Gondolom azt felesleges megkérdeznem, hogy a 4. ventifigyelést letiltotta-e, igaz?
Annyit dolgozom, hogy lassan már az ivás rovására megy.
Milyen egeret válasszak? Kérdés előtt olvasd el az első hsz-t!
Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható - hozzászólás előtt olvasd el a #1 hsz-t!
Nagy FEJhallgatós topik (Kérdezés előtt olvasd el az 1-es hsz.-t)
Milyen cserélhető objektíves gépet (DSLR, MILC, SLT)? Olvasd el az első hsz.-t !
Fotós táskák: minden, ami ide tartozik. Milyet? Miért? Minek?

Gondolom azt felesleges megkérdeznem, hogy a 4. ventifigyelést letiltotta-e, igaz?

Sztem,nem de akkor az lesz a gond,kössz a segítséget nem gondoltam volna hogy az lesz

Olvasom az elmúlt napok beírásait és kezdek kételkedni, hogy jól választottam. Két hete rendeltem egyet és a héten meg is jön, remélem nem fürdök be vele 
Nem akarok hülyeséget mondani, de lehet, hogy nem is 12 voltot ad a ventillátoroknak. Thermaltake szabályzóknál vettem észre, hogy a CPU helyére betéve minden venti normálisan megy, szabályozható, de áttéve 2, 3, 4-es helyekre a 12-es ventik nem pörögnek fel mert nem kapnak elég naftát ill. túlszabályoz a panel, aztán sípol meg ilyenek. Ergo, alacsony fordulatú ventik problémásak, mivel kisebb ventiknél is ugyan élből felére veszi a fordulatot de mivel sokat pörögnek legalább elindulnak. Szal lehet, hogy itt is ilyen gond lehet. Nem tom, csak tippelek.

A megfelelő fordulatszám megvan, nálam "csak" a vezérléssel vannak problémák..
... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.

Ha a 4. venti szabályzása mégis ki lenne kapcsolva, akkor meg lehet, hogy valamelyik venti túl alacsony fordulatszámra van állítva. Nekem pl. ha 600 alá visszem a fordulat számot, akkor szokot csipogni.
[ Szerkesztve ]

Rég jártam erre, látom gondok vannak egyes ventikkel.
Nekem ezeket szabályozza hibátlanul:
- Aerocool turbine 12cm
- Revoltec kékledes 12cm
- AC PWM-es 8cm
- Scythe Kamakaze 9cm 2db
Phenom II X4 955 BE eladó.

Nos nem kevés farigcsálás után megvalósítottam az elképzelést (#197).
A PWM-es CPU ventit továbbra is az alaplap vezérli, de a ford számot átküldi a Zalmannak is. Az elosztós zsinórral meg a PWM-es zsinórral hoztam össze. Kis fekete pont, hogy a Zalman csatijai nem éppen szabványosak a műanyag keret tekintetében, pl a 4 es apacsatijánal nem ott van a 2 résből az egyik, ahol a CPU anyacsatiján a 2 kis külső borda. Pedig utóbbinál nyilván annak van értelme, ha asszimetrikusan vannak (hogy ne lehessen fordítva rádugni a régebbi 3 tűs alaplapi csatikra) a Zalman úgy gondolta, hogy valamiért a valszeg nem is létező szimmetrikusakat fogadja inkább, ez esetben is reszelgetni kellett.

Coolink, Raidmax, Cooler Master, Red Scorpion ventije, és 3 másik nevesincs ventikkel próbáltam, minden tökéletesen műxik. Elégedett vagyok. 

Sziasztok !!!
Bele is kezdek kis mondandomba , nem kell modanom én is beleéptem eme Zalman
csoda tulajai közé . Mit mongjak nagyon megtetszett a kicsike nagyon pöpecül néz ki ,
használhatonak tünt mindent tudott amit kellett igy papiron nézve (fordulatszám szab. , ventilátor leállás figyelés , Teljesítmény mérés , ezért rendeltem is egyett az A4-teamnál
viszonylag olcson is. Haza is vittem ki is probáltam egy használaton kivüli táppal .
Az nem is lepett már meg hogy a kijelzőt csak szemböl lehet látni , mert már tudtam
innen a forumból . (Ezzel csak az a gond hogy a közel a földön van a gépem ezért
ha akarok valamit csinálni vele le kell ülni kicsit hozzá ) . A proba ventieim SilentBlade
8cm , és Silenx Ixtherma 9,2cm : bekapcsol -> tökéletesen müködik mondjuk az alsó
határon gondjai voltak , tejesítmény mérés jó (üresjáratban kb:20W) , hőmérsékletmérés is korrekt.
Gondoltam beépítem , lehet hogy vesztemre : nagy nehézség árán sikerült is berakni
és rendet rakni a kábel rengetegbe . Mondanom sem kell hogy a gépben más ventik vannak mint a probák voltak , vesztemre : Két Noctua van benne a egyik 80 cm a másik 92 cm . hát ezt a kettőt élből nem tudta szabályozni ( Le-fel pörgeti öket ) Utánna néztem a hivatalos oldalán a ventinek és tényleg gyárilag nem ajánják ezt a szabályzot a ventikhez ( Bebuktam ) De utánna már tényleg jött a fekete leves van egy TT-120 cm
ventim is a gépbe azt meg élből fel sem ismeri (0 rpm) csak halványan pörgeti .
Hát azt hiszem én nem fogok tartozni a boldok tulajok közé .
Egyedül azt tudtam elérni hogy van benne egy elosztó kábel a szabályózható felére rákötöttem a SilentBladet a másikra az egyik Noctuat igy valamelyest lehet szabályozni
Valami ötletetek van erre megoldásra

Sztem a TT dolgok túlnyomó többsége nem ér egy kalap szart sem. Gondolom a TT ventid az, amelyiknek a fordulatra külön zsinórja van, nem? Nekem TT előlap nem szabályozta a TT ventiket, szal egy vicc. Nem védem az mfc2-t, életem első Zalman terméke ez, de sztem itt a ventik a vackok, hiába kerülnek 2x annyiba mint sok másik. Mint lentebb írtam, kipróbáltam többféle ventivel, tegnap még v. 5 noname csodával is, mindet vitte.

De-de külön volt én én aplikáltam egy csatira
de hiába , most gondolkozok egy Scyte Sflex-ben csak arról azt hallottam hogy fix fordulatuak
. Egyébként a Noctuák nem vacakok mert rohat halk csak ilyen szempotból használhatatlan
. És tényleg a noname-kat jobban szabályozza....

Egyébként probálta már valaki Sflex-el , hivánci lennék
azért kezd már kicsit a szivemhez nöni eme Zalman remekmű

KB vagy 3-an is próbáltuk már, kicsit olvass vissza... 
"Nem veszélyes, inkább csak kellemetlen, mint amikor egy ötéves gyerek fojtogat"

Vegyél hozzá Zalman ventiket, az tuti jó lessz! Ez nem a reklám helye, de ha kell valakinek gép akkor itt van egy
!
>>> http://xhref.com/11745b <<< "Az élet szívás, aztán meghalsz" - Stephenie Meyer

Vegyél hozzá Zalman ventiket, az tuti jó lessz! Ez nem a reklám helye, de ha kell valakinek gép akkor itt van egy
!
>>> http://xhref.com/11745b <<< "Az élet szívás, aztán meghalsz" - Stephenie Meyer

Igen de számomra nem volt teljesen világos hogy most megy - vagy nem megy-e
elnézésést a lámaságomért

A #233 hsz, szerintem teljesen egyértelmű! 
"Nem veszélyes, inkább csak kellemetlen, mint amikor egy ötéves gyerek fojtogat"

Igaz -igaz elnéztem
megy is a rendelés

Köszönöm 

Megérkezett az 1200rpm-es Scythe S-Flex, ezt már viszi 900 és 1300 rpm közt a cucc, van ízlése a kis válogatósnak 
... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.

Vetem ma en is 1 ilyen zalmi panelt
meg ismerkedunk.
Keresek Nikon 18-55-os kitobit, olyan is érdekel ami kicsit szorul.

Jó választás lesz az, gratula hozzá. 
Magam már jó ideje nem piszkálom, mintha nem is létezne, csak teszi a dolgát és csend van.

Jelenleg 2db venti van rakotve meg1db lesz ami biztos a PWM-es csatira a ha szetvagom mokodig a sima 3 pines venti is mert mintha a simat nemlehetne radugni,ill az alaplap beleszolhat-e a szabajzasba a 4. csatinal?
Most csak be lett dobva a cucc a hazba eleg nagy a kupi nektek sikerult diszkreten elrendezni a kabeleket?
[ Szerkesztve ]

Na ezt PWM-es alaplapos dolgot úgy, ahogy van, nem értettem. Egyáltalán hogyan jön ide az alaplap? 

Nagyon reszletessen meg nem neztem meg de a kabelnek mintha 3 vege lenne
1 a ventire, 1 zalmi panelbe, 1 meg az alaplapra, vagy tevedek??

Jajó, akkor Te a C3 nevű kábelre gondolsz.
Az arra való, hogy ha Te a prociventidet is az MFC2-vel akarod szabályozni, de csipogna\kikapcsolna az alaplapod ha nem érzékeli a ventifordulatszámot, akkor ezzel a kábellel rá tudod dugni csak az RPM visszajelzést a deszkára. De csak azt, a szabályzás marad a panel dolga továbbra is.
Mondjuk az is fura alaplap lenne, amin nem lehetne lekapcsolni a venti érzékelését.

Ertem, koszonom a valaszt.
Zalman 9500 es vf 700 nal hova erdemes rakni a szenzort most a talpnal hocsovek koze nyomtam be de ugye az csak a hp hoperseklete nem a procie ,vf700 nal meg a lamellak koze, igazabol meg nemtudom mi a megfelelo.

Hát én CPU\VGA párosra nem tettem ilyen hőmérőt. Azt úgy is kiírja nekem az Everest.
Nekem itt vannak:
- északi híd
- déli híd
- alaplapi delej szabályzó hűtőbordán (nem tudom a nevét)
- ramborda alatt
De korábban nézegettem velük a házon belül keringő levegőt is. Beszívott, alul, vga alatt, ház tetején, tápnál, vincsinél stb...

Ezt a kábelt én úgy hasznosítottam - némi buhera után - hogy az alaplap vezérel és monitoroz továbbra is, de a Zalman meg csak monitoroz. Máskülönben nyilvánvalóan oda a jó kis automatikus ventiszabályozás a cpu-n.

Én meg nem dugtam sehová a deszkára való végét, csak mint sima kábelt használom. A CPU ventit szabályozza a bioszom, viszont sok házventi van, azokhoz kell az MHC2.

Sziasztok!
Először is bocsánat, mert nem olvastam végig a rengeteg hozzászólást!
Vettem egy ilyen cuccot ma, de már az összeszerés után a bekapcsolást követően elkezdett sípolni. 2 sípolás, majd 2 másodperc szünet, és újra.
Akármit csinálok, nem hagyja abba, csak amíg kalibrálom a ventiket.
Teljesítményt jól méri, azzal semmi gáz!
Két ventit kéne vezéreljen, egy Noiseblockert, meg egy Aerocoolt, egyik sem pwm-es. A másik két hely elvileg le van kapcsolva.
Kicsit már a kalapács felé kezd a kezem mozdulni.
Ha valaki tudna ezzel kapcsolatban bármiképpen segíteni, megköszönöm Neki előre is!
KÖSZI!
Tudományosan bizonyított tény: A SZÁMÍTÓGÉP FÜSTTEL MŰKÖDIK!

Azert sipol mert nincs mind a 4db venti bekotve vagy 1db ventire haklis nyomd meg a kisgombot aztan a tekerot megnyomod es kitudod kapcsolni a nemhasznalt portot.
Dehat ez a hasznalatiba leis van irva.
[ Szerkesztve ]

Köszi a gyors hozzámszólást!
Na, amit eddig tettem:
- letiltottam a nem használét két ventihelyet
- aztán egysével leszedtem, és letiltottam az eddig használt 2 ventihelyet is
- lehúztam róla a teljesítménymérőt
- lehűztam róla a hőmérséklet érzékelőket is
Ezeket mind külön-külön és akkor is sípolt.
Amikor csak a molex volt benna, akkor is.
Ez lehet gyári hiba?

Kosd vissza a cuccokat es ugy tilcsd le mindet .
[ Szerkesztve ]

Ismételten megköszönöm a segítségedet!
Sikerrel jártunk!
Köszi!

Nah jólvan papi látom te is beújjítottál, Nagyon faxa kis panel ez, megéri a pézét. 

Tudod mar regebb ota szemeztem vele
tok mas celom volt aznap de bementem 1 uzletbe es ott figyelt ram megsajnaltam es hazavittem....
HI.
Érdeklődni szeretnék erről a csodáról.
Merre lehetne beszerezni legolcsóbban, ahol nem kell rá heteket várni?
Illetve a másik van e valakinek tapasztalata hogy ilyen ventikkel megy e tökéletesen?
Nem rég áll össze a vizem, és 3db ilyen ventit kellene vezérelnie, mert az alaplapi vezérlés enyhén szólva is fos.
Új hardverek, kellemes árakon - EVGA MSI POV GTX 670 elérhető - MSI R7850 TWIN FROZR 2GD5/OC PCI-E 69 500

Szia.
Én még a Pixel-ből vettem. Gondolom ott van is, de általában nem a legolcsóbb hely.
Amit linkeltél ventit, nekem annak a 8 cm-es változata van. Megy vele rendesen...
Viszont ez a venti PWM szabályzású. És ezen a szabályzón csak 1db ilyen lehetőség van.
Nem tudom lehet-e hagyományos módon a tápfesszel leszabályozni ezt a ventit, de még akkor is kérdéses a csatlakoztatása.
Esetleg sorba lehetne kötni, de háromnál már utána kell járni a teljesítményeknek, mit is tud a panel. Én eddig maximum csak kettőt tettem egy csatornára.
Elméletben 5-öt lehet max összekötni legalábbis AC oldalán az van, nekem csak 3 van egybekötve a cpu helyére.
Ez is csak a víz miatt, mert ha nem a procihoz kötöm akko rinyál hogy cpu fan error vagy mi.
Új hardverek, kellemes árakon - EVGA MSI POV GTX 670 elérhető - MSI R7850 TWIN FROZR 2GD5/OC PCI-E 69 500

Inkább a Zalman oldalát kellene megkeresni, hogy mennyire terhelhető a kütyü egy ventiportja. Majd megnézni, hogy a Te három ventid mennyit fogyaszt.
Azt a cpu fan figyelés dolgot ki lehet kapcsolni minden rendes lapnál. Nézz szét ezügyben a bioszodban.
[ Szerkesztve ]

Hali all
segitsegre lenne szuksegem.. van egy mfc2esem
1helyre CM TX-2 van kotve
2. AC S1 turbo modulja (2db kis venti 2000rpm)
3. es 4. egy 12cm es venti
mitol lehet az h csak a 2. venti all le ha letekerem 0ra a fordulatot minden megy tovabb
a kijelzon azt jelzi h megall a venti riaszt is de megis porog nem is lassan..
azt meg nem probaltam h mivan ha atdugom pl az 1es ventit a 2es helyere
mitol lehet ez? 4bol csak 1 all le

-{PoH}- Patriots of Hungary Smile82 (Battlefield3,Crysis2, CoD 4 klán) Everyday I'm shufflin' ┏(-_-)┛┗(-_- )┓┗(-_-)┛┏(-_-)┓
Mert a nullla az ~4V....ergo ami leállt, annak nem elég a 4V a működéshez a többinek meg igen, de ezen mi a meglepő?
Szal ha kapcsolgatni akarod a ventijeidet más szabályzót válassz...Scythe, MFC1.
[ Szerkesztve ]

Aham szal akkor nincs baja a cuccnak..
nem akarom en leallitani csak probalgattam es meglepodtem h a 4bol csak 1 all le
arra gondoltam h esetleg rossz es azert .. most vettem hasznaltan es meg 11ho ig van ra gari ezert probalok rajonni a "hibakra" ha van.. de akkor ez nem hiba azt hittem 0v ra leveszi a feszt.. 
-{PoH}- Patriots of Hungary Smile82 (Battlefield3,Crysis2, CoD 4 klán) Everyday I'm shufflin' ┏(-_-)┛┗(-_- )┓┗(-_-)┛┏(-_-)┓
Nincs...

Lenne pár kérdésem: van egy Cm 590-es házam és abban 2db gyárilag beszerelt 12cm-es venti 3 pinesek..(első ledes) plussz van még egy 12cm coolink Swif ventim (3 pin) bár hülye kérdés ezeket szabályozná a panel? meg van egy Hyper TX2 coolerem is az is 3 pines.. a zalman 4 pines csatijára rá lehetne ezt kötni ? szabályozná? köszi
-XFX-
(#298) sid.:Rc211v válasza sid.:Rc211v (#297) üzenetére

na mind1 ..megreneltem de mar csak jövőre lesz meg..remélem jó lesz
-XFX-

A 3 pines ventikkel nem lesz gond. Max vegyél egy pwm-es procihűtőt vagy házhűtőt hozzá...
Magam is akkor váltottam procihűtőt, mikor ezt vettem.

szevasztok!
lenne egy olyan kérdésem,hogy jövö héten veszek uj házat,egy RAIDMAX SMILODON-ra gondoltam,ebbe 4venti van gyárilag,mellé még van nekem egy ZALMAN 9600-asom.
Gondoltam jó beruházás lenne egy mfc2-es is.
namost ezeket a ventiket hogyan tudom majd rátenni az mfc2-re?
a 4-esre kell mindenképp a zalman-t raknom, akkor lesz még 3db 8cm-es és 1db 12cm-s.
szóval 1ágra rakok majd 2db 8cm-set?
a másik dolog:ugy láttam a képeken hogy gyárilag ezeken a ventiken 2db MOLEX van,ebböl hogyan lesz majd 3as csati?
előre is köszi