hid miatt nem akaródzik menni nekije.

Soirée...

(#149) Suliro válasza Loretto (#148) üzenetére

Suliro
(őstag)

Biztos lesz olyan, ami felmegy.

(#150) kem

kem
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Halihó mindenkinek!
Van egy Zalman7000b-alcu-m és lenne egy pár kérdésem, panaszom.
Kérdés: Az normális, hogy a cpu-n lehet körbe fogatni egy picit(szóval nem stabilan van rajta(p4)?
Panasz: Pontosan ugyanannnyi a hőmérséklete, mint a gyári Intel bordával, avval a kükönbséggel, hogy a gyári bordával sokkal tovább lehetett húzni.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.