Nem hinném, hogy hibás lenne a blokk. Egy lehet , hogy rossz, de a többi nem lehet az. Alaplapfüggő sem nagyon lehet, hiszen a foglalatok egyformák
.
I believe in Dodge power!
Milyen egeret válasszak? Kérdés előtt olvasd el az első hsz-t!
Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható - hozzászólás előtt olvasd el a #1 hsz-t!
Nagy FEJhallgatós topik (Kérdezés előtt olvasd el az 1-es hsz.-t)
Milyen cserélhető objektíves gépet (DSLR, MILC, SLT)? Olvasd el az első hsz.-t !
Fotós táskák: minden, ami ide tartozik. Milyet? Miért? Minek?

Nem hinném, hogy hibás lenne a blokk. Egy lehet , hogy rossz, de a többi nem lehet az. Alaplapfüggő sem nagyon lehet, hiszen a foglalatok egyformák
.

csaosztokk
cnps7000b alcu-t ha megpolíroztatok, meg veszek arctic ezüstpasztát, az hány fokot számít kábé?
ugyenez 80D-hp-re?
الله أكبر | [J][A][K] [10][Q]
a polírozás biztos h számít az ezüstpaszta pegid ''EXTRÉM'' hűtéshez kell de ott sem tesz sokat. a polírnak használnia kell, csupán a fizikából kiindulva.
(de ez csak az én véleményem)
-{PoH}- Patriots of Hungary (Battlefield3,Crysis2 klán) || Fysiikka || Eladó cuccok: http://href.hu/x/a6uw ||

ugy 2-3at max... én nem arctic pasztát tettem hanem NanoTherm PCM+t könnyebb felvinni és leszedni mint az arcticot kb hasonlo a hütési tulajdonsága 0.5°C ide vagy oda ki hogy tesztel
[Szerkesztve]

Hali!
Nem mérte valaki, hogyha a Zalman ZM-F1/F2 t 100 Ohm al lassítod, akkor hány dB zajt csinál? ( a hozzá adott(gyári) ellenállás 50Ohm, 2 gyári sorba kötve )
így már elég halknak tűnik, de ?dB ???
köszi
''Ha az a bemenő vektor elemei stacionárius tulajdonságú sztochasztikus változók, akkor a w súlyvektor elemei az a korrelációs mátrixának legnagyobb sajátérték vektorához konvergálnak.''

olyat holtalálok? árban kb? gondolom az artic silvernél csak olcsóbb lehet 
الله أكبر | [J][A][K] [10][Q]

mennyi a hely az északi híd és a passzív borda között?
a zm80dre gondolok természetesen
''máskor mielőtt elküldöd a post-ot és megnyomod az OK-t gondolj arra,hogy itt mindig mindenki lesben áll..'' by Janesz :) Chuck Norris nem iszik turmixot! :DD a vadhúsnak minimum 25%a zsír by Janesz

Elhatároztam, hogy életben tartom a topicot! Hallottátok, hogy egy csávónak letört a tiszta réz zalmanja és elhajlította a radeon 9800-át? Bár sikerült visszahoznia az élők sorába!
Én azt hallottam, hogy a Zalman egy dél-koreai cég. Megesküdtem volna, hogy német, vagy svájci...
A koreaiak tudnak ilyen minőséget? Hmmm...
"You are here for a good time... not a long time" /Colin McRae/

hát igen. olvastátok hogy letépett egy ic7 keretet a cu?
Soirée...

Menyire jó a Zalman ZM-NB47J??? Ja és persze rámegy ez egy KD7re?
Gondolom igen, mért is ne menne
Szóval érdekelne tökéletesen menne-e ezzel a bordácskával a venti helyett...
''Dehát én a Nyomkereső vagyok, nem a Batman'':DDD

énnekem kv7-en van egy ilyen és tökéletes
mod: ha az északi híd kettő sarkánál megvan a kettő lyuk, akkor felmegy a Tiedre is
[Szerkesztve]
A fekete lyukak olyan helyek, ahol Isten nullával osztott. 8 hobbit = 1 hobbyte?

thx
''Dehát én a Nyomkereső vagyok, nem a Batman'':DDD

hali!
tegnap vettem egy ZM80D-HP -t, es az a gondom vele hogy baromi melegnek tunik, ha rateszem a kezem, 2-3 masodperc mulva mar szinte eget, mindezt terheletlen allapotban, levett oldallappal.. radeon 9800pro-n van, a kartya nincs huzva.. OP1-et nem vettem ra, de a prohardver tesztjei szerint (http://prohardver.hu/rios3_content.php?mod=20&id=473&p=5 ) az x800 pro is 40-50 fok korul van vele. Folotte egy CNPS7000B-Cu hut egy p4 3GHzt, alapjaraton megy a venti, es gyakorlatilag ''langyos'' a hutoborda.. tole 5 centire meg tojast lehet sutni a vga kartyan
szerintetek mi lehet a gaz?

40-50 fokon én sem tudom órákig hagyni a kezem 
amugy sztem simán kell vmi kis venti ami halk de nyom rá egy kis levegőt.
Soirée...

Jól választottál, de egy venti szerintem sem ártana. Az x800pro-nak ugyanis a finomhangolás miatt alacsonyabb az üzemi hőmérséklete.
Egy Abit Kd7-e-re felmegy egy tiszta réz Zalman procihűtő. Van nb47j a northbridge-n, meg egy c a videókarin. A AlCu nem fér fel, már szemre sem, akkora nagy!

Oda kell férjen, csak az alacsonyabb borda legyen a procihűtő felé. de ez nem száz.
Soirée...

Most egy spire whisperrock 4 van a procin(rézmagos). Így több óra használat után 1,7 voltos feszkóval a thoroughbred-a magos procim 53 fokos! Kb. mennyit fog hűlni, és így valamivel jobban húzható lesz? Tudom, hogy ez nem túl jól húzható, nekem 200mhz-t sikerült húzni rajta.

es ha teszek ra egy op1est akkor van valami sansz arra hogy elfogadhato homersekletre huti a kartyat jatekok alatt is silent modban?? merthogy jelenleg akar grillezesre is alkalmas, mindenfele terheles nelkul, nyitott oldallal... ha meg hangos modba teszem, akkor ugyanott vagyok mint a gyari ventivel, tok foloslegesen vettem ra 10 rugoert zalman cuccot
mindenki sztarolja itt a zalmant, a procin mondjuk nekem is bevalt, de ez a vga huto jelenleg elegge kiabrandito es nagyon nem azt hozza amit vartam.. alap allapotban ennyire forro, mar a monitor kepe is elkezdett ugralni meg csikozodni, csoda hogy meg nem fustolt el szegeny kartya, lassan azon kezdek aggodni hogy a borda megolvasztja a gepben levo kabeleket 

hoppp most néztem amd. nos akkor passz hogy odafér e. hogy mennyivel hűlne?
házszellőzés bla igy ezt nehéz, de 3-4 fok tuti.nekem 2.8 p4 a zalman alcu-val 5fokot ment lejebb a coolinkt1 breezhez képest. és 8-as tol kifele ill egy 12 van a ház oldalába amolyan op1-ként 
Soirée...

Jaja, vissza fogja hűteni, de ez maxon sem túl hangos.
Mi a véleményetek a ZM CNPS6500B AlCu procihűtőről? Egy 2,6-os Northwoodra szeretném feltenni. Kicsit beparáztam a leszakadó procihűtő topic miatt! Szerintetek ér 8 ezer forintot?
They drew first blood....

Szerintem inkább szánj még rá 2-3 ezret és vegyél egy tiszta réz zalmant. De ez sem rossz, csak a másiknak jobb a hűtőteljesítménye. Nem szakad le, csak ha gyenge az alaplapod foglalata. Bőven elbirkózik mind a kettő prociddal.

Bővebben: link
sztem nem.
Soirée...
Igazatok volt! Inkább vettem egy 7000B AlCu-t. Ami meglepő, hogy a Mistralban olcsóbb mint a 6500B AlCu..ez shogy sem megy a fejembe! 
They drew first blood....

Kellemes szerelést! Majd tuningolj a gépeden 

Sziasztok!
Arra lennék kíváncsi, hogy a Zalman VGA hűtő mennyire ''melegíti'' a házat belülről; a vgra 90 fokból érkező szellő mennyi része tud kifele távozni; mennyire kell számolni azzal, hogy pl. emelkedik a proci hőmérséklete, a távozni nem tudó meleg levegő miatt?
(az Artic Cooling megoldását favorizáltam, de mielőtt belevágok, megnézem az alternatívákat. A HOC cikke színvonalas, a vga hűtők közzül e kettő szimpatikus. A Glacialtech sok helyet foglal, a Coolermaster nem jó az AN-s alaplaphoz. Az Ati silencer olcsóbb, kifele fújja a levegőt, a Zalmanhoz jár memborda is...)
Thx!

Nos szerintem zalmant vegyél. Nem fog jobban melegedni, mint a gyári hűtő, a videókarinak, meg jól fog jönni.

Szeretnék venni egy 3200+/400 AMD CPU-t. Milyen hűtést tanácsoltok? Ha lehet húznám a procit. Ezen kívül Excalibur ATI RADEON 9800pro-ra milyen hűtést tegyek? Bocs, ha már írtatok ilyenről, de nem igazán van időm mindent végig olvasni ami érdekel. De a válaszokat feltétlenül megnézem. Ha valakinek van hasonló írhatna teszteredményt is. Meg árakat a hűtőkről. Előre is köszönöm.

Attól függ, mennyit szánsz rá. Egy tiszta réz zalman(típusszámot nem tudok) a procira, vagy valami olcsóbb, de jó teljesíményű .
Videokarira pedig egy zalman 80hp-d op-1-es ventivel.

igazából mindegy mert nagyker nettón kapom így a drágább sem olyan vészes.

Sziasztok!
Milyen Zalman hűtőt tudnátok ajánlani LGA775-ös P4-eshez? Nekem a cnps7000b-alcu -t ajánlották. De a leírása szerint (http://www.gepbolt.hu/termek.php?t=58711598&f=COO&o=5&k=0) nem igazán van rajta ez az újfajta rögzítőkar... És sajna a S478-hoz való hűtők tuti nem mennek rá az alaplapra, mert csak az új p4-es fajta hanger alakú hűtő fér föl... Mondanom sem kell, hogy a gyári hűtőnek olyan a hangja, mint egy ipari porszívónak... 
help me plz!
Robika

kell hozzá az átalakító Trebron kollega 1k-ért tud.
nézd csak Bővebben: link
[Szerkesztve]
Soirée...

Megnéztem a hűtőket. Igazából a 7700Cu mellett döntöttem már csak azt szeretném megtudni, hogy valaki tudja-e, hogy elfér ez egy A7N8X Deluxe alaplapon vagy útba lesz neki valami?

Ebben én nem tudok segíteni, nekem is hasonló problémám van.

Megnéztem az ajánlott linkeket, és ott ezt találtam a 7700-Cu leírásánál:
No motherboard components with a height greater than 39mm (1.53inch), as well as the PSU, disk drives, VGA card, and RAM should be present within a 68mm (2.68 inch) radius from the center of the CPU.
Vegyél elő egy centit és mérd le 
Én amint hazaérek melóból ezt fogom tenni
Üdv,
Robi

A zalman gyárt rambordákat? Külön megvásárolva érdekel, nem akarok még egy zalman d-t is venni 

a 7700-es széria csak k8-ra és 478/775-re jó. szerintem 7000-et akartál írni. az felmegy. egyébként minden hűtőhöz van alaplap-kompatibilitási lista a zalman oldalán, érdemes nézegetni.
Siluro:
nem hiszem hogy borda és borda között nagy különbség van, nem muszáj zalmant venni. más meg van minden nagyobb számtekboltban.
[Szerkesztve]

Valaki nem látott összehasonlító tesztet valahol Zalman 7700cu vs. Aerocool HT-101?
Azt nem, de vettem egy 7700-es Zalmant és qva jó!.
Nagyon halk, még a max fordulatot is simán el lehet viselni.
Csak ki kell kapcsolni a BIOSban a CPU FAN FAIL figyelést, mert olyan alacson fordulaton megy minimum beállításnál, hogy nem indult el a gépem 
Egyébként egy ABIT BH7 lapon használom 2,8-as NW-ot hűt. Jelenleg 40 fokos a proci és 993 a fordulatszáma a ventinek.
Az alaplapra felment, de ha a tápom egy mm-rel lejebb van, akkor nem biztos, hogy bemegy. Most 1-1 lamella hozzáér a táphoz, de nem zavar.
Egy Codegen házban van.
Basil Fawlty: ''Don't mention the war. I mentioned it once, but I think I got away with it. So it's all forgotten now and let's hear no more about it....''

Thx, megnyugtató.
Érdemes attól félni, hogy hurcolászás során, pl. LANparty, trabiba be, padlógáz, zötykölődés során elmozdul, sérül, kilazul, leesik, felrobban?
Zalman rulez
Bővebben: link
------ Blogom: http://vilagkoruli.blogspot.com/-------

eh.abiték meg sem mozdulnak olynakor?mert nekem anno az asusom csak sirt hogy a coolinkT1breeze 800-on pörgött.
Soirée...

Elképzelhető! Ha gyenge az alaplapod bármi megtörténhet! Nekem nem volt ilyen problémám, pedig zalman c-vel belerúgtam már párszor a gépházba, meg utazott már 40 km-t 

Akkor oks! 

6600GT-re lesz vmi passzív majd? 
Soirée...

Elméletileg lesz! Ha sikergyanús a kari, márpedig a 6600 gt az az, akkor a zalman, vagy akár a coolermaster biztosan nem fogja kihagyni ezt a lehetőséget! Most minden referenciaalapú Atira és Nvidiára felszerelhető a zalman, szerintem az új generációs karikra is, bár ezt nem tudom. Kell legyen 2 kis lyuk a gpu körül.A zalman oldalon fent van minden kari amelyik kompatibilis vele.

6800gt/u nem megy fel 6600Gt-n meg a hsi hid miatt nem akaródzik menni nekije.
Soirée...

Biztos lesz olyan, ami felmegy.
Halihó mindenkinek!
Van egy Zalman7000b-alcu-m és lenne egy pár kérdésem, panaszom.
Kérdés: Az normális, hogy a cpu-n lehet körbe fogatni egy picit(szóval nem stabilan van rajta(p4)?
Panasz: Pontosan ugyanannnyi a hőmérséklete, mint a gyári Intel bordával, avval a kükönbséggel, hogy a gyári bordával sokkal tovább lehetett húzni.