Rajta vagyok a témán, 1-2 nap már nem számít.
Úgysem tudnék vele játszani így hétköznap, két kispulya ül a nyakamon délután. Este 20 óra után, vagy hétvége játszik csak.
Phenom II X4 955 BE eladó.
Milyen egeret válasszak? Kérdés előtt olvasd el az első hsz-t!
Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható - hozzászólás előtt olvasd el a #1 hsz-t!
Nagy FEJhallgatós topik (Kérdezés előtt olvasd el az 1-es hsz.-t)
Milyen cserélhető objektíves gépet (DSLR, MILC, SLT)? Olvasd el az első hsz.-t !
Fotós táskák: minden, ami ide tartozik. Milyet? Miért? Minek?

Rajta vagyok a témán, 1-2 nap már nem számít.
Úgysem tudnék vele játszani így hétköznap, két kispulya ül a nyakamon délután. Este 20 óra után, vagy hétvége játszik csak.

Kíváncsi leszek a tapasztalataidra 
Giants az isten :)

Talán majd máskor... most jöttem meg a Pixelből, elfogyott, úgy két hét múlva várható.
Majd utánanézek máshol is.

Ma már csak telefonálgattam, nagy bölcsen... sehol nincs. Mindenki azt mondja két hét múlva várható.
Úgy fest lemaradtam az első körről. 

Várható volt hogy bevásárol mindenki belőle... 
"Nem veszélyes, inkább csak kellemetlen, mint amikor egy ötéves gyerek fojtogat"

Nah észrevettem egy elég komoly, idegesítő hibát.
Bár lehet hogy csak nálam van a baj.
Ha arra a Molex sorra van rákötve vinyó is, amire a szabályzó, nem mindíg pörög fel a vinyó (valszeg ingadoztatja a szabályzó az áramot az elé bekötött vinyókba, ) illetve van hogy felpörög majd menetközben leáll, majd megint felpörög. És ezt játsza... Valszeg a vinyónak sem egészséges, ráadásul fagy miatta néha a rendszer.
nem csak egy vinyóval csinálta ezt hanem 3-al is kipróbáltam, mind a 3 elindul - leáll, de általában nem is indul el.
Mihelyst a vinyókat egy másik ágon lévő molex-sorra kötöm, teljesen megszűnik a jelenség.
Szóval a szabályzó elé/mögé ne rakjatok vinyót, mert nem komálja... (Nekem csak optikai van most ugyanarra a sorra kötve így tökéletes.
Nemhiszem hogy a tápommal van a baj (FSP 400W-os Green Power) mert ha igen akkor eléggé mérges leszek, hogy ennyi pézért még ilyet csinál. 
"Nem veszélyes, inkább csak kellemetlen, mint amikor egy ötéves gyerek fojtogat"

Na ez már gond... ezt megkérdezem majd mástól is. Nekem is FSP tápom van . 

Pixelt ma hívtam, azt mondta egy hölgy, kb. egy hét múlva jön... 

Ahova és ahogy felszereltétek a szenzorokat azokat hova szereltétek fel és hogy ha képet tudnátok róla küldeni azt megköszönném!
"Az amerikaiak az Apollo űrprogram keretében olyan tollat fejlesztettek ki több millió dollárból, amellyel írni lehet a súlytalanság állapotában is - az oroszok ceruzát vittek fel..."

Mert én arra gondoltam hogy a proci és a procihűtő közé kellene betenni.
"Az amerikaiak az Apollo űrprogram keretében olyan tollat fejlesztettek ki több millió dollárból, amellyel írni lehet a súlytalanság állapotában is - az oroszok ceruzát vittek fel..."

Rossz gondolat!
Ott szinte nulla a távolság, ha egy minimális légrést is teszel bele, annyi a hűtésednek, mintha ott se lenne a procin a hűtő.
A proci maghőmérsékletet amúgy is megmondja akármi (biosz, Everest).

Kössz a gyors választ de akkor a procira, hogy szereljem fel mert szeretném a kijelzőn látni és nem biosban nézegetni vagy everestben. Természetesen nem gond ha nem tom megoldani de jó lenne ha meg lehetne vahalogy oldani.Mert nekem egy Zalman CNPS 9500 hűtőm van talán arra a lapra teszem ahol a hőcsövek indülnak.

Igen, a megoldás egy minél közelebbi felületre tenni a szenzort magán a bordán, minnél közelebb a CPU-hoz, annál pontosabb lesz a hőmérséklet.
Ha a hűtő meg a proci közé teszed elszáll a proci meg a szenzor is péppé törik.. 
[ Szerkesztve ]

Köszönöm a választ ha megkérlek valamikor le tudnád fotózni a szenzort és azt a helyet ahova felerősítetted mindegy hogy csak kiváncsi vagyok rá hogy nézki mert még nem láttam.
Februárban tervezem, hogy veszek egy ilyet.
És ugye nem csak a Zalman hűtit lehet rákötni a kijelzőre hanem másfajta márkájú hűtőt is?
[ Szerkesztve ]

És ezt az előlapi kijelzőt ugy szünetmentes tápegységrő is tud működni?
Igy gondolom tehát: konektor utána szünetmentes utána a zalman tucc és úgy a gépbe.
Remélem érthetően elmondam 

Igen, bármilyen gyártmányú ventit rá lehet kötni.
A szünetmenteshez. Persze, hogy elé lehet tenni egy szünetmentes tápot, de a kütyü azzal a kis betáp elé tett dobozkából csak a fogyasztást méri. A saját tápját hagyományos molexen kapja a gép belsejében... már ha ez kérdésed volt. 

Még több dolgot is megválaszoltál többek közt azt is amit kérdeztem
És köszönöm a gyors választ

Nagyonszépen kérek mindekt akinek van egy ilyen kütyüje az a szenzoról csináljon már képet nagyon megköszönném!

Hol lehet kapni ilyen kütyüt?
lassan kéne már egy ilyenre beújítani 
Akinek valamivel elvagyok maradva az privizzen rám PLS!

Nekem még nincs ilyenem, de az összes többi vezérlőpanelnek is hasonló a hőmérője. Én egyszerűen csak be szoktam dugni a hűtőbordák közé. Lapos felületre meg leragasztom egy darab szigszalaggal.
Muréna: Hát ez az! Jött egy adag, már elfogyott, most sehol nem találok.
Pixelbe várják a hét vége felé, jövő hét elejére... 

Nem tudom sajnos lefotózni, mert én pl a CPU-ra nem is raktam.
Nekem a memórián, alaplapi chipseten VGA-an meg az egyik vinyán van a szenzor.
Meg eladtam a telcsim is szal nem tudok fotózni. 
AMúgy érdekes hogy terhelés közben a memó is felmegy rendesen 45 C-ig.
[ Szerkesztve ]

Ja, kb. egyforma a cumónk, és nekem is szokott melegedni szépen a ram. Ez miatt is akarom lecserélni a procihűtőm egy alaplapra merőlegesen fújóra. Jelöltem egyenlőre a Zalman 8700 NT. Szép, pwm-es, hőcsöves, Zalman... mi kell még. 

Jött a telefon, mehetek érte! 

Nah kivi leszek mit mondasz...

Első ránézésre...
- Sajna rendesen beszerelve mégiscsak beleütközik az ajtó, mikor becsukom. Sebaj 1-2 mm-el beljebb szereltem.
- Valami újabb darabot kaptam? A neten az van, hogy háromféle ventiszabályzó kanóc van hozzá, egyikből két egyforma. Nekem négy különböző van benne.
- A kis kézikönyv is V2.0
- A hőmérő kanócok kissé rövidre sikeráltak, a többi jó. Különösen a tápmérő madzagtól féltem, de simán derékszögben körbe lehetett vezetni a házban.
- A szabályzó, hőmérő rész nagyon tetszik, veszett gyorsan megy (AeroCool után).
- A láthatósága a kijelzőnek, na ez a legnagyobb bibi vele. Nem tudom kitől vették ezt a részt a Zalmanék, de jobban megnézhették volna, mielőtt megrendelik nagyobb tételben.
Összeségében tetszik, a GateWatch 2 után felüdülés. Mikor bekapcsolom a gépet szinte azonnal leszabályoz.
Az itt elhangzottak után nagyjából erre számítottam.

jah akkor a kijező láthatóságát mindenhol elcseszték... 

Különösen a sárga színű teljesítmény kijelző rész látszik rosszul, még szemből is. 
Neked három vagy négyféle a ventikhez adott hosszabító kábel?
Ja és alapon a gépem 110-120 Wattot eszik, míg 3DMark06 alatt 220-230 Wattot. És
ennek csak a 70-80%-a maga a gép, a többit elfűti a táp.
Konfig az adataimnál...

Tunál róla fotókat késziteni az egész cumóról meg a táterhelést néző kis dobozáról?
Meg arról hogy néz ki a kütyüd hátulja már mint ahova rádugod a kábeleket?

Én itt kérem egy modemmel nyomom a PH!-t... képekkel nem is próbálkozom.
De nézd meg itt: Zalman MFC2
Van kép elölről, hátulról. Ha meg letöltöd a manual-t, akkor ott lesz rajz a kanócokról, bekötésekről.
Mielőt valaki megkérdezi, én is azt eszem, amit mások.

Tegnap este apró kis papírnégyzetre írt számjegyekkel, amiket celluxal vettem körül, felmatricáztam a hőmérők végeit. Ez szokásom minden ilyen kütyünél, különben nem tudom megjegyezni, hogy a négy hőmérséklet közül melyik mit mutat. Mondjuk ehhez kell az üvegoldalú házam is.

Nekem is 4 féle van, a teljesítmény szerintem a helyén van mondjuk nekem csak 190W maximum a fogyasztás is terhelve, de nekem a hangkari külső USB-s, nem tuningolok mint az őrült. (
) és a tápom is Green FSP vagyis 85%felett van a hatásfoka....
Úgyhogy szerintem teljesen rendben van a fogyasztás....

Ha kicsit visszább olvasol én csináltam fotókat...

Szerintem én is csak alaptuningot használok.
Meg a procim win alatt visszavéve 1800MHz-re, a videókártyám meg 300/500-ra (GPU/MEM). Viszont a tápom már régebbi, valószinű, hogy 80% alatt van a hatásfoka.
Más:
Ma reggelre a négyből három venticsatornának leállt a pörgő animációja. Ez ugye azt jelenti, hogy akkor onnan nincs riasztás? Ilyen csinálhat "magától" is?

Jah ez azt jelenti hogy nem riaszt, nemhiszem hogy ilyet csinálhat magától, vagyis nekem még nem csinált... 

Tegnapról mára jó... mind a négy pörög.
Lehet így az elején még sokat nyomogatom és véletlenül belekaszaboltam?
Most akkor már figyelek rá.
Ja és nekem is elmegy 45 fokog a ram, ráadásul kívülről mérve.

A forgó ikonokat le tudod manuálisan kapcsolni, lehet hogy a nyomogatás
közben sikerült neked.
Giants az isten :)

Igen, remélem én voltam a ludas és nem a kütyü. Nem szeretném visszavinni.

Sziasztok! Korábban már felvetődött ennek a csini kis ketyerének + UPS-nek az együttes használata... engem az érdekelne, hogy valaki használja is a készüléket a PC és az UPS közé kötve?
Mert az általánosan elterjedt szünetmentes tápok ugye kváziszinuszosak, vagyis nem tökéletes szinuszhullámot izzadnak ki magukból, de ezt csak a kapcsolóüzemű tápok viselik el, a normál trafós készülékek eléggé melegedni szoktak (rosszabb esetbe leégnek).
Szóval a kérdésem: aki az UPS és a PC közé kötötte be a Zalman előlap fogyasztásmérőjét, tapasztalt netán extrém melegedést a kis fekete dobozon? (Persze azt tudom, hogy a kis fekete box-ban nincs trafó, de sajnos azt nem tudom, milyen hatást gyakor - ha egyáltalán gyakorol - rá az UPS áramjának hullámformája.)
Én is beruháznék egy ilyenre mostanában, de ha a szünetmentessel nem komálják egymást, akkor asszem nem veszek belőle levélnehezéknek 
Köszi a választ előre is 

Nem tudok neked segíteni, nekem csak egy feszültségingadozás - védő van a gép elé rakva, semmi extra... 

Nekem meg semmi.
Bár már gondolkodtam rajta párszor... Neked olyan elosztóba szerelt védőkütyüd van? És milyen márkát érdemes venni (ami tényleg használ is valamit)?

Állítólag a 25-30k-s védők semmit nem érnek. 100 felett használnak eze a cuccok..
Kössz annyiért vidikarit veszek..
Nekem egy APC E-15-ös van. Szerintem valamit csak ér...

Na jó, én sem arra a kategóriára gondoltam... hát akkor Te sem vagy biztos benne mit is ér egy ilyen. Ártani csak nem árt.

Sziasztok!
Ma vettem én is egy ilyet.
Eddig egy gondom van vele. Na jó, kettő.
1. Akinek van már ilyen, attól kérdezném, hogy neki is ingadozik a fordulatszám?
2. Elég béna, hogy csak szemből lehet látni az értékeket, de ezt már írtátok, szóval ez nem nagyon zavar.

Na jó az ingadozást befejezte, most már stabil.
A szenzorokhoz adott ragasztó nem valami jó. 
A chipset bordára nem ragadt fel normálisan. 

hol vetted?
Akinek valamivel elvagyok maradva az privizzen rám PLS!

Pixelnél.

Igen néha ingadozik ha nagyon alacsonyra veszed, ilyenkor érdemes kicsit feljebb rakni és stabilizálódik.
A ragasztó tényleg nem olyan jó ajánlom a festőszallagot helyette, a fehéret. Az mindent odaragaszt bármihez és nem esik le egy darabig magától.. 
A digitek meg ilyenek, én már kezdem megszokni...

Mégiscsak jó ez a panel, nincs róla mit írkálnunk. Csak szép csendesen teszi a dolgát... 

Különben ja,én is nézegetem hátha valami kérdés vagy akármi, de én is meg vok vele elégedve teljesen. Nagyon korrekt.